CHP’li Belediyenin ‘Küstah’ ‘Özel Kalem’i

CHP’li Belediyenin ‘Küstah’ ‘Özel Kalem’i
CHP’li Yalova Belediyesi’nde göreve getirilen Özel Kalem Müdürü Özlem Salman, sosyal paylaşım sitesi facebook hesabından şok bir paylaşımda bulunarak Kıbrıslıları, ‘eğitimsiz’, ‘kendini ifade sorunu yaşayan’, ‘… kılları’ olarak niteledi.

CHP’li Yalova Belediyesi’nde göreve getirilen Özel Kalem Müdürü Özlem Salman, sosyal paylaşım sitesi facebook hesabından şok bir paylaşımda bulunarak CHP zihniyetini bir kez daha gün yüzüne çıkardı; Kırbıs’a resmi bir ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı karşılayan Kıbrıslıları, ‘eğitimsiz’, ‘kendini ifade sorunu yaşayan’, ‘… kılları’ olarak niteledi.

Küstah Özel Kalem

ÖĞRENCİSİNDEN, ‘SİZDEN UTANÇ DUYUYORUM’ MESAJI…

CHP Genel Başkan adayı Muharrem İnce ile de yakın dostluğu bulunduğu bilinen Özlem Salman’ın Belediye Başkanı Vefa Salman’ın amcasının kızı olduğu ve bu sebeple Belediye’de özel kalem görevine getirildiği öğrenildi. Özlem Salman’ın ‘küstah’ görüşlerine bir kısım yakınları ve takipçilerinden de sert tepki geldi. Bir süre Kıbrıs’ta ‘eğitmen’ olarak görev yaptığı sanılan Salman’ın öğrencisi olduğunu belirten Nedim Halitoğlu isimli yorumcu, “Öğrenciniz olup sizin imzanızla diploma aldığımdan dolayı utanç duyuyorum” mesajı geçti

‘GÖRDÜĞÜN LÜZUMUN’ BATSIN…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik, ‘İstenmiyorsun Tayyip’ yazılı bir pankartı taşıyan iki çapulcunun yer aldığı resmi ‘Gerçek Kıbrıslı’ notuyla paylaşan Salman’ın, bu fotoğrafın altına eklediği Erdoğan’ı karşılayan Kıbrıslıların fotoğrafına iliştirdiği türlü hakaretler içeren paylaşımı şöyle: “Gördüğüm lüzum üzerine uzun yıllar Kıbrıs'ta Kıbrıslılar ile birlikte yaşamış biri olarak bu küçük hatırlatmayı yapma gereksinimi gördüm. herkes bilmeli ki; gerçek Kıbrıslılar ilk fotograf karesinde görülen, hal ve duruşlarından eğitimli oldukları belli çağdaş insanlardır. ikinci karede görülenler ise Türkiye'de kendilerini "... kılları" olarak tanımlayan, büyük çoğunluğu eğitimsiz, kedini ifade sorunu yaşayan ve Kıbrıs'a sonradan gelmiş/getirilmiş/gelmelerine göz yumulmuş, Kıbrıs kültürüne ve yaşam tarzına uyum sağlayamayan ve Kıbrıslılar ile kesinlikle ilgisi olmayan başka başka insanlardır.tüm arkadaşlarıma fotograflara dikkatle bakmalarını öneririm...”

ek-006.jpg

MUHARREM İNCİ BU İŞE NE DİYECEK?

Kıbrıslılar arasında kin ve düşmanlığı teşvik ve tahrik anlamına da gelen Özlem Salman’ın görüşleri, aynı zamanda CHP tipi ‘nefret’ ve ‘ayrımcılık’ anlayışını da bir kez daha işaret etmiş oluyor. Özlem Salman’ın ‘küstah’ saldırısı üzerine CHP genel başkan adaylarından Muharrem İnce ve Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın bir açıklama yapıp yapmayacağı merak ediliyor.

