Mustafa Özcan

Mustafa Özcan

10 yıl sonra İsrail yok

10 yıl sonra İsrail yok

Tevafuk dediğiniz ancak bu kadar olur. 7/10/2012 tarihinde Karamürsel’e davetli idik. Adapazarı’ndan eski komşumuz ve SAKFA gönüllüsü ve hizmetlilerinden Mehmet Ersöz Hoca ve beraberindeki dostları sohbet için bizi Karamürsel’e davet ettiler. Orada yine bir tevafuk eseri olarak Komunizm sonrasında ilk Balkanlar seferine birlikte çıktığımız Necati Güvenlioğlu ile yeniden karşılaştık.


Zaman görümününü kısmen değiştirmişti. Karaltısına beyaz egemen olmuştu. Yeniden alaka tazelemiş olduk. Bu vesile ile Karamürsel’de adlarını anamadığım yeni ve güzel dostlar da edindik. İnşallah yeri geldiğinde değiniriz. Sohbette İsrail’le ilgili sorular soruldu ben de İsrail’in on yıllık ömrü kaldığını söyledim. Şaşırdılar ve bunun üzerine ‘10 yılın üzerine en fazla 5 yıl daha ilave edebilirsiniz’ dedim. Şartlar çerçevesinde idraklerini zorluyor olabilirdim. Karamürsel’den geldiğimde çekim için yabancı kanallardan Suriye asıllı bir arkadaşı bekler gördüm. Masa üzerindeki kitapları karıştırırken en üsttekilerden bir ikisini eline aldı. Aldığı kitaplardan birisi Bessam Nihad Cerrar’ın ‘Zeval-i İsrail: 2022/İsrail’in Sonu: 2022’ kitabıydı. Kitabı kurcaladıktan sonra şunu söyledi: Bu tarihi Şeyh Ahmet Yasin de doğruluyor. Ben de Şeyh Ahmet Yasin’in vefatından önce gerek Ahmet Mansur’a ve gerekse New York Times’a bu yönde yaptığı konuşmalardan alıntılar yapmıştım. Kur’an’dan çıkarımlarla desteklenen ve beslenen görüşlerinde İsrail’in zevaliyle alakalı olarak ihtimalli üç tarih veriyordu. 2015/16, 2021 ve 2026. Cerrar ise 2022 yılında yani bundan on yıl sonra İsrail’in hak ile yeksan olacağını Kur’an ayetlerine cümle bilgisi uygulayarak çıkarıyordu. Elbette bu da zanni ve içtihadi bir alandır. Bununla birlikte, 17 Ağustos (2012) tarihinde yazdığımız ‘Ürdünlü Çocuk’ başlıklı yazıda da otistik bir çocuğun öngörülerinden söz etmiştik. Ürdünlü otistik çocuk İsrail’in zevalinin sadece yılını değil aynı zamanda Allah’ın izniyle ayını ve gününü de veriyor. Verdiği tarihi günüyle ve ayıyla şöyle: 13/7/2022.

*

Demek ki müjdeler birbirini kovalıyor ve teyit ediyor. Geçenlerde Kissinger’e atfen yine aynı tarih verildi ve Kissinger de gelişmeleri ve verileri okuyarak İsrail’in on yıl içinde yok olacağını öngörüyor. Birçok haber kaynağı Kissinger’e atfen şu ifadeyi kullanmıştır: In 10 years There Will Be No More Israel (http://www.presstv.ir/detail/2012/10/01/264485/no-more-israel-in-10-years-kissinger/). Kissinger’in yardımcısı bu sözleri yalanlamaya çalışsa da Cindy Adams bu sözlerin Kissinger’in ağzından duyduğunu teyit ediyor. İsrail’in ömrüyle ilgili kehaneti doğrulamıştır. Bu durumda Kissinger de Bessam Cerrar gibi Müslüman yazarları doğruladığı gibi İsrail’in zevalini de teyit etmiş oluyor. Cindy Adams New York Post gazetesinde ‘No More Israel/İsrail’in süresi doldu’ başlıklı yazısında da konuya temas ediyor ve elbette İsrail dostlarını İsrail’in zevaliyle alakalı olarak gayrete getirmeye çalışıyor. 28 Temmuz 2004’te Alman Die Welt gazetesine yaptığı değerlendirmede Bernard Lewis adeta Avrupalıları kışkırtıyor ve ‘Müslümanlar bu yüzyıl içinde Avrupa’yı ele geçirecekler’ diyordu. Elbette korkunun ecele bir faydası yok. Lakin Kissinger meseleye yine de bizim zaviyemizden bakmıyor. Bunu da bilmekte fayda var. Kissinger, tekil bir Gargad ağacı gibi. Tevafuklardan bir diğeri de Cindy Adams’ın ‘no More Israel’ başlıklı yazısının tam da benim ‘Ürdünlü Çocuk’ başlıklı yazımdan bir ay sonrasına denk gelmesidir (17 Ağustos-17 Eylül).

¥

Karamürsel’e alakalı başka bir tevafuk da bir gün sonra pazartesi yani 8 Ekim tarihinde yine konuyla ilgili yer alan bir haberdir. ABD’de 16 istihbarat örgütünden oluşan ABD İstihbarat Topluluğu tarafından hazırlanan İsrail konulu rapora göre 2022 planında Ortadoğu’da İsrail’e yer yok. Daha önce Rusya ve benzeri ülkelerdeki araştırma kuruluşlarının hilafetle veya İsrail’in sonuyla ilgili raporları da benzeri sonuçlara ulaşmıştır. Yazar Kevin Barrett tarafından yayınlanan ABD istihbarat raporu, 1967’de gasp edilen topraklara yerleşen 700 bin kanun dışı İsrailli yerleşimcinin topraklardaki süregelen varlıklarını dünyaya asla kabul ettiremeyeceklerini vurguluyor. İstihbarat raporuna göre, İsrail’i yöneten aşırı Likud koalisyonu, kanun-dışı yerleşimcilerin yaygın şiddetini ve hukuksuzluğunu destekliyor ve buna göz yumuyor. Rapor, yerleşimcilerin vahşeti ve ırkçı tavırları ile bu yapının, sürdürülemez ve Amerikan değerleriyle uyumsuz olduğunu kaydediyor. Raporun yazarlarından ABD eski Dışişleri Bakanı Henry Kissinger, “10 yıl içinde artık İsrail olmayacak” ifadesini kullanıyor. On altı ABD istihbarat kurumu, İsrail’in Arap Baharı ve İslami Uyanışı ihtiva eden Filistin-yanlısı güce karşı koyamayacağı noktasında aynı fikri paylaşıyor. Raporda, 57 İslam ülkesiyle ilişkileri normalleştirmesi için ABD’nin kendi ulusal çıkarlarını izlemesini ve İsrail’in fişini çekmesini söylüyor. İsrail’in sonuna giden süreci Arap Baharı açtı. Halep ise İsrail’in zevalinin kilidini temsil ediyor. Halep daima fetihlerin öncüsü olmuştur. Öyle de kalacaktır. Bir başka tevafuk da şu: Bessam Nihad Cerrar’ın İsrail’in Zevali: 2022 kitabını yine Halep’te almış olmamdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
32 Yorum
Mustafa Özcan Arşivi