Mustafa Özcan

Mustafa Özcan

BOP haritacısı ne söylüyor?

BOP haritacısı ne söylüyor?

21’inci yüzyıl, kalleşlikler ve bu kalleşliklere karşı verilen destansı mücadele ile açılıyor. Bu destanın iki sayfasından birisi Suriye diğeri Mısır. Beşşar Esat ve Sisi yeni Sykes Picot paylaşım düzeninin araçlarından başkası değil. Nasır’ın darbe yılında (1952) doğan Ralph Peters adlı Amerikalı subay 2006 yılında yeni Ortadoğu haritasıyla birlikte gündeme gelmişti. Bu harita BOP haritası olarak da anılıyordu. Bu haritanın çizeri Ralph Peters Amerikalı şahinlerin kanalı olarak bilinen Fox Tv’de bir konuşma yapmış ve Sisi’ye tercüman olmuş. Peters, Nasır’ın darbe yaptığı yılda doğarken ondan iki yıl sonra doğan ortağı Sisi de Müslüman Kardeşleri tenkil yılında (1954) dünyaya gelmiştir. Bunlar kaderin cilvesidir. Ralph Peters, Armed Forces Journal dergisinin Haziran 2006 sayısında meş’um haritaya yer vermişti. Şimdi Sisi’yi destekliyor. Sisi’nin haritası da Peters’in haritasına uygundur. Nedeni de, yeni Sykes-Picot paylaşım aktörlerinin de Sisi ve Beşşar Esat gibi zevattan oluşmasıdır. Yalan ve iftira ile Kerry’nin Mürsi’yi desteklediğini söylüyor ve şeytanlar olarak tanımladığı Müslüman Kardeşler’e mesafeli kalınmasını istiyor. FOX Tv’deki konuşmasında Mısır’daki kanlı yolu Sisi’nin değil Müslüman Kardeşler’in açtığını ve seçtiğini ileri sürmektedir. Ralph Peters, şeytanlaştırırken katliamcı Sisi’nin müftüleri de Müslüman Kardeşler’i mürtet ilan ediyor. İlham Şahin’in müftüsü olarak anılan sersem Müftü Prof. Ahmet Kerime, Müslüman Kardeşler’in hanif yoldan saptıklarını ve İslam’dan çıkarak mürtet olduklarını ileri sürmektedir. Mehmet Ali Alabora veya Gezi Parkı Müftüsü İhsan Eliaçık da böyle hezeyanlar kusmaktadır. Adam, Müslüman Kardeşler’e mürtet derken ridde dalgasını görmezlikten geliyor. İsmail Heniye Mısır’da yaşananların bir sapma ve ridde dalgası olduğunu ifade etmektedir. O bu riddeyi Arap Baharından geriye dönme olarak görse de Ebu’l Hasan en Nedevi “Riddedun la Ebebakre leha” başlıklı kitabının da ilham ettiği gibi İslam dünyasında bir sapma hareketi ve daha derin bir ridde dalgası var. Bu bahardan sapma değil, düpedüz dinden sapmadır. İlham Şahin Müftüsü Müslüman Kardeşleri mürtetler ve dini dönekler olarak takdim ederken ridde dalgasına kol kanat geriyor. Onun gibilerin kamesinden olsa olsa ridde müftüleri çıkar.
*
Ralph Peters Kürtlerin ve Şiilerin Irak’ta ve bölgede bağımsız devletler kurmasını savunmuştur. Kosova’da Sırpların bağımsız bir kantona sahip olmalarını istemiştir. Adamın derdi İslam dünyasını paramparça etmektir. Mısır’da iki seçenek varmış. Çeşitliliğe dayalı (liberal ve dini azınlıklara dayalı) demokrasi ile İran tarzı din devleti. Müslüman Kardeşler ikinci şıkkı temsil ettiklerine göre, ABD ve Biblavi ve Mansur’un ulaşmak istediği çeşitlilik üzerine kurulu demokrasi şıkkının vazgeçilmez olduğunu savunuyor. Darbe sürecinde Mısır’ın üst kastı veya Brahmanları Kıptiler haline geldi. Bölgenin Brahmanları Yahudiler ve ulus devletlerin Brahmanları ise azınlıklardır. Suriye’de Nuseyriler ve