Necati Özfatura

Necati Özfatura

Referandum ve ülkenin geleceği

Referandum ve ülkenin geleceği

12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak referandum AK Partiye güvenoyu asla değildir... Demokrasi, çok partili rejim, insan hakları, hukukun üstünlüğü, yargının tarafsızlığı, ekonomik gelişme çığ gibi her geçen gün artmaktadır.
Dünyanın hiçbir medeni ve demokratik ülkesinde resmi ideoloji yoktur. Resmi ideolojiye dayalı Maoizm, Nazizm, Faşizm, Salarizm, Marksizm, Frankizm ve diğer “izm”ler tarih oldular. Türkiye’de vesayet rejimi AB’ye tam üyeliğe ve her türlü gelişmeye settir. Bu seddin yıkılması gerekir. Tanzimat’tan bu yana ülkeyi darbeler ve çeşitli komplolar ile kasıp kavuran vesayet rejimi referandum ile ilk çöküşü olacaktır. Türk Halkı millî kimliğini, millî ve tarihî devamlılığını, insan haklarını, eşitliğini, gerçek yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığını aramaktadır. Şiddet şiddet ile çözülemez. Demokrasi ve insan hakları ile çözülür. “Evet nihai otoritenin TBMM olduğunun tescilidir.” (Ahmet Davutoğlu)
“Bugün iş deyince artık herkes dünya haritasını eline alıyor. Ticaret için nereye gideceğini haritaya ve internete girip araştırarak belirliyor. 30 yıl önce şehrinden sadece hacca gitmek için çıkan tüccar hacı babaların çocukları Afrika’dan Sibirya’ya ABD’den Orta Doğu’ya kadar mal alıp mal satıyor. Toronlar ABD ve Avrupa’nın en kıdemli üniversitelerinde okuyup, dedelerinin koltuklarına geçiyorlar.” (Yaşar Süngü 11 Eylül Temmuz 2010 Yeni Şafak)
12 Eylülde referanduma sunulan Anayasa değişikliği binlerce darbe mağduru YAŞ ve HSYK’da meslekten atılan subay ve savcıya hak arama yolu açılacaktır.
“YAŞ kararıyla mağdur edilen 1665 aile hem iade-i itibar hem de emeklilik haklarını alabilecek. Belki üniformada rumuza kavuşamayacağız ama özlük haklarımızı alacağız.” (Prof İskender Pala. Binbaşı iken 1996 yılında yaş kararı ile TSK’dan ihraç edildi. Eşi tesettürlü idi).
“İhraç edildim. Avukatlık bile yapamadım. Katillere verilmeyen bir ceza bu. AİHM beni haklı buldu. Şimdi Türkiye bu ayıptan kurtuluyor. Savcılığa dönünce hukukun gereğini yapacağım.” (Sacit Kayaso Kenan Evren’e dava açtı. HSYK ihraç etti.)
Devlet insan haklarına dayanmalıdır. Avrupa Parlamentosu Sosyal Demokratlar Grubu Başkan Yardımcısı Hannes Swoboda: “CHP’ye ve yeni liderine bizim tavsiyemiz bu paketin arkasında durması ve desteklemesi çünkü sosyal demokrat değerler de getiriyor bu değişiklik.”
Referandum AK Parti meselesi değildir. İnşallah yüzde 70 “EVET” ile neticelenir.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Özfatura Arşivi