Müslüman karşıtı Trump'a Yahudi talleti!

Müslüman karşıtı Trump'a Yahudi talleti!
Müslüman karşıtlığıyla bilinen ABD Başkan Adayı Donald Trump'un özellikle Yahudilerle ise son derece samimi olduğu, kızının Yahudiyle evlenip Yahudi olduğu ortaya çıktı. İşte Şalom'un o haberi:

İstanbul'daki Yahudi cemaatinin yayın organı Şalom'un haberine göre, "Detroit’te bir kilisede siyahi Amerikalılara hitap eden Başkan Adayı Donald Trump’a Yahudi ‘tallet’i’ hediye edildi."

Şalom'un haberinin devamı şöyle:

"Kilisenin papazı Wayne Jackson, Trump’ın konuşmasından hemen sonra yanına gelerek Başkan Adayı’na bir tallet hediye edeceğini dile getirdi.

Papaz Jackson, hediye ettiği tallet için şöyle konuştu: “Müsaade edin bu talleti size vereyim. Bu Yahudi talleti İsrail’den getirildi. 

Seçim kampanyanız dolayısı ile ülkenin bir ucundan bir ucuna devamlı seyahat ediyorsunuz. Meksika’dan geldiniz ve şimdi başka bir şehre uçacaksınız. Bu yorucu yolculuklarda bazen umudunuzu kaybedebilir, kendinizi yalnız hissedebilirsiniz. Ancak bu kutsal Yahudi dua talleti size şans getirecek ve çıktığınız bu yolda yalnız olmadığınızı hatırlatacaktır.”   

Papaz Jackson ayrıca Trump’a, biri eşine verilmek üzere, iki Tevrat hediye etti.  Donald Trump’ın kızı Ivanka, Yahudi  biriyle evlenerek Yahudi olmuştu.

Tallet nedir?

Tallet Yahudi dini törenlerinde sabah duasında giyilen kutsal bir şaldır. Bazı Hıristiyan kiliseleri de aynı adet uygulanır."

05092016bmyuvvdpggcksq7yuplhepi8i.png
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.