Hüseyin Öztürk

Hüseyin Öztürk

Daima Millet Daima Hizmet

Daima Millet Daima Hizmet

“Daima Millet Daima Hizmet” Adalet ve Kalkınma Partisi’nin memleketimize ve milletimize yaptığı hizmetlerin adı.

Bu çerçevede ülkemizde yapılan hizmetleri anlatıyorlar.

Vicdanı ile aklı arasında terazinin dengesini doğru tutan “helal süt emmiş her insan evladı,” bu yapılan hizmetleri inkâr edemez ve görmezlikten gelemez.

Ehli din bir insan tarafından sağ kulağına ezan, sol kulağına kaamet okunan ve kursağına helal lokmaların giren her insan, on iki yıl öncesinin Türkiye’si ile bugünün Türkiye’sini rahatlıkla okuyabilir ve yapılan hizmetleri görebilir.

Türkiye’de yapılacakları anlatacak değilim, sadece şahit olduklarımı anlatacak olsam 365 günlük bir yazı dizisi yapmam gerekir.

“Daima Millet Daima Hizmet” başlığına yurtdışından bir örnek vermek istiyorum. Bu örnek, görülen görülmeyen hizmetleri anlatması bakımından önemli bir bilgidir.

¥

Bir yurttaşımız Kenya’ya gider ve karınca kaderince ve kendince, Kenya’ya yerleşir ve işini orada yapmak ister.

Yakın bir geçmişte şahsıyla ilgisi olmayan bir olayın içerisinde kalarak, kavga gürültü içerisinde ciddi şekilde yaralanıp beyninden darbe yer.

Hastaneye kaldırırlar, tedavi için gerekli yardımları yaparlar ama vatandaşımızın durumu değişmez.

Nihayet mesele orada bulunan diğer Türk vatandaşlarına intikal eder, yardım istenilir. Vatandaşlarımız da meseleyi büyükelçiliğimize iletirler.

Büyükelçiliğimiz derhal hasta vatandaşımızla ilgili yakın takibe geçer ve yapılan görüşmelerde, hastanın acilen Türkiye’ye gönderilip, Türkiye’de tedavi altına alınmasına karar verilir.

Büyükelçimiz, Türkiye ile hemen yazışır ve mesele Dışişleri bakanımız, Sağlık bakanımız ve Başbakana kadar ulaşır.

Başbakan ve bakanlar, Kenya’ya hemen uçak ambulansın giderek, vatandaşımızı alıp getirmesini, tedavisi için hastaneye ulaştırılmasını isterler.

¥

Kenya normal uçuşla altıbuçuk saatlik bir mesafedir. Uçak ambulansımız hasta vatandaşımızı almak üzere içinde sağlık ekibiyle birlikte Kenya’ya gelir ve vatandaşımıza ilk müdahaleyi yaparak hemen Türkiye’ye dönerler.

Derhal tam donanımlı bir hastaneye yatırılarak gerekli tedaviye başlanır. Maalesef tüm müdahalelere rağmen yurttaşımız memleketinde ve ailesinin yanında bir hafta daha yaşar.

“Her canlı ölümü tadacaktır” emri vaki olur. Allah rahmet eylesin, ailesine de sabırlar versin. Demek ki arka toprağı buradaymış.

Karakterleri fitne fücurla yoğrulmuş kişiler, bu ve benzeri hizmetlere karşı, vicdanlarının yerine nefislerinin emrine uyarak karşı tez üretebilirler.

İşimiz böylelerini ikna etmek değil. Olan vakayı anlatıyoruz. “Daima Millet Daima Hizmetin” ne anlama geldiğine bir örnek gösterelim istedik.

¥

Evet devlet budur işte. Benzeri bir hizmeti başka bir ülke yapsaydı, belki de aylarca dünya medyasında bu haber gündemden düşmezdi.

O ülke övüle övüle bitirilemezdi. Bir insanlık örneği olarak sunulurdu.

Büyükelçimiz ve uçak ambulansdakilerden başka bu hizmetten kim haberdar oldu peki? Kimse!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Öztürk Arşivi