Necati Özfatura

Necati Özfatura

“Evet” için sebepler...

“Evet” için sebepler...

Referandumda evet için çok sayıda sebep vardır. Hayır için tek bir sebep bile yoktur. Evet ile ülkenin yolu açılacaktır. Türkiye dışında Türkiye’nin itibarı artacaktır. Aslında evet demokrasiye evet, hayır ise demokrasiye hayır demektir. CHP anayasal kuruluşlarda kadrolaşmış durumdadır. Evet ile gücünü kaybedeceğinden acı acı feryat etmektedir.
Evet oyu ile Türkiye Cumhuriyeti bürokratik cumhuriyetten demokratik cumhuriyete ilk adımı atmış olacaktır. Mevcut anayasa darbe psikolojisi ile hazırlanmıştır. Ve bu anayasa ile atanmışlar ve bazı anayasal kuruluşlar dokunulmaz-hesap sorulmaz imtiyazlı kişiler haline getirilmiştir. Oysa herkese hesap sorulabilmelidir. Ve herkes yargıya giderek hakkını arayabilmelidir.
Halkın ufkunu açacak her değişikliğe ve gerçek demokrasiye karşı çıkanlar eninde sonunda hüsrana uğrayacaktır. Sözde değil özde demokrasi, hukukun üstünlüğü, yargının gerçek bağımsızlığı ve tarafsızlık isteği milletin ortak isteği haline gelmiştir. Vesayet rejiminin kirli oyunları bozulacaktır. Hayır diyenler AK Parti iktidarının başarısını kıskandıkları için hayır diyorlar.
IMF’nin son raporuna göre Türkiye 2010 sonunda 1 trilyon 95 milyar 500 milyon TL gayrisafi yurtiçi hasılaya kavuşacak. Türkiye yüzde 6’nın üzerinde büyüyecek ve enflasyon yüzde 10’un altında (7.1-7.6) olacak. Microsoft’a göre Türkiye; Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin gibi gelişen ülkeler içinde ilk defa yılın ülkesi oldu.
İzmit Körfez Köprüsünü de içine alan İstanbul-İzmir arasındaki 421 kilometrelik otoyol projesi ile İstanbul-İzmir arası 3.5 saate inecek. İhracat artmaktadır. Yıl sonunda 107.5 milyar dolar hedefine ulaşmak mümkün. Ankara’ya veda eden ve Bağdat’a atanan ABD Büyükelçisi James Jeffrey’e göre: “Türkiye 20. yüzyılın sonu ve 21. yüzyılın başlarının en büyük kazananlarından birisi oldu.”
Hayır diyenler torunlarının gelecekleri ile oynuyor. Evet, AB yolunu açacaktır. Maliye Bakanına göre ekonomi iyi gidiyor. Muhalefet görmüyor. Ve sürekli bahane bulmaya çalışıyor. Anayasa değişiklik paketinin AK Parti tarafından yapılmasını hazmedemiyorlar. İngiliz Barclags Capital Bankasının raporuna göre yabancı yatırımın kâbusu ve endişesi CHP’dir. Evet oyu ile HSYK’nın “Kast sistemi” yıkılacaktır.
İçişleri Bakanlığına göre tahriklerin sebebi oylamayı gölgelemektir. 1982 Anayasasını hazırlamak üzere oluşturulan kurucu mecliste üyelik yapan Mahmut Nedim Bilgiç “Ben de evet diyeceğim” demiştir.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Özfatura Arşivi