Arel’in Canları Demirtaş’a Feda!

Arel’in Canları Demirtaş’a Feda!
PKK/HDP’ye tepkisi nedeniyle Prof. Şentürk’ü kapı önüne koyan Arel Üniversitesi’nde kimi hocaların Demirtaş için “sana canımız feda” diye mesajlar attığı ve bunların korunduğu iddia edildi.

Prof. Dr. Ahmet Atilla Şentürk’ü  PKK terörüne tepki gösterirken kullandığı bir ifadeden ötürü ( Her şehide karşı bir HDP'li vekil indirilmeli ) görevinden uzaklaştıran Arel Üniversitesi ’nden, Demirtaş için “sana canımız feda” paylaşımları yapan hocaları da kapının önüne koyması bekleniyor.

Terör olaylarının artmasının ardından PKK'nın sözcülüğünü yapan HDP'ye sosyal medya üzerinden tepki gösteren Prof. Dr. Ahmet Atilla Şentürk'ün, Arel Üniversitesi'ndeki görevine son verilmesinin tartışmaları sürerken, Arel Üniversitesi hakkında bir hayli çarpıcı iddialar ortaya atıldı.

İsimlerini vermek istemeyen üniversite öğrencileri, geçmiş yıllarda Arel'de yaşadıkları sıkıntıları ve üniversitenin eğitim kurumu gibi değil de bir siyasi partinin merkezi gibi faaliyet gösterdiklerini Vahdet'e anlattı. 

OKULDA PARTİ AFİŞLERİ!

2012 yılında Arel Üniversite'sinden mezun olan eski bir öğrenci, Arel'de geçmiş yıllardan bu yana bazı siyasi partilerin lehine açık bir şekilde propaganda yapıldığını anlatarak şahit olduğu bir anısını şöyle kaydetti: "2009 yılında Kemal Kılıçdaroğlu CHP'nin İstanbul Belediye Başkan Adayı'ydı. O seçim süreci boyunca Kılıçdaroğlu'nun afişleri üniversitemizin içine asıldı. CHP'li hocalarımız kendilerinin CHP'ye oy vereceklerini bizim de CHP'ye oy vermemiz gerektiğini sürekli bize yineliyorlardı. Derslerde solcu hocalar CHP propagandasını; PKK sempatizanı Marksist, Leninist hocalar ise o dönemdeki BDP'nin propagandasını yapıyorlardı. Dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan hakkında da sürekli olumsuz şeyler derslerde anlatılıyordu."    

ÜNİVERSİTE DEĞİL SANKİ TİCARETHANE

Arel Üniversitesi'ni tercih etmekten dolayı çoğu öğrencinin sonradan pişmanlık duyduğunu anlatan Arel'in eski bir öğrencisi ise "Arel Üniversite'si bir eğitim kurumu gibi değil bir ticarethane ve parti binası gibi yönetiliyordu. Benim dönemimde bazı arkadaşlarım paralarının bir kısmını ödeyemedikleri için Arel'in sahibi Kemal Gözükara'dan yardım istediler. 'Hocam kalan paramızı mezun olunca verelim' dediler ancak Gözükara hepsini dışarı kovdu. Arkadaşlarımıza 'paranız varsa gelin okuyun' ifadelerini kullanmış. Daha sonra paralarını ödeyemeyen öğrenciler derslere alınmadı. Öğrenciler yaz okuluna kalsın da 'daha fazla para kazanalım' diye çoğu öğrenci bilerek bırakıldı" iddiasında bulundu.

HOCALAR GİZLİCE CAMİYE GİDİYOR

Solcu öğretim elemanlarının aksine milliyetçi ve muhafazakar öğretim elemanlarının geçmişten bu yana üniversite içinde yaşadıkları birkaç sıkıntıya da şahit olduklarını aktaran öğrenciler, "Küçükçekmece'deki kampüsümüzün hemen arkasında bir cami var. Geçmiş yıllarda o camiye gittiğimizde hocalarımızdan birkaçıyla karşılaşırdık. Hocalarımız, 'sakın bizi burada gördüğünüzü kimseye söylemeyin. Çünkü üniversite yönetiminin anlayışını biliyorsunuz, bazı arkadaşlarımız camiye gittiklerinden dolayı işlerine son verildi" diye bizi sürekli uyarıyorlardı. Hocalarımız camiye gelirken üniversitenin arka kapısını değil de başka yolları kullanıyorlardı" sözlerini anlattı.

"SENİ KÜRDİSTAN'DA YARGILAYACAĞIZ" TEHDİDİ

Arel'de şuanda eğitim gören, ismini vermek istemeyen başka bir öğrenci de Ahmet Atilla Şentürk'ün üniversitedeki görevine son verilmesine tepki göstererek şu ifadeleri kullandı: "Vatanını seven bir hocamız bir paylaşımından dolayı işten atıldı. Ancak HDP'li hocalar da HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'a 'sana canımız feda' Figen Yüksekdağ'a 'arkandayız' paylaşımları yapıp şehit cenazelerinde susuyorlar, PKK'ya alttan alta destek veriyorlar. Bunlar neden hala görevde? Şimdi PKK'lılar Atilla Hocamızı 'seni Kürdistan'da yargılayacağız' şeklinde tehditlere başlamışlar."

Vahdet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum