Yunus Vehbi Yavuz

Yunus Vehbi Yavuz

Gurur veren devlet kurumu SGK

Gurur veren devlet kurumu SGK

Türkiye’de bir devrim gerçekleştirildi. Bunun belki herkes farkında değildir. Fakat anlamamız ve farkına varmamız gereken bir olgu var. Sosyal Güvenlik Kurumu... Dağınık birkaç devlet kurumunun bir araya getirilmesinden doğan Sosyal Güvenlik Kurumu’nu tanımamız gerekir. Bu kurum bize son on yılda iktidarın ne kadar önemli ve ileri düzeyde hizmetler sunduğunu net olarak göstermektedir.
Bugünki yazımızda işte bu Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan söz etmek istiyoruz. Bursa Sosyal Güvenlik Kurumu binasına daha önce defalarca gitmiş ve karmakarışık bir ortamda bulunmasından dolayı her defasında ıstırap duymuşumdur. Devlet daireleri neden böyle? Neden devlet, şanına yakışır binalar yapmıyor? diye üzülmüşümdür.
Birkaç hafta önce, bir işim dolayısıyla eski Sosyal Sigortalar Kurumu binasına uğradım, başka bir binaya taşındığını öğrendim. Bursa’nın Demirtaş semtinde yeni bir bina inşa edilmiş ve kurum oraya taşınmış. İşim gereği yeni binaya gittim. Binaya yaklaşınca güzel, zarif, nezih ve muhteşem bir yapı ile karşılaşınca şaşırdım ve son derece mutlu oldum. Hayal ettiğim devlet binasına kavuşmuştum.
Bir devlet binasının nasıl olması gerektiğini öğrenmek isteyenler bu binayı ve benzer binaları mutlaka ziyaret etmelidirler. Görkemli bir bina yapılmış, mükemmel bir sistem kurulmuştur. Burada ferahlatan ve iş gören bir kurum gördüm. Bursa’da yaşayan vatandaşlarımız eğer bu kurumu ziyaret etme fırsatını bulurlarsa, benim ne demek istediğimi yahut demek isteyip de ifade edemediklerimi daha iyi anlayacaklardır.
Merkezi Ankara’da bulunan SGK’dan söz etmeden geçmek istemiyorum. Yine bir işim dolayısıyla evimde internetten SGK’ya girdim. Kurumun telefon numarasını öğrendim. Gördüm ki, kurum çağ atladı. Şaka değil bu söylediklerim, inanmayanlar kurumdaki bir işini takip etmek için telefonlarından ALO 170’i çevirsinler, ne demek istediğimizi gayet iyi anlayacaklardır. İnanılmaz bir yapılanma söz konusudur bu kurumda... Kelimenin tam anlamı ile harika bir kurum inşa edildi.
Evimden SGK’ya Alo 170 çevirerek telefon ettim, gayet kibar ve nazik ifadelerle karşılandım; sorunum dinlendi, ilgili birime dilekçe vermem gerektiği ifade edildi, bu dilekçeyi telefondan kendilerine yazdırmamın da imkân dâhilinde olduğu hatırlatıldı. Bunun üzerine sözlü olarak isteğim dilekçeye çevrildi, tashih için bana okundu, sonra ilgili birime gönderildi, evrak sayısı numarası verildi, 3 gün sonra bu numara ile aramam istendi.
Üç gün sonra telefonla kurumu aradım, fakat evrak numarasını unutmuştum, isimden ve nüfus cüzdanı numarasından evraka ulaşıldı ve sorunumun çözüldüğü, bana gelen resmi cevap telefonda okunmak suretiyle iletildi. Anlayacağınız eskiden birkaç ayda hatta bazen bir yılda yapılacak işlemler üç gün içinde gerçekleştirildi ve rahatlatıldım. Üstelik durduğum yerde, evimden bütün bunları telefonla gerçekleştirdim. Anlayacağınız Ankara evime geldi. Bunun için yüce Rabbime şükürler olsun.
Almancılar, geçmişte Almanların benzer hikâyelerini anlattıkları zaman hayretle dinler ve imrenirdik. Artık kimseye imrenmemize gerek kalmadı, Türkiye kurumları ile, özellikle SGK kurumu ile dünyada imrenilecek bir seviyeyi yakaladı. Şu anda devleti yönetenler, bilhassa hükümet gerçekten çağı yakaladı, bazı alanlarda çağın da çok ilerisine geçti. Bundan sadece gurur duyuyorum. Bu muazzam olguyu gerçekleştirenlere dua ediyorum. Kurumu elbette ki bütünü ile anlatamadım. Bu anlattığım sadece bir yüzüdür. Dileyenler ALO 170’den bir denesinler, söylediklerimizin mübalağa olmadığını göreceklerdir.
Bundan sonra, tüm siyaset adamlarımızdan, bu gibi hizmetler üretmelerini bekliyoruz. Lafla muhalefet olmaz, muhalefet bunları görmezden gelirse bir yere varamaz, bu yarışa devam edemez. Güzel yapılan işleri takdir etmeliyiz. İyiye iyi, kötüye kötü, demeliyiz; o eski cahili siyasi anlayışları bırakmalıyız artık. Siyasal ahlak ve çağdaş siyaset bunu gerektiriyor.
Şahsen bu yaşa gelinceye kadar, bu derecede ileri düzeyde bir devlet dairesi görmedim. Bu yapıyı oluşturanlara can-ü gönülden dua ediyorum, teşekkürlerimi ifade ediyorum. Bu güzellikleri herkesin görmesi ve bunları meydana getirenlere şevk vermesi gerekir. Artık biz kavga değil, bütün siyaset adamlarının böyle güzel, harika işler yapmalarını istiyoruz. Allah her siyasetçiye güzel işler yapmayı nasip etsin ve güzel işler yapanları başımızdan eksik etmesin.
Bu vesile ile eski SSK’nu yeniden yapılandırarak harika bir SGK’u inşa eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Ömer DİNÇER beyi en derin kalbi duygularımla tebrik ediyor, başarılarının devamını Cenabı Hak’tan niyaz ediyorum. Sağ ol, varol, iyi ki devletimizin etkin bakanları arasında yer aldınız diyorum. İşte devlete hizmet böyle olur. Bu hizmetleri gerçekleştirecek akıllı, bilgili ve becerikli kadroları seçip işbaşına getiren başbakanımız Sayın Tayyib ERDOĞAN’ı da kutluyor, yolunuz açık olsun diyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yunus Vehbi Yavuz Arşivi