Yunus Vehbi Yavuz

Yunus Vehbi Yavuz

Büyük devlet adamı yetiştiren anne

Büyük devlet adamı yetiştiren anne

Başbakanımız Sayın Tayyip Erdoğan’ın annesi Tenzile Hanım, bu fani dünyadaki görevini yerine getirdi ve Allah’ın kendisi için belirlediği nefesleri tüketerek Allah’a gitti. Yüce Rabbim mekânını cennet eylesin, derecesini yüksek kılsın.

İnsan dünyaya bir misyon için gönderilir. Allah’a kulluk görevini ifa etmek ve geride eser bırakmak. En büyük eser, en büyük hayır kalıcı olandır. Sevgili Peygamberimiz bir hadis-i şeriflerinde şöyle buyurmuştur: “İnsan ölünce amel defteri kapanır. Ancak üç şey müstesna: Devam eden bir sadaka, hayır, kendisine dua eden iyi bir evlat, insanların faydalandığı ilim.” Bu formüle mazhar olanların amel defterleri kıyamete kadar açık olacaktır.

Tenzile Erdoğan, bu hadis-i şerifin tecellisine tam anlamıyla mazhar olmuş müstesna hanımefendilerden biri idi. Geçmişte ve şimdiki halde, Türkiye’de iyi evlat yetiştiren birçok anne vardır, şüphesiz. Fakat bu annelerin en bahtiyarı Tenzile Erdoğan olmuştur. Şair bir şiirinde ne güzel söylemiştir:

Yadında mıdır doğduğun,

Sen ağlardın, gülerdi bütün âlem,

Geçir ki öyle bir dem,

Olsun sana mevtin hande, halka matem.

Yani doğduğun zamanı hatırlıyor musun?

Sen ağlıyordun, etrafında bulunanalar gülüyordu.

Öyle bir ömür geçir ki, ölünce gülerek git,

Halk ise matem tutsun.

Tenzile hanım giderken milyonları ağlatarak ve üzerek gitti. Takva sahibi bir kimse olarak hayatını geçirdiğinin en kuvvetli delili yetiştirdiği evlattır. Tayyip Erdoğan gibi, halkın makus talihini düzelten çok değerli bir devlet ve siyaset adamını yetiştirmesi bunun belgesidir. Oğlunun ve diğer evlatlarının yaptıkları hizmetler ve güzel işler elbette onun amel defterine kaydolacaktır. Böyle bir ölüm gerçekten diriliştir, mutlu bir ebediyet başlangıcıdır. Allah herkese böyle bir ömür geçirmek nasip etsin. Allah Tenzile Teyzemize gani gani rahmet eylesin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yunus Vehbi Yavuz Arşivi