“Mollalar İran’a” Diyenler İran’da

“Mollalar İran’a” Diyenler İran’da
İşçi Partisi’nin (İP) gençlik yapılanması olan Türkiye Gençlik Birliği’ni (TGB) temsilen bir grup üye, İran’ın Türkiye Büyükelçiliği’nin davetlisi olarak bugün İran’a gidiyor.

22-28 Haziran 2014 tarihlerinde İran’da bulunacak TGB’nin Genel Sekreter Yardımcısı Sinan Sungur, yaptığı açıklamada, “Kardeşlik ve dostluk bağlarını güçlendirmek, emperyalizme karşı mücadeleyi ortaklaştırmak ve İran’ın direnişine Türk Gençliğinin desteğini sunmak” için İran’a gittiklerini belirtti.

ORTAK MÜCADELE PLANI…

TGB Genel Başkan Yardımcısı Elif İlhamoğlu ise, “Ziyarette İran üniversite öğrencileri ile birlikte Ortadoğu’da Amerika ve İsrail’in saldırı ve kışkırtmalarına karşı ortak mücadeleyi nasıl yürüteceğimizi konuşacak ve önümüze bir mücadele programı çıkaracağız” açıklamasında bulundu.

HUMEYNİ’NİN EVİNE ZİYARET

TGB heyeti İran’da 4 Kasım 1979’daki baskından bu yana kapalı bulunan ABD Büyükelçiliği’ni, Humeyni’nin Tahran’daki evini ve Hash Behest Sarayı’nı da ziyaret edecek. TGB’liler ayrıca İran’ın nükleer tesislerini de gezerek ilk kez bir nükleer tesis de görecekler.

BU TOPRAKLARDA KÖKSÜZLER!

Geçmiş dönemlerde mütedeyyin Türkiye Müslümanlarına her fırsatta, “Mollalar İran’a” sloganları ile saldıran TGB’lilerin ‘Mollalarla’ bu yakınlaşması marjinallerin omurgasız duruşuna yeni bir örneklik teşkil etti. TGB’nin mensup olduğu fraksiyon başta olmak üzere Türkiye sözde ‘sosyalizmi’ bir asrı aşan tarihi boyunca hiçbir zaman Müslüman Türk milleti ve Anadolu halklarına dayanmadı; Çin’den Arnavutluğa, Yugoslavya’dan Küba’ya, Doğu Almanya’dan Sovyetlere hatta hatta İngiliz krallığına kadar devamlı bir yerlerin ittifakına ihtiyaç duydu.

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.