Hüseyin Öztürk

Hüseyin Öztürk

Kafası Karışanlar İçin Ergenekon

Kafası Karışanlar İçin Ergenekon

Bu haftaki kitabımız; “o kitap neredeydi” diye sağa sola bakınarak, sürekli yanı başınızda bulundurmanız gereken bir eser.
Kitabın adı; “Kafası Karışanlar İçin Ergenekon” ismini taşıyor. Üst başlığına ise “Derin Devleti Anlama Kılavuzu” denilmiş.
Eserin yazarı, haber vermenin ve verdiği habere sahip çıkmanın esas düsturu olan “ahlaklı vicdan” “ahlaklı kalem,” “ahlaklı gözlem” “ahlaklı düşünce” sahibi H. Büşra Erdal.
Ergenekon haberleri ve yazıları yüzünden hakkında 75 dava açılmış, 300 yıldan fazla hapis cezası istenmiş genç bir hanım.
¥
Biz millet olarak tarihi “karartılmış” ve “sevdirilmemiş” bir toplumuz.
Resmi ideoloji, gerçek tarihimizi okutmamak, öğretmemek ve hatırlatmamak için, millet hafızasına sürekli müdahale etmiştir.
Bu sebeple; ne uzak tarihimizi ne yakın tarihimizi enine boyuna bilmeyiz. “Bildirmek isteyenlerle bilmek isteyenler de” yıllarca mahkemelerde sürünmüştür.
Mesela bugünkü Ergenekon’un ayaklarından biri olan İstiklal Mahkemelerinin bu ülkede binlerce insanı, işlenmesi mümkün olmayan suçlardan dolayı astığını kaç kişi bilir?
Bir de kayıtlara girenler kadar girmeyenlerin olduğunu bilen var mıdır? Daha nice sorular var ki, hâlâ cevabı bulunmuş değildir.
Abdülhamid Han’ın tahttan “neden” indirildiğini bilen kaç kişi çıkar? İttihat ve Terakkicilerin memlekete ve millete yaptığı zulümleri bilen kaç kişi vardır?
“Emekli bir genelkurmay başkanına bu ceza verilir mi” derken; “Bir başbakanın hangi suçtan ve hangi ihanetinden dolayı idam edildiği” soruldu mu?
Millet olarak bir tarih ihanetine uğradığımız ortada. Bize yalan tarih okuttular, yalan tarih anlattılar ve anlattırdılar.
¥
H. Büşra Erdal’ın çok akıcı bir üslubu var. Türkiye’yi hiç tanımayanlar bu kitabı okusalar, bir hayal romanı zannedebilirler ama gerçek.
Roman tadında yazılmış bir Türkiye gerçeği. Hem de ne gerçek. İster bir solukta okunsun, ister ara ara okunsun, hangi şartlarda okunursa okunsun ama okunsun.
Bu kitap;
Yıllardır milletin hayatına kasteden, geleceğini karartan, canları isteyince adam asan, isteyince öldüren, isteyince hükümetler yıkıp hükümetler kurduran, nesilleri mahveden, darbelerle, entrikalarla ülkeyi sürekli gerileten, tüm ideolojileri sadece; “cüzdanları ve halk üstü imtiyazları” olan bir örgütün içyüzünü anlatıyor.
¥
Tekrar başa dönecek olursak; tarihini bilmeyenlerin coğrafyasını başkaları çizer. Dini ve milli kültüründen uzaklaşan toplumlar, başka kültürleri benimserler.
Bugün hükümete muhalefet eden ve düşmanlık besleyen malum çevrelerin ortak buluştuğu nokta işte bu noktadır.
Hükümetin milli bir politika izlemesidir, “vatan millet din” olgusunun yeniden tesisidir.
“Devlete hizmet eden bir millet değil, millete hizmet eden bir devlet” anlayışıdır. Ergenekoncu ve benzerlerinin mücadelesi bu anlayışı yıkmaktır.
Eser hakkında bilgi: Ufuk Yayınları 0216 449 49 09

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Öztürk Arşivi