Hüseyin Öztürk

Hüseyin Öztürk

Seçmen diyeceğini sadece AK Parti’ye dedi

Seçmen diyeceğini sadece AK Parti’ye dedi

Moda sorulardan birisi de şu: “Bu seçimde seçmen ne dedi?” Garip bir soru.
Meclis’e giren partilere de giremeyen partilere de hiç kimse bir şey demedi. Sadece AK Parti’ye oy veren seçmen söyledi söyleyeceklerini.
Bu ülke yetmiş yıldır CHP ve çatısı altındaki zihniyetler tarafından talan edilmiyor mu? Memleketi kalbura çevirmediler mi?
Tek parti döneminden sonra ne zaman ortaklı olarak veya azınlık olarak hükümette yer aldılarsa, o yıllar perişanlık içerisinde geçmedi mi?
CHP’ye oy veren seçmen ne diyebilir? “Biz sizi seviyoruz, benimsiyoruz ve bu halinizin devamını istiyoruz” diyebilir ve bu sebeple de oy vermiştir.
¥
MHP hakkında hiçbir yorum yapamıyorum. Sadece Bahçeli’nin şu sözü çok tuhaftı. Gazetelere yansıyan haliyle şöyle demiş:
“Seçmen kaset meselesini hiç yüzümüze vurmadı.” Bunu övünerek mi söyledi, yoksa yerinerek mi söyledi orasını bilmem ama ne kadar acı bir ifade.
Benim hiç MHP’li bir yakınım yok, bugüne kadar da olmadı. Bu seçimde de hiçbir MHP’liye rastlamadım. Rastlasaydım konuşabilir miydim bilmiyorum.
Bu sebeple MHP benim için kapalı bir kutu. Oy verenlerin MHP’ye ne dediği hususu kapsama alanım dışında.
Meclis dışında kalan partilere oy veren yurttaşlarımız partilerine hangi mesajı verdiler, o mesele de yine kapsama alanım dışında.
Seçim gezilerim sırasında Meclis dışında kalan partililere rastladığımda kesinkes barajı aşacaklarını öyle ifade ediyorlardı ki sanki bir masal kitabı okuyor gibiydim.
Daha ileri gidenler ve rüyalara dayanarak konuşanlar vardı ve mesela AK Parti’nin birinci parti dahi gelemeyeceğini söylüyorlardı.
Pes...
¥
Peki, AK Parti’ye ya da Başbakan R. Tayyip Erdoğan’a seçmen ne dedi:
Ülkemizde halen üç nesil bir arada yaşıyor. 0 ila 25 arası, 25 ila 50 arası, 50 ila 75 arası üç nesil.
Bu nesilden 0 ila 10 arası ile 75 ve yukarısını hariç tutalım. Çocuklar bilmeyebilir, ihtiyarlarda da hafıza kaybı olabilir.
Bunların dışında geriye kalan nüfusun zihninde Türkiye’nin yakın tarihi çok canlı olarak yaşamaktadır.
İşte bu yakın tarihin en acımasız, en faşist, en tarifsiz acılarının müsebbibi CHP zihniyetlilerin ülkemize ve milletimize yaptıklarıdır.
Hafızası en canlı olan kesimin bilinçaltında bu yapılan zulümlerin korkuları halen yaşamaktadır.
AK Parti’ye oy veren kesimler bu bilinçaltı korkularından kurtulmak ve istikrar istediklerini söylemişlerdir.
Önyargısız ve peşin hükümsüz bir şekilde, Türkiye’nin yakın tarihindeki üç ismin neden millet tarafından bu kadar sevildiğine bakılırsa ne demek istediğim daha iyi anlaşılır.
Rahmetli Menderes, rahmetli Özal ve Allah uzun ömür versin, R. Tayyip Erdoğan. Her iki seçmenden birisi AK Parti’ye oy verdi. Bu fotoğrafa biraz insafla bakmak gerekir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Öztürk Arşivi