Mustafa Özcan

Mustafa Özcan

Kart zampara ile Emrah/Obama

Kart zampara ile Emrah/Obama

Küfürbaz yenge’ telefonda muhatabıyla Ukrayna krizini konuşurken kendini tutamamış ve “F*** the EU.” Diye okkalı bir küfür savurmuştu. Telefon zaptiyeleri küfrü yakalamış ve küfür ifadeleri piyasaya düşmüştü. Obama, ‘Hariciyeye ve sözcülüklere cins-i latif eli değsin ve kadın eliyle imajımızı yumuşatalım’ derken postları, makamları küfürbazlarla doldurmuş. Maşallah erkeklerden öte taş fırın çıktılar. Arapların deyimiyle, ‘et tab’u yeğlibu ala’t tetabbu. Ya da ‘küllü şey’in yerciu ila aslihi’ denmiştir. Birincisinde, fıtrat yani insanın tabiatı terbiyeye galip gelir denilmektedir. Orijinal vasıf, kazanılmış ve müktesep olana baskın çıkar. Mevlana müritleriyle yoldan geçerken cilveleşen köpeklere rastlamış. Deyimin çağrıştırdığı gibi, Mevlana önlerine bir kemik atarak onların aslı hallerine döneceklerini söyler. ‘Önlerine bir kemik atın da görün bakın dostluklarına’ der. Tavşan kanı çay dağıtan bir kedinin önüne de fare bırakmışlar da kedi aslına dönerek, çayı falan unutmuş ve farenin peşine düşmüş. ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Victoria Nuland da öyle. Kibarlık talim etse de ruhundaki kabalık telefona aksetmiş ve kelimelere dökülmüş. Küfürbaz yenge Nuland, ABD’nin en şirret, belalı grubu ve savaş kışkırtıcısı manga Neocon gurulardan birisi olan Robert Kagan ile evli. Obama’nın hatırına ortalarda ağzını tutsa da mahrem gördüğü yerlerde açılıyor demek ki. Boşuna Amerikalıların sıfatı ‘ugly/çirkin Amerikalı’ değil. Adamlar çirkin ve küfürbazlar. Kısaca, lanet herifler.

Zikzak Obama da sonunda ortağını bulmuş. Suriye’ye müdahaleye hazırlanırken İngilizler tarafından yarı yolda bırakılan ve ardından da Suriyeli halkını yarı yolda bırakan Obama sonunda kendi cinsinden bir ortak ve müttefik edinmiş ve bulmuş. Bu müttefik Fransız Cumhurbaşkanı Hollande’dan başkası değil. Afrika fatihi veya kart zampara! Hollande ile Obama arasında nasıl bir ortaklık tasavvur edilebilir? Bu ortaklığın alanı, ya zamparalık ya da Afrikaya’ya müdahaleler olabilir. Obama’nın Afrika’da Hollande’ın rehberliğine ihtiyacı var. Mali’den sonra Orta Afrika Cumhuriyeti’ne de el attı ve müdahale etti. Obama da petrol zengini Güney Sudan cumhuriyetiyle ilgileniyor. Alın size Afrika’nın paylaşımı. Obama Suriye’de Putin ve Afrika’da Hollande ile. İkisinin derdi de kara kıtada Müslümanların varlıklarını ve kazanımlarını berhava etmek. İkincisi de Çin nüfuzuyla savaşmak. Şimdi iki kafadar 10 Şubat tarihli The Washington Post gazetesinde ortak bir makale kaleme almışlar:  Obama and Hollande: France and the U.S. enjoy a renewed alliance By Barack Obama and François Hollande (Published: February 10). İki taraf da yenilenen ittifaklarının zevkini çıkarıyorlar. Tabii ki Afrika’da. Afrika’dan mazlum olarak çıkan Obama kıtaya sömürgeci olarak geri dönüyor. Rehberi de kart zampara Hollande! Daha ne olsun?

Obama iktidara geldikten sonra mazlumların hamisi ve sahibi olacağına dair intibalar verdi. Bush ailesinden doğrusu umudumuz yoktu ve olamazdı da. Lakin mazlumların arasından çıkan Obama umut vaat ediyordu. Lakin umduğumuz dağlara kar yağdı. Obama mazlumiyet kisvesiyle bizi fena halde işletti. Adam mürüvveti de öldürdü. Biz de yeni bir Emrah vakasıyla karşı karşıya olduğumuzu anladık. Emrah annesiyle birlikte Yuvasızlar’da büyümüş ama daha sonra talih yüzüne gülünce de babasının kendisine yaptığını bir şekilde oğluna reva görmüştür. Yuvasızlar gibi filmleri ise tırmanma şeridinde bir reklam unsuru veya dolgu maddesi olarak kalmıştır. Kendisine acımamışlardı kendisi de fırsat eline geçince kendisinden olanlara acımamıştır. Artık nasıl bir duygu ise. Küresel Emrah da yerel Emrah’tan çizgiler taşıyor. Emrah sendromundan kastımız şudur, içlerinden çıktığı insanlara yabancılaşmak. Beyaz Saray’a siyah olarak gelmiş lakin gönlünü beyaz adama ve sömürgeci misyonuna kaptırmıştır. Colin Powell gibi Sam Amcanın kulübesinde Tom Amcaya dönmüştür. Orta ismi Hüseyin olmasına rağmen Suriye’de Hüseyin’lere karşı davranmıştır. Asrın Kerbelasına duyarsız kalmıştır. Obama zayıf karşısında güçlü ve güçlü karşısında zayıf refleksler veriyor. Mazlumlar karşısında güçlü ve zalimler karşısında zayıf ve cılız! Bu da kişiliğindeki kırılmalara işaret ediyor. Onun gibiler hakkında sön söz şu olabilir: Allahım! Beni dostumdan koru. Bir yolunu bulur düşmanımın şerrinden korunur ve hakkından gelirim!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Özcan Arşivi