Sivas Filminde Köylülerimize Hakaret

Sivas Filminde Köylülerimize Hakaret
Kültür Bakanlığı’nın 200 bin liralık maddi destek verdiği ve dün vizyona giren “Sivas” adlı filmde Anadolu köylüsünü rencide edici diyaloglar izleyenlerin tepkisini çekti.

Türkiye’de gösterime girmeden 71. Venedik Film Festivali'nde "Jüri Özel Ödülü" alan, Kaan Müjdeci'nin yazıp yönettiği "Sivas" adlı film vizyona girer girmez tartışma konusu oldu.

ÖDÜL NEDENİ DE BU MU?

Filmde 11 yaşındaki başrol oyuncusu Doğan İzci (Aslan) başta olmak üzere diğer bütün erkek oyuncuların aşırı küfürlü konuşarak, “Kaba Türk Köylüsü” algısı oluşturması hem bölge halkını hem de sinema severlerin tepkisini çekti. Bu algı “Avrupa’nın verdiği ödülün nedeni belli oldu” yorumlarını da beraberinde  getirdi.

ORTA ANADOLUDA BAĞLAÇ OLARAK KÜFÜR KULLANIYORMUŞ!

Film eleştirmenlerinin de tepkisini çeken aşırı küfürlere yönetmenin savunması ise ayrı bir skandal olarak yorumlandı.

Yönetmen Kaan Müjdeci “Küfrü dilin akışı içinde kullandım. O yörede bağlaçlar küfür olarak kullanılıyor” diyerek, Anadolu insanına bakış açısını ortaya koydu.

YILMAZ KÖKSAL DA ELEŞTİRDİ

“Sivas” filminin küfürlü sahnelerine tepki gösterenler arasında Usta oyuncu Yılmaz Köksal da var. Köksal filmdeki sahneler için şunları söyledi: “Sivas diye bir film izledim. Filmde  aşırı derecede küfür vardı. Hepimizin ailesinde küfürlü konuşan insanlar vardır. Fakat bunun da bir dozu olması gerekiyor. Mesela Yeşilçam'da mümkün olduğu kadar küfür kullanmamaya çalışırdık.”

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum