Terör saldırısına uğrayan Fransa'nın geçmişini sorgulamamız rahatsız etti

Terör saldırısına uğrayan Fransa'nın geçmişini sorgulamamız rahatsız etti
Fransa'nın art arda terör saldırısına maruz kalmasının nedenlerini sorguladığımız "Neden Fransa hedefte? İşte Fransa'nın kanlı tarihi" başlıklı haberimiz Doğan, FETÖ, Hebdo'cu Birgün, marjinal sol gruplar ve ekşi sözlük gibi mecraları rahatsız etti.

Son dönemde Fransa'nın art arda terör saldırısına maruz kalmasının nedenlerini sorguladığımız "Neden Fransa hedefte? İşte Fransa'nın kanlı tarihi" başlıklı haberimiz, FETÖ ile Doğan medyası ve Hebdo'cu Birgün, Gezici BBC ile marjinal sol gruplar ve ekşi sözlük gibi mecraları rahatsız etti.

Fransa bir kez daha terör saldırısına maruz kaldı. Fransa'da dün yaşanan terör saldırısında da 84 kişi yaşamını yitirdi, onlarca kişi yaralandı.

vd-079.gif

Fransa son dönemde neden bu kadar terör saldırısına maruz kalıyor?

Habervaktim.com olarak, "Neden Fransa hedefte? İşte Fransa'nın kanlı tarihi" başlıklı haberimizde, uzman görüşleri eşliğinde Fransa'nın art arda terör saldırısına maruz kalmasının nedenlerini sorguladık.

Haberimizde, Abdullah Ağar gibi güvenlik uzmanları, Fransa’nın son dönemde üst üste saldırılara maruz kalmasını, geçmiş dönemde Afrika’da uyguladığı soykırım ile bugün halen Ortadoğu’daki emperyalist emellerinin devam etmesine bağlıyordu.

Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, son dönemde üst üste saldırılara maruz kalan Fransa’nın geçmişine ve bugün halen uyguladığı stratejiye dikkat çekiyordu. Fransa’nın kendisinden olmayanları ötekileştirdiğini ve terörize ettiğini savunan Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, saldırının gerçek nedenini “Afrika kökenli ‘IŞİD’in istismar edebildiği’ Müslümanların Fransa’daki travmatik varlığı ve bu kitlenin hafızasında halen yaşayan Cezayir gerçeği” olarak açıklıyordu.

Fransa’ya yoğun göç vermiş ve genel olarak Marok olarak alınan Afrika kökenli ‘IŞİD’in istismar edebildiği’ Müslümanların Fransa’daki travmatik varlığı ve bu kitlenin hafızasında halen yaşayan Cezayir gerçeğini hatırlatan Ağar, “Sosyolojik olarak; yaşadığı toplumda ötekileşen insanların bir kısmi marjinalleşiyor. Marjinalleşenlerin bir kısmı radikalleşiyor. Radikalleşenlerin bir kısmı da eylem kararlılığı üreten teröriste dönüşüyor” diyordu.

CEZAYİR GERÇEĞİNİ HATIRLATTIK

RAHATSIZ OLDULAR

Cezayir gerçeğini hatırlattığımız bu haberimiz, Doğan medyası ile marjinal sol gruplar ve ekşi sözlük gibi mecraları rahatsız etti.

Ekşi Sözlük'te sözkonusu haber aleyhine sayfa açılarak, sitemize çok ağır hakaretlerde bulunuldu.

Sol haber portalı adlı marjinal bir site de sitemizi hedef aldı.

Ve Doğan Medya Grubu'nun amiral gemisi Hürriyet, bu haberimizi gerekçe göstererek Habervaktim'i sosyal medya trollerine hedef gösterdi.

Ardından topa karanlık oda (oda tv) ile Hebdo'cu Birgün gazetesi de girdi. Peygamber efendimize hakaret karikatürlerini basın özgürlüğü olarak gören Birgün adlı sözde gazete ile oda tv adlı site, sözkonusu haber üzerinden Habervaktim'i diline doladı. 

Doğan'ın Hebdo'cuların, ekşi ve odacıların olduğu yerde FETÖ'cüler eksik olur mu? Anında onlar da safa katıldı. FETÖ yayın organı Nokta dergisi de sitemizi hedef göstermeye başladı.

HADİ ORDAN: KİMİN ESERİ?

Habervaktim.com olarak diyoruz ki: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son derece yerinde bulduğumuz açıklamasında da olduğu gibi "İkircikli tutum sergileyen herkes, Fransa'daki olaydan gerekli dersi çıkarmalıdır".

ABD, İngiltere, Fransa gibi ülkeler eğer gerçekten dünyada terör örtütü istemiyorlar ise,

-Ne idüğü belirsiz IŞİD'in neyin sonucu olarak nerde, nasıl doğduğunu, kimlerden oluştuğunu iyi düşünmeli, 

-Bu tür terör eylemleri karşısında öncelikle kendilerine bakmalı, geçmişteki ve hali hazırdaki dış politikalarını (Özellikle Müslüman ülkeler üzerindeki politikalarını) gözden geçirip, dün ve bugünün muhasebesini, sorgulamasını yapabilmelidir.

-Aksi halde bu tür terör saldırılarına zemin hazırlamaya devam etmiş olacaklardır.

vd-079.gif

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum