Laik İttifak İş Başında

Laik İttifak İş Başında
Charlie Hebdo'ya yapılan saldırı sırasında ölen 12 kişi için dünyayı ayağa kaldıran Avrupa’ya bizim laik tayfadan destek geldi. Onlara göre bu bir “dinci” saldırı(!)

Fransa'nın başkenti Paris'te Hz .Muhammed (SAV) karikatürleri çizen ve İslam dinini küçük düşürücü ifadeler kullanan mizah dergisi Charlie Hebdo'ya yapılan saldırıda aralarında karikatüristlerin de olduğu 12 kişi hayatını kaybetmişti. Batı’nın iki yüzlü tavrı İslami çevreler tarafından dile getirilmiş, ayrıca saldırganların da ölü olarak ele geçirilmesi ise tartışma konusu olmuştu. Papa’nın Orta Afrika’da Hristiyanların Müslümanları katletmesine gıkı çıkmazken, Fransa’da şaibeli bir şekilde ölen 12 kişi için ortalığı ayağa kaldırması da yanlılığı ve yapılan kirli kampanyayı gözler önüne serdi.

BİZİM LAİKLER DE KİRLİ KAPMANYAYA KATILDI

Kanlı bir baskınla 12 kişinin ölümü tüm dünya gündemini meşgul ederken, bizim laik cenah da bu kampanyaya kendini kaptırdı. İlk olarak Birgün gazetesi Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile alay eden bir manşete imza attı. Görmez’in , "Son günlerde bunu acı acı yaşıyoruz. Ve ibretle bütün dünyayı, çağdaş dünyayı izliyoruz. Bir tarafta 12 milyon, son yıllarda son 10 yılda İslam coğrafyasında acılarla kıvranan İslam coğrafyasında 12 milyon insan katledildi. Yok edildi. Ama geçen hafta Paris’te yine aynı şekilde hiçbir bir müminin, hiçbir aklıselimin kabul etmeyeceği bir şekilde 12 insan hunharca katledildi. Ama 12 milyon insanının katline ses çıkarmayan insanlık, sadece 12 kişiye düzenlenen bir cinayet sebebiyle ayağa kalkmasını da hep birlikte ibretle izledik. Ve insanlığın bir an önce bu noktada kendine gelmesi gerektiğini ifade etmek isterim. Dünya kamuoyunca teröre, şiddete ve vahşete sadece öldürülenlerin kimliğine ve coğrafyasına göre tepki oluşturuluyorsa, bu ölümlere çare bulmak maalesef mümkün değildir." Şeklindeki sözleri ciğerlerine dokundu.

Cumhuriyet gazetesi ise Charlie Hebdo'nun son sayısını yayımlayarak safını ilan etti. Bazı köşe yazarları karikatürleri köşelerinden yayımladı. Neden yayınladığına ilişkin açıklama yapan gazete, Türkiye’de öldürülen bazı gazetecilerin de bu olayla benzer bir şekilde katledildiğini ileri sürerek empati kurdu.

Sözcü Gazetesi’nin 1. Sayfadan duyurduğu haberde ise, terör saldırısı olan bu olayı “dinci katliam” olarak nitelendirdi.

Habervaktim.com  / Yunus Bayar

Kirli Kampanya Tam Gaz Devam Ediyor!

Günün Gazete Manşetleri 14 Ocak 2015

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum