Faruk Çakır

Faruk Çakır

Amerika’ya 111 katlı cami yapılsın!

Amerika’ya 111 katlı cami yapılsın!

Durun; hemen itiraz edip, heyecana kapılmayalım. Bu bizim değil; Oscar ödüllü İrlanda asıllı Amerikalı aktör ve film yapımcısı Michael Francis Moore’ait. Tüm zamanların en çok gişe yapan üç belgeseli olan Bowling for Columbine, Fahrenheit 9/11 ve Hasta (Sicko)’nın yönetmeni, Michael Moore, bazı ‘yasakçı’ Amerikalıların aksine Müslümanların cami yapmasına açıktan ve de ‘radikal’ bir şekilde destek veriyor.

Moore, ZNET internet sitesinde yazdığı bir yazıda, 11 Eylül 2001’de yıkılan “İkiz Kuleler”e yakın bir yerde yapılmak istenen cami için para yardımı yapmayı ve bu konuda bir kampanya açmayı dahi gündeme taşımış.

Ünlü belgeselci bakın neler yazmış: “Sıfır Noktası’nın iki blok yakınına ‘cami’ inşa edilmesine karşıyım. Sıfır Noktası’na yapılmasını istiyorum. Neden mi? Çünkü nefretin ve önyargının kurbanlarını koruyan bir Amerika’ya inanıyorum. (...)

“Müslümanlar 2009’dan beri orada [cami yapılmak istenen yerde] namaz kılıyor. Kimse şikâyet etmemişti. Burası bir ‘cami’ değil, bir toplum merkezi olacak. Aynı duâ odası var olmaya devam edecek. Fakat insanları bunun ‘bir cami olmayacağına’ ikna etmek zorunda kalmak bile öyle rahatsız edici ki, artık oraya 111 katlı bir cami yapılmasını istiyorum. Bu, ‘Sıfır Noktası’nın [İkiz Kulelerin bulunduğu yer] yakın zamana kadar mide bulandırıcı bir biçimde boş bir çukur gibi bırakılmasından daha iyi olurdu.” (ZNET’den aktaran: Radikal, 13 Eylül 2010)

Şükürler olsun ki Müslümanların hakkını sadece din kardeşleri değil, ‘insanlık kardeşleri’ de savunmaya başladı. Bakınız, ünlü yönetmen Michael Moore, insaniyet damarıyla Müslümanların haklarını savunmaya şöylece devam ediyor:

“New York Times’da, şundan daha üzücü bir şey okumamıştım: ‘Amerikalı Müslümanlar soruyor: Bir gün ait olacak mıyız?’ Bu bizi o kadar utandırmalı ki, tek bir vatandaşımız bile bir daha buraya ‘ait’ olup olmadığından endişe etmemeli. ‘Sıfır Noktası’nın iki blok ötesinde bir McDonalds var. İnanın, McDonalds teröristlerden daha fazla insan öldürmüştür.” (agg.)

Moore, çok anlamlı kampanyasını da şöyle özetlemiş: “Dostlarım, ŞU ANDA da, hepimizin o Müslüman toplum merkezinin inşa edilmesini sağlamak gibi bir sorumluluğu var. Ülkenin yüzde 70’i bir kere daha yanlış safta duruyor ve ‘cami’nin yerinin değiştirilmesini istiyor. İmam, projeye son vermesi için muazzam bir baskı altında. Bu işi tersine çevirmek zorundayız. Kabadayıların bir zafer daha kazanmasına izin mi vereceğiz? Artık bıkmadınız mı? Ülkemizi herkesten nefret edenlerden geri almak için ne zaman doğru zaman olacak? Bence doğru zaman şu an. Her birimiz bu toplum merkezinin inşa edilmesi için bağışta bulunarak bir duruş sergileyelim! (...) Destek olalım ve sadece iyi bir şey yapmak istedikleri için çamur atılan o insanlara yardım edelim.”

Böyle hakperest insanların hidayete ermeleri ve sayılarının da artması için duâ edelim...


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Faruk Çakır Arşivi