Hüseyin Öztürk

Hüseyin Öztürk

Benim Güzel Dinim

Benim Güzel Dinim

Bu haftaki kitaplarımız; “Ufuk Eğitim Kitapları” yayınlarından. Eserler; 10-14 yaş arasındaki ilköğretim 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıf seviyesindeki öğrencileri ilgilendirse de, asıl büyüklerin de okuması ve öğrenmesi, hatta öğrendiklerini tazelemesi gereken iki güzel kitap.
Yalnız, kitaplar öncelikle gençler için yazılmış. Onların okuyup öğrenmesi için emek harcanmış ve ortaya üç adam bütün yüreklerini koymuşlar. üç yürek adamı; Nazif Yılmaz, Faruk Salman ve Dr. Recep özdirek.
Bu üç yürek ve inanç adamından şimdilik öyle güzel iki eser meydana gelmiş ki, yaz tatili boyunca her gencin elinde olması, her ailenin evinde bulunması gerekir kanaatindeyim. “öğrenmeden öğretemeyiz, söylemeden dinletemeyiz, dinlemeden de anlatamayız.” Bunların hepsini yapabilmek için de mutlaka ama mutlaka okumalıyız.
Bir ülke halkı, yarınından endişe etmek istemiyorsa, yetiştirdiği gençliğin; sağlıklı, duyarlı ve tutarlı olmasını sağlamak mecburiyetindedir. Gençlerine iyi imkanlar sunmayan, onların ihtiyaçlarını görmeyen veya görmezden gelenler, geleceklerini tehlikeye atarlar.
İşte bu haftaki kitaplarımız, “iyi evlat” olarak yetişmek isteyen veya “iyi evlatlar” yetiştirmek isteyen aileler için hazırlanmış ve adına da “Benim Güzel Dinim” ismi verilmiş. İki kitap şeklinde hazırlanan ve her gencin severek okuyacağı eserler hakkında yazarlar ortak görüş olarak şunları söylemişler.
“Sevgili gençler, sevgili yavrular;
Allah sevgisi, dinimizin özüdür. Yüce Allah, kalbimizi sevmek için yaratmıştır. Dinimizi, Peygamberimizi ve sevdiklerini sevmemizi ve onların yolundan gitmemizi istemiştir. Sevgi gönülde başlar, sonra da davranışlarımıza yansır. Sevgilerin en büyüğü olan Allah sevgisi de önce gönlümüzde yer eder. Sonra da bizleri iyi insan olmaya, Allah’ın emir ve yasaklarını yerine getirmeye yönlendirir.
Peygamber Efendimiz’le başlayan iman yürüyüşü nesiller boyunca devam edegeldi. Her nesil, bu dinin yaşaması ve bir sonraki nesle aktarılması için elinden gelen gayreti gösterdi. Böylece İslâmi bilgiler; elden ele, dilden dile, gönülden gönüle bize kadar ulaştı.
Sevgili Peygamberimiz’in başlattığı kutlu iman yürüyüşünü bizden devralıp gençler devam ettirecektir. Bu yüzden biz büyüklere düşen, sizi bu kutlu göreve hazırlamaktır. Dinimizin çağları kuşatan yüce mesajlarını, sizlere en güzel şekilde ulaştırmaktır. Bu gayeyle başladığımız çalışmalarımız -Allah Teala’ya- binlerce hamd olsun ki, ilk meyvesini verdi.
Allah’ın lütfu olan bu çalışmayı hazırlarken bu konuda daha önce yazılan kitapları gözden geçirip onlardan istifade ettik. öte yandan sizin gönül ve bilgi dünyanıza farklı bir tat, farklı bir lezzet sunmak istedik. Bu amaçla hazırladığımız eserde şu hususlara dikkat ettik.
Güzel dinimizi severek ve ilgi duyarak okumanız için her konuya bir hikaye ile başladık. Dinimizin en önemli kaynağı olan Kur’an-ı Kerim’i ve Peygamberimiz’in hadislerini vurgulamak için onları çerçeve içinde verdik.
Dinimizin emir ve yasaklarının hiçbirisi boşa değildir. Hepsinde çok güzel incelikler vardır. Bu hikmet ve faydaların bilinmesi, yerine getirdiğimiz emirleri sevmemize ve daha bilinçli yapmamıza vesile olacaktır.
Konuları daha rahat kavrayabilmeniz için birçok yerde soru cevap yöntemini kullandık. Resimleri çok sevdiğinizi bildiğimiz için konuları resimlerle destekledik. Peygamber Efendimiz’den, O’nun vefakar arkadaşlarından ve İslâm büyüklerinden tatlı hatıraları sizin gönül dünyanıza taşımaya çalıştık, bilgileri yeri geldikçe tablo ve şekillerle anlattık. Her bölümün sonuna bilgilerinizi kontrol edebileceğiniz sorular yerleştirdik.
Ellerinizi semaya kaldırarak dua etmeniz için Sevgili Peygamberimiz’in dilinden dualara da yer verdik. Kalbiniz iman, hayatınız İslâm, gönlünüz ihsan ile dolsun. Melekler yoldaşınız, iyi insanlar arkadaşınız olsun! Yüce Allah yar ve yardımcınız olsun. Yolunuz Cennete kadar açık olsun.”
Evet, yürek adamları böyle söylüyor. Her eve girmesi gereken ama kütüphane raflarına hapsedilmek yerine oturma odaları ve salonlarda herkesin göreceği yerlerde olması gereken iki güzel kitap...
Kitaplar hakkında bilgi ve temin için: Ufuk Eğitim Kitapları; 0216 553 04 16

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Öztürk Arşivi