Gazeteler Çağrı Heyeti'nin MHP kurultayını nasıl aktardı

Gazeteler Çağrı Heyeti'nin MHP kurultayını nasıl aktardı
Mahkeme kararıyla atanan Çağrı Heyeti'nce gerçekleştirilen MHP olağanüstü tüzük kurultayı, gazetelerde geniş yer bulurken, AK Parti'ye yakın medya organlarının açık açık Bahçeli'yi desteklemesi gözlerden kaçmadı.

Yeni Şafak, Güneş, Akşam, Star, Sabah, Zaman gibi Hükümet'e yakın gazetelerin, dünkü MHP kurultayıyla ilgili başlıkları son derece dikkat çekti.

Bu gazeteler, açıkça (düne kadar topa tuttukları) Devlet Bahçeli'ye destek çıktılar ve 1189 MHP delegesinden yaklaşık 800'ünün desteğini alan muhalifleri hedef aldılar.

Örneğin Yeni Şafak, delegelerin desteğiyle müstakbel MHP Genel Başkanı olarak anılan Meral Akşener için  "İLK GÜN SATTI" başlığını attı.

Gazete, olağanüstü kurultaya katılan yaklaşık 800 MHP delegesinden 500'ünü toplayan isim olan Akşener'le ilgili "MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 'illegal' olarak nitelediği muhalif kurultayına Meral Akşener'in ayak oyunları damga vurdu" ifadelerini kullandı. (7 Haziran seçimlerinin ardından seçim hükümeti kurulmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan MHP'li Meral Akşener'e de bakanlık teklif etmişti. Ancak Akşener, bu teklifi reddetmişti.)

Güneş gazetesi de, mahkeme kararıyla gerçekleşen dünkü olağanüstü tüzük kurultayını "korsan" ilan etti ve "Korsan kurultayda 7 fahiş hata var" başlığını attı.

Akşam ise "Akşener çatlağı" başlığı altında "Genel Merkez'in 'korsan' ilan ettiği MHP tüzük kurultayına muhalif adayların birbirleriyle yaşadığı çekişme damgasını vurdu" diye yazdı.

Sabah, Star, Türkiye gibi gazeteler de ilk günden bu yana Bahçeli lehine haberler yaparken, MHP'de yönetim değişikliği isteyen muhalifleri eleştiriyorlar.

Aynı gazeteler, kısa bir süre öncesine kadar her fırsatta tepki gösterip, hedefe oturttuğu Devlet Bahçeli'yi ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte bu şekilde karikatürize bile etmişti. 


1-273.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum