Hüseyin Öztürk

Hüseyin Öztürk

Feyzü'l Furkan Kur'an-ı Kerim ve Meali

Feyzü'l Furkan Kur'an-ı Kerim ve Meali

Bu haftaki kitabımız Kur’an-ı Kerim. Şahsen biz Müslümanların kitabı üzerine yazı yazmaya cesaret edemem. Ama her fırsatta birbirimizi kitabımızdan haberdar etmenin de gerekliliğine inanırım.
Tabii başta kendimi haberdar etmek kaydıyla.
“Feyz’ül Furkan Kur’an-ı Kerim ve Açıklamalı Meali”ni yıllarca İmam Hatip liselerinde ve özel öğretim kurumlarında Kur’an-ı Kerim hocalığı, tefsir hocalığı yapmış ve ömrünü Kur’an’a adamış olan, muhterem Hasan Tahsin Feyizli hocam hazırlamış.
Kitabımız üzerine bir şeyler söyleyeceğim ama sıkılıyorum, utanıyorum. çünkü Kur’an üzerine söz söylemeye kendimde en ufak bir yetki ve cesaret bulamıyorum. En güzel şeyleri de söylesem, yüzümün kızaracağından eminim.
İnsanın yüzü niye kızarır bilirsiniz. O yüzden sözü, en iyisi, özüyle, sözüyle, eylemiyle, Kur’an’da Müslümanlara söylenenlere uyan, uymaya gayret eden ve bunu da başardığına inandığım Hasan Tahsin Feyizli hocama bırakmak. Söz hocamda:
“Allah’ı tanımak, Kur’an’ı tanımaktır. Kur’an’ı tanımak ise lafzını okumak, ilke ve esaslarını hayata geçirmekle olur. ‘Allah var’ deyip de yokmuş gibi yaşamaktan, Kur’an’a inandığını söyleyip de Kur’an’sız bir yaşantının doğuracağı tehlikeden, kendimizi ve neslimizi korumak mecburiyetindeyiz.
Tarihte Müslümanların temiz, parlak ve örnek devirleri, Kur’an’a sadece sözle değil, kalpleriyle bağlanmaları ve öylece yaşamalarıyla mümkün olmuştur. çünkü Kur’an’da Allah’ı kendisinin bildirdiği şekilde bilmenin ve O’na kulluğun öğretisi var, ahlak var, hürriyet esasları var, insanlar arası eşitlik ilkesi var, kral tanrıların değil, takvalının üstünlüğü var, sosyal hayatta fert ve toplumun uyması gereken köklü kurallar var.
Bunlar olmadan insanlık ve hatta Müslüman’ız diye ortaya çıkanlar bile, nefislerinin-hevalarının sürüklediği haksız davranışlardan, zulmünden ve vahşetten kurtulamayacaklardır. İslâm dünyasının bir türlü kendine gelememesinin asıl sebebi, Kur’an’dan ve onun uygulaması olan Sünnet’ten gereği gibi faydalanmamasıdır.
Midesi ağrıyan kimsenin ilaç içmesi gerekirken, derisinin üstüne merhem sürmesi gibidir. Bundan dolayı toplumlarda göze çarpan anarşi ve ahlak erozyonunun hepsi, Kur’an kültür ve ahlakından uzaklaşmanın, İslâm’ı kendi anlayışımıza göre yaşamamızın bir neticesidir. Ehli kitabın en önemli sapma nedeni, kendilerine gelen ilahi vahyi atmaları, onu görmezlikten gelmeleri, işlerine gelmeyen kısımlarını tahrif etmeleri ve değiştirmeleridir.
Bütün kitap ve dinleri içine alan, son ilahi kitabımız Kur’an-ı Kerim, sadece zihnimize hitap eden ve zihnen ilgi duymak ve inandığımızı söylemekle yetinmemiz gereken bir kitap değildir. O, bütün eylemlerimizde kendisine yönelmemiz ve yaşantımızda uygulamamız gereken bir kitaptır. çünkü katılaşmış, taşlaşmış kalpler, onunla yumuşar, çağlara açılan yol bu hakikat nuruyla aydınlanır.
Bunun için şimdiye kadar eksik olarak ve taklit yoluyla aldığımız, öğrendiğimiz atalar Müslümanlığından, artık İslâm’ın öngördüğü Kur’an ve Sünnet’in Müslümanlığında devam etmek mecburiyetindeyiz. Kalplerin şifası ve toplumun arınıp temiz toplum olması için, sahabe misali onar ayet şeklinde, azar azar da olsa, ciddiyet ve samimiyet içinde Kur’an’ı okumak ve gereğini yapmakla işe koyulmak gerekir.
Bu uğurda riyadan uzak bir şekilde, samimi bir niyet ve gayretle eserler ortaya koyan üstadlarımın ve ilim erbabı kardeşlerimin çalışmalarının meşkur, amellerinin makbul olmasını; mü’min kardeşlerimin bu ilahi kaynaktan feyiz alıp, gereğince amel etmelerini; bu sayede Cenab-ı Hakk’ın hepimizi rızasına kavuşturmasını niyaz ederim.”
Evet, değerli hocam Hasan Tahsin Feyizli daha çok güzel ifadelerle kitabımızı anlatmış ama benim yerim bu kadar. Server Vakfı tarafından bastırılan Kur’an-ı Kerim’i temin etmek mümkün. Bilgi için: Server Vakfı 0216 428 46 00

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Öztürk Arşivi