Solcu Başdanışman Uçum'un önerisinde Öcalan imzası

Solcu Başdanışman Uçum'un önerisinde Öcalan imzası
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sol görüşlü Başdanışmanı Mehmet Uçum'un yeni anayasaya ilişkin önerisini geçmişte ilk teröristbaşı Abdullah Öcalan gündeme getirmiş.

Yeni anayasa ve Başkanlık tartışmaları sürerken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sol görüşlü Başdanışmanı Mehmet Uçum'un açıklamaları gündemdeki yerini koruyor.

Başdanışman Uçum, yeni anayasa ve başkanlık konularından birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulunmuş; yeni anayasadan Gazi Mustafa Kemal'in ideolojisine atıfta bulunan maddelerin çıkarılacağını, Güney Afrika modelinden ilham alınacağını söylemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı Mehmet Uçum'un gündeme getirdiği bu modelin, Türkiye'yi eyaletli başkanlık rejimine iteceği belirtiliyor.

İşin ilginci ise, Güney Afrika modelini Türkiye'de ilk teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın önermiş olması.

Öcalan ve PKK yıllardır Türkiye'ye Güney Afrika modeli öneriyor.

Özellikle bebek katili Abdullah Öcalan bugün de yaptığı açıklamalarda Güney Afrika modelini sıklıkla vurguluyor.

PKK'nın siyasi çevreleri Güney Afrika modeli konusunda Türkiye'de çeşitli toplantılar düzenlediler. Bu toplantılarda Alex Boraine gibi Güney Afrika Modeli’nin fikir babaları konuşturuldu.

erdogan_in_solcu_sekuler_danismani_konustu_h582280_49591.jpg

MEHMET UÇUM: SOLCUYUM, SEKÜLER YAŞAM TARZIM...

Erdoğan'ın Başdanışmanı Avukat Mehmet Uçum, sol görüşlü olmasıyla dikkat çekiyor. Mehmet Uçum, 1 Şubat 2016 tarihinde Cumhurbaşkanı'nın Başdanışmanı sıfatıyla Habertürk'e verdiği röportajda "Solcuyum, seküler yaşam tarzım Cumhurbaşkanı'yla ilişkimi etkilemiyor" diyor.

KÖKÜ TKP'YE DAYANIYOR

O röportajda solculuğunun 1980'li yıllardan geldiğini, Eski Tür­kiye Komünist Partisi’nin gençlik kolunda faaliyet yürüttüğünü, bugün de halen solcu olduğunu anlatan Mehmet Uçum, "Solcu olmanız Erdo­ğan ve ekibiyle aranızda sorun yaratıyor mu?" sorusuna şu cevabı veriyor:

"Hiçbir sıkıntı yaşamadım. Hayatımda değişen bir şey yok. Üzerimde mahalle bas­kısı hissetmiyorum. Seküler hayat tarzımı sürdürüyorum, bu Cumhurbaşkanımızla iliş­kimizi etkilemiyor."

 

Habervaktim.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum