Mustafa Özcan

Mustafa Özcan

Assasinlerin geri dönüşü!

Assasinlerin geri dönüşü!

Hasan Sabbah ve Cennet Fedailerinin üç tanımı vardır. Veya üç kavramla anılırlar. Bunlardan birisi, Haşhaşiler deyimi. Alamut Kalesinde haşhaş verilen fedailer kafaları demlenince emre amadedirler. Böyle itaat altına alınırlar. Haşhaşiler adları üzerinde haşhaş içerler ve bu şekilde kendilerinden geçerler ve bu halde onları gütmek ve yönetmek kolay olur.

Hasan Sabbah adlı ‘dahi’ de bu yolla Alamut Kalesi civarında bir sistem kurmuş ve bu sistemle birlikte hem özerk olarak yaşamış hem de Selçuklu bünyesinde devlet içinde bir devlet konumu kazanmıştır. Fatimilerin ortağı olmuştur. O dönemde de İsmaili ve Şii bir üçgen vardır. Bu üçgen bugünkü tarzda o gün Abbasi ve Selçuklu devletini tehdit etmektedirler. Bu üçgenin bir ucunda, Mısır merkezli Kuzey Afrika’da Fatimiler vardır. Ortasında Suriye’de Nizariler ve Misyaf vardır. Diğer uç, İran da ise Alamut Kalesi ve civarında, Hasan Sabbah ve meşhur fedaileri vardır. Bu üçgen o gün İslam dünyasının en büyük gailesidir. Uyuşturucu ve içki tüketimi belli başlı özelliklerindendir. O gün de İsrail’in yerinde Haçlılar ve ardından Moğollar vardır.. Birinci adları Haşhaşiler olan bu ezoterik ve batini zümrenin ikinci adları ise assasin’dir. Assasin Batı dillerinde suikastçı anlamındadır. Kimliklerini haşhaşilik ve assasinlik yoğurmuştur. Kendilerine bu iki sıfatın verilmesinin elbette haklı nedenleri vardır. Zira haşhaş içen bu adamların misyonu Hasan Sabbah’ın düşmanlarına gözdağı vermek, gerekirse onları suikastla ortadan kaldırmaktır. Suikastlarıyla ün ve halka ve devlet ricaline korku salmışlardır. Nizamülmülk gibi nice devlet ricaline suikast düzenlemişler ve Salahaddin Eyyübi ile de çok uğraşmışlardır.
¥
Salahaddin Eyyübi’ye de suikast düzenlemişler lakin muvaffak olamamışlardır. Üçüncü nitelikleri ve sıfatları ise fedailiktir. Hatırlayın 50 yıl önce de İsrail’e karşı direnen Filistinlilere fedai deniliyordu. Lakin Filistinlilerin fedailikleri ardu’r rıbat fedailiğidir. Batini yönleri yoktur. Esat ve fedaileri ise Tel Zater’de Filistinlileri doğramıştır. İsrail’le birlikte Filistinlileri Lübnan’dan atmıştır. Lakin bu sözde fedailer zamanla direnişçi ifadesiyle anılır olmuştur. Peki! Hasan Sabbah ve adamlarının fedailikleri nedir? Hiç. Sadece İslam devletlerini korkutmak ve insanlarıharaca bağlamak ve haşiş içerek ve şakilik yaparak geçinmek. Haçlılarla genellikle barışık yaşamışlardır. Bunun nedeni Haçlıların bunların kendilerinden ziyade İslami camianın birlik ve bütünlüğüne zarar verdiklerini görmeleridir. Dolayısıyla onlara ‘düşmanımın düşmanı dostumdur’ nazarıyla bakmışlardır. Tarihe gömülmüş bu fırka günümüzde yeniden dirilmiştir. Şebbiha yeni bir Hasan Sabbah fedaileridir. Onları yöneten Başfedai veya Şebbiha ise Muhammed Esat da kendisine Şeyhü’l Cebel yani Dağın Efendisi adınıvermişti. Geçenlerde kendi tayfası içindeki bir kavgada ya ağır yaralanmış ya da tamuyu boylamıştır. Fransız işgalinden sonra önleri açılan Nuseyrilerin bir kısmı Hasan Sabbah’a özenmiş ve böyle bir sistemi ihya etmenin çabası ve arzusu içinde olmuştur. Bunlardan birisi Hafız Esat’ın tasfiye ettiği kendi grubundan Muhammed İmran’dır. Azınlıkları Fatimi çatısı altında buluşturma planının sahibiydi. Esat onu Lübnan’da suikastla öldürdü. Lakin projesi bir şekilde devam etti. Esat ailesinde de bu eğilimler ortaya çıkmış ve şebbiha gizli bir fedailer zümresi olarak belirmiştir. Bunların işleri uyuşturucu/haşhaş kaçakçılığı ve suikasttır. Sıfatları da da fedai ve direnişçidir. Bugün Beşşar Esat ve anıldığı eksen kendisini direniş ekseni olarak tanımlamakta. Bu eksen İsrail’e uçurtma gönderirken Suriyeli muhaliflere Lübnan’dan gerçek füze fırlatıyor.
¥
Türkiye’de hep yanlış anlatılan ve anlaşılan bir şey oldu. Türkiye’deki bu hizbe yakın olanlar Lübnan’daki suikastları hep İsrail’in üzerine yıktılar. Hoş İsrail masum değil. Lakin herkes kendi günahını yüklenir. İsrail suikastlardan kaçınmayan bir ülke. Halil Vezir, Ebu İyad, Şeyh Ahmet Yasin ve Fethi Şikaki belki hepsi belki de bir kısmı İsrail ajanları tarafından öldürülen isimler. Lakin Lübnan’da Kemal Canbulat, Refik Hariri ve Raşid Kerami ve Hasan Halit gibi onlarca ismi İsrail mi yoksa Suriye ve Lübnanlı müttefikleri mi öldürdü? Kara listeye alınanlar gidiyor ve lakin cinayetleri bir biçimde İsrail’e mal ediliyordu. Özellikle Refik Hariri ve Cubran Tuveyni gibi suikasta kurban giden kimi isimlerle ilgili zanlı listesinde Esat’ın ortağı olarak Hizbullah da bulunuyor. Haşhaşiler veya Assasinler nasıl ki Hasan Sabbah için fedailik yapıyorsa bugünün fedaileri veya assasinleri/suikastçıları olan şebbihalar da İsrail’e karşı Filistin için değil Esat ailesi için direniyor ve öldürüyorlar. Iraklı Şii vekillerden İzzettin Şehbender Suriyeli muhaliflerin Allah adına öldürmelerinden yakınınca bende kendisine şebbihanın Beşşar için öldürdüklerini hatırlattım. Allah için yasak Beşşar için sevap!
Lübnan’daki İsrail şebekelerinden sonra Suriye şebekesini de ortaya çıkartan Vissam Hasan Hıristiyan asıllı eski bakan Mişel Simaha’nın Esat adına Lübnan’ı karıştırma planını da ortaya çıkarmış ve tutuklanmasına vesile olmuştu. Yeni assasinler adamı yaşatmadılar. Bu Lübnan’ı karıştırma şebekesinin merkezinde olan isimlerden birisi Suriye Muhaberat Başkanı Ali Memluk ile Büseyne Şaban idi. Tepedeki adam ise başassasin Beşşar’dan başkası değil. Esat rejimi hem Lübnan’ı karıştırmak ve hem de Mişel Simaha’nın intikamını almak için bu olayı ortaya çıkartan Lübnan İstihbaratı Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Vissam Hasan’ı Beyrut’un Hıristiyan kesimi Eşrefiye’de öldürdüler. Böylece Assasin Lübnan’a geri dönmüş oldu. Velit Canbolat ve Saad Hariri, Visam Hasan’ın suikastıyla ilgili babalarının katili olan aileye yani Esat’lara işaret ettiler. Vissam Hasan suikasta tedbir olarak ailesini ve çocuklarını daha önce Paris’e göndermişti. Esat’ı ve ortaklarını durduracak yok mu? Türk topraklarına gönderilen top mermilerini muhaliflerin üzerine yıkanlar, bunu da İsrail’in üzerine boca etmekten utanmayacaklardır! Allah direnişçi kılığına girmiş suikastçılardan korusun. Anlayacağınız Suriyeli mücahitler hepimiz için çarpışıyorlar. Ön cephemizi koruyorlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
44 Yorum
Mustafa Özcan Arşivi