Mısır’da Kıptiler. Almanya’da en alttakileri Türkler temsil ettiği gibi İslam dünyasında da en alt katmanı Müslümanlar ve ona paralel olarak çoğunluk olarak Sünniler teşkil etmektedir. Hindistan’da en alt kast ve katmanı temsil eden Dalitlere mukabil Hilafetin yıkılmasından sonra da İslam dünyasında çoğunluk Dalitlere benzemiştir. Her yerde Batılı galiplerin himayesiyle azınlıkların tasallutuna uğramışlardır. Dünyanın Dalitleri Müslümanlar haline gelmiştir! ABD, Mısır ordusunun terör estirdiğini görmezlikten gelmesine ve kurban ile celladı eşitlemesine mukabil Ralph Peters tabloyu tersyüz ederek Müslüman Kardeşler’in şiddet kullanan taraf olduğunu ileri sürmüştür. Çağdaş Ümmü Lehep’ler olduğu gibi küresel Ebu Cehil’ler de vardır ve bunlardan biri olan Ralph Peters ‘Şeytanla ilişkiye girmekten kaçınmalıyız’ diyor. Halbuki kendisi şeytanın ta kendisidir! Mısırlı Al Masry Yom gazetesinde yazan Savires’in borazanlarından Muhammed Selmavi de Adeviye’dekileri ‘darbeciler’ olarak nitelendirmişti. Katliama uğrayan darbeciler! İşte bu darbeciler Tiananmen Meydanında olduğu gibi tank paletleri altında ezildiler. Kimse de gözlerinin yaşına bakmadı! Aynen Biblavi veya Sisi’nin sözcüleri gibi konuşarak Peters meselenin İhvan’ın kışkırtma ve inadından kaynaklandığını söylemiştir! Kimileri de Müslüman Kardeşler’in iktidarlarını korumak için çocuklarını insan kalkanı olarak kullandıklarını ileri sürmüştür. Bu durumda Muhammed Baltacı’nın kızı Esma insan kalkanı olarak görev yaparken kaza kurbanı olmuştur! Ne de kötü hükmediyorlar(Sae ma yahkumun)! BOP haritacısı ABD’nin göz bebeği olan Mısır ordusuna yardımların kesilmemesini istemektedir. Aynı kanaati Irak işgalcisi Rumsfeld ve Brent Scowcroft gibiler de paylaşmaktadır. ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey de aynı kanaati paylaşmaktadır. Camp David’in yani Yahudi bekçisi Mısır ordusu onların kahramanıdır. Ralph Peters, Mısır ve ABD halklarının ortak düşmanı ‘İslami aşırılıktır’ diyor (http://mediamatters.org/video/2013/08/15/foxs-ralph-peters-obama-administration-just-doe/195421 ). Unutmadan, İsrail’le de ortak paydaları da budur.
*
Gelelim buradan ‘ aşırı İslamcıları’ Amerikan projesi olarak gören yaklaşıma. Bunların en barizlerinden birisi Banu Avar’dır. Banu Avar gibiler Mürsi gibilerin BOP’un ürünü olduğunu söylüyorlardı. Halbuki, onun temsil ettiği ulusalcı çizgi Osmanlı sonrası kurulan İngiliz BOP’unun kalıntısıdır. Şimdi ABD BOP’u ile mücadele ediyor havasındalar. Külliyen yalan. Onlar Ralph Peters’le birlikte ortak düşmana karşı birlikte hareket ediyorlar. Hiçbir bozguncu kendisinin bozguncu olduğunu söylemez. Banu Avar kitaplarında Ralph Peters gibilerini hedef alsa da aslında onlar aynı kulvarın ve bulvarın insanları. Müslüman Kardeşler parçalanmanın değil, birliğin adresi. Onları istemeyenler Ortadoğu’da birlik ve dirlik istemeyenlerdir. Ralph Peters ve Banu Avar gibi. Avar okuyacağınıza Avatar filmi seyredin daha iyi! Zaten sürekli Avar okuyan sonunda ya sürü olur ya da davar!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Özcan Arşivi