Mehmet Şevket Eygi yıllar önce uyarmıştı

Mehmet Şevket Eygi yıllar önce uyarmıştı
Üstad Mehmet Şevket Eygi'nin yıllar önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'a atfen kaleme aldığı ve Habervaktim.com'da da yayınlanan telgrafta Fethullah Gülen'le ilgili olarak yaptığı tüm uyarılar çıktı.

Üstad Mehmet Şevket Eygi'nin yıllar önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'a atfen kaleme aldığı ve Habervaktim.com'da da yayınlanan telgrafında Fethullah Gülen'le ilgili olarak yaptığı tüm uyarılar çıktı.

Eygi hoca, 30.11.2011 tarihinde Habervaktim.com'da da yayınlanan ve dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dikkatine sunduğu "Önemli bir Zata Açık Telgraf" başlıklı yazısında, sitemizin de yayınlarıyla sürekli işaret ettiği şu uyarıda bulunuyordu:

"MUHTEREM Beyefendi: Dikkatinizi çekebilecek miyim acaba?.. Çok kısa yazacağım. Altınızdaki zemin sessizce ve sinsice kazılmakta ve oyulmaktadır. İleride çok vahim ve telâfisi mümkün olmayan sürprizlerle karşılaşabilirsiniz. Siyasette maalesef vefa yoktur. Vefalı, sadık ve dost görünen herkese güvenmeyiniz. Türkiye'nin bugünkü yapısı tekelci ve sekter bir sistemi kaldırmaz. Elden geldiği kadar ve olumlu tarafıyla çoğulcu ve çeşitliliğe dayanan yapı ayakta tutulmalıdır. Tekelci kadrolaşmayı durduramazsanız, bu kadrolaşma sizin kariyerinizi bitirebilir. Hayırlı işlerinizde başarılar dilerim. Selam ve hürmetlerimle."

Mehmet Şevket Eygi'nin arşivimizdeki o yazısının tümünü okumak için TIKLAYIN

Bugün Milli gazete ile Vahdet gazetesinde günlük yazılar kaleme almaya devam eden Mehmet Şevket Eygi, bugünkü makalesinde o telgrafını hatırlattı.

"Beş Yıl Önceki TELGRAF" başlıklı yazısında Eygi, "Bu yazı bundan beş sene kadar önce, AK Parti-Cemaat büyük kavgası henüz başlamadan evvel; Cemaat, siyasî iktidarın hoşgörüsüyle, başta ordu, polis, yargı, üniversiteler, idare olmak üzere bütün kurumlarda harıl harıl kadrolaşır ve devleti ele geçirirken yazılmış ve yayınlanmıştı." dedi.

Ardından o uyarılarını hatırlatan Mehmet Şevket Eygi, şöyle devam etti:

"Kısa ama çok uyarıcı telgrafım istihbaratçılar ve danışmanlar ordusunun dikkatini çekmemişti.

Nihayet 15 Temmuz 2016 günü gelmiş çatmış, darbe teşebbüsü öğleden sonra saat 16’da öğrenilmişti. Darbeye saatler kalmıştı.

Darbenin ayak seslerini bendeniz beş yıl önce duymuştum ama asıl duyması gerekenler duymamıştı.

Darbe, öğrenilir öğrenilmez, mutlaka ve âcilen haber verilmesi gereken büyüklere haber verilmemişti.

Öldürülmek tehlikesine mâruz bulunan Cumhurbaşkanı, darbe haberini ilk olarak sıradan bir vatandaş olan eniştesinden öğrenmişti.

Cumhurbaşkanlığı başyaveri bile darbecilerin adamı idi ve tutuklanmıştı.

Metni küçük bu önemli telgraf yayınlandığında “Yahu bu adam ne demek istiyor” diye soran biri çıkmış olsaydı ve bana biri gönderilip sorulsaydı yahut ayrıntılı bir rapor istenseydi iyi olmaz mıydı

“Alnı secdeye varan” biri olmak elbette iyi bir şeydir ama her secdeliye güvenmek doğru olmaz.

Beş sene önce “Acaba bu adam doğru mu söylüyor… Gerçekten tehlikeli bir kadrolaşma var mı.. Buna karşı ne gibi çareler çözümler tedbirler alabiliriz..” denilmesi ve harekete geçilmesi gerekmez miydi

Sözler uçar gider, yazılar kalır… Verba volant, scripta manent… Fakirin beş sene önceki telgrafını internette bulabilirsiniz.. Yazılmıştır.

Yazılmıştır ama dikkate alınmamıştır.

Keşke dikkate alınmış olsaydı."

Mehmet Şevket Eygi'nin bugünkü yazısının tümünü okumak için TIKLAYIN

 

Habervaktim.com

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.