‘KÜSTAH’ ÖZEL KALEM’E TEPKİ YAĞIYOR

NEDİM HALİTOGLU: Yazıklar olsun,utanç verıcı bır paylaşım olarak görüyorum.bır turkıye cumhurıyetı vatandaşı olarak şiddetle kınıyorum sizi.bır eğitmen olarak sergilediğiniz tavır çok çağdışı ve olumsuz bır davranış.kaldıki paylaştıgınız bu alt resımde kıbrısın her yerınde kendı alınterıyle çalışıp kendı kültürlerini sizin sergilediğiniz gibi yaşayan yaşatabılen insanlar ve bunların hepsini kendi tabirinizle göt kıllarıyla ifade etmeniz ayrı ırkçılık ve ayrı bır cehalet örneği olmuştur.hepsi egitimli olmasada türkiye cumhuriyetinde yaşayan milyonlarca insanı da cahil olarak degerlendirmeniz sizin ayrı bır cehaletınızın bır başka örnegidir.belkı sizin gibi çalıntı makalelerle,başkalarına ait yazılarla sizin şuanki konumunuza ulaşmamış olabılırler.beklı kendı öğrencilerinizin maskaralık düzeyindeki lisansüstü tezlerle yahut osym den dönen onlarca alıntı tezlerle kendınıze bır konum sergılıyor olabılırsınız. belkıde bırkaç keyfi kedi köpek besleyip kendınızı elit bir grubun üyesi olarak düşünebilirsiniz. Ama aslında siz hiçbirşeysiniz.ögrenciniz olup sizin imzanızla diploma aldıgımdan dolayı utanç duyuyorum..

BURAK SERT: Bu derece ayrıştırıcı bir tutum içerisinde olmanız beni bir öğrenciniz olarak çok üzdü sevmeyelim hatta daha da ileri boyutta nefret dahi edelim ama bütün bunlar dahi olsa bunları yazmak çok kırıcı ve üzücü bizim yıllardan bu yana eleştirdiğimiz tavırlara yine aynı üslupla yanıt verirsek bütün bunların ne anlamı kalıyor ki eleştirelim ama her şeyin dozunda olması görüşündeyim kırıcı olmadan incitmeden şimdi başka bir insan ya da grup CHP ve MHP'ye oy verenlere ya da destekleyenlere bu denli kırıcı yazı yazsa bunu kabullenecek miyiz ya da sen ya da si yazarsanız bizimde yazma hakaret etme hakkımız mı var diyeceğiz Sayın Hocam bu ve buna benzer eleştiriler bugüne kadar üzülerek söylüyorum ki hiç bir şey kazandırmadı ve kazandırmayacak kabul etmeyebiliriz ama %52'nin özgür iradesine saygı duymalıyız evet eleştirebilmeliyiz ama yapıcı bir şekilde olmalı dün Selahattin Demirtaş'a soruyorlar efendim yemin töreninde neden alkışladınız yanıt o kadar müthiş ve zekice ki ben Erdoğan'ı ya da onun kişiliğini alkışlamadım ben %52'nin özgür iradesini alkışladım işte bütün muhalefet partilerinin aslında görmesi gereken bu olmalı sizin bir iktidar hedefiniz var ise bu %52 insanı ikna ile olacak sahiplenerek olacak bu yüzdenin özgür iradesine saygı duymadan bu insanlardan nasıl oy istenecek böyle bir şey olabilir mi ? Sayın Hocam tekrar belirtmek istiyorum ki bu yazı ve paylaşım sizin gibi aydın, çağdaş bir akademisyene hiç yakışmadı maalesef bunu üzülerek söylüyorum Saygılarımla,

ÖZLEM KOÇAŞ: Salman’ın Özlem Koçaş isimli arkadaşı da, Özlem Salman’ı, Hükümet Kadın filminin başrol oyuncusu Demet Akbağ’ın “Bu dünya, senden olmayanlarla hoştur. Onların sana verdiği ilimlerle, kıymetlerle, gönüllerle hoştur. Sadece senin gibiler değil, senden olmayan da çok yaşasın ki, sen de yaşa. Hele bir de onun gözüyle gör şu fani dünyayı. Herkes beyaz olsa, o zaman beyazı fark edemezsin ki. Değil mi? Ve yahut da siyah. Beyaz en güzel siyahta belli eder kendini. Beni ben yapan yegane şey, benden olmayandır. O yoksa, sen de yoksun. Ne anlamın kalır ne rengin belli olur, ne de tadın” sözleriyle eleştirdi.

Akit / Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
37 Yorum