Doğu'da imamlar hutbede PKK/HDP propagandası mı yapıyor?

Doğu'da imamlar hutbede PKK/HDP propagandası mı yapıyor?
Açılım sürecinde HDP'ye yakınlığı bilindiği halde Diyarbakır Müftülüğüne atanan ve bir süre sonra bu görevinden ayrılarak HDP'den milletvekili seçilen Nimettullah Erdoğmuş'un atadığı imamların PKK/HDP propagandası yaptığından yakınıldı.

Açılım sürecinde şehirlere inen, kumu kurumlarına rahatça sızan PKK'lı teröristler ile siyasi uzantısı olan HDP'lilerin Diyarbakır gibi illerde Diyanet teşkilatında da son derece etkili oldukları iddiaları yeniden gündeme geldi.

Diyarbakır ve çevre illerde hutbelerde imamların PKK/HDP propagandası yaptıkları belirtiliyor. Bu bilgi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a soruldu.

Sabah'ın haberine göre, Diyarbakır dönüşü uçakta bir gazeteci Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Diyarbakır'da ve çevre vilayetlerde, bazı imamların hutbelerde HDP propagandası yaptıkları; bunların da şu anda HDP'de milletvekili olan bir müftü tarafından atandıkları yönünde iddialar var... " diye sordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cevabı şöyle oldu:

"Kanaat önderlerinden biri de gelip bana benzer şeyler aktardı. Tabii bu konuyu araştırmak lazım. Ben de inşallah Başbakan ve Diyanet İşleri Başkanı ile bu konuyu konuşacağım."

O MÜFTÜYÜ KİM ATADI?

HDP'ye yakınlığı başından beri bilinen Nimettullah Erdoğmuş, açılım döneminde, 2011 yılında Diyanet tarafından Diyarbakır Müftülüğü görevine atanmıştı. Nimettullah Erdoğmuş, 4 yıl bu görevi sürdürdü ve 4 yıl boyunca Diyarbakır genelinde çok sayıda imam atadı. Nimettullah Erdoğmuş, 2015'te görevinden emekliye ayrılarak, resmen HDP'ye katıldı ve Milletvekili seçildi.

KİMİN ESERİ?

HDP'ye yakınlığı bilinen bir ismin Diyarbakır gibi bir ilde Müftülük görevine atanması ve ardından bu ismin atadığı imamların PKK/HDP propagandası yaptığından yakınılması şaşkınlıkla karşılanıyor.

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum