Hüseyin Öztürk

Hüseyin Öztürk

Derdi Ahiret Olanlar

Derdi Ahiret Olanlar

Bu haftaki kitaplarımıza geçmeden önce şunları kaydedeyim, sonra kitaba sıra gelsin.

Ülkemizin yüz akı olan ve yaptığı her işte “rızayı ilahiyi” ön planda tutan, kuruluşlarımızdan birisi Ensar Vakfı’dır.

Müslümanların cebine bakmayan, cüzdanına göz dikmeyen, sadece vicdanlarına, gönüllerine, yüreklerine ve imanlarına dost olan “samimi iman sahibi dostlarla,” Cumartesi günü bir aradaydık.

Bir araya geliş sebebimiz, İslam kardeşliğimizin omuzlarımıza yüklediği vazifeydi. Buluşma ve konuşma mevzuumuz ise namazdı.

Allah’ın ayetleriyle, Efendimiz (s.a.v.)’in hadisleriyle birbirini kardeş bilen ve bu kardeşliğe iman eden insanların arasındaki en büyük güven bağı, elbette namazdır.

Eğer namaz, fiziki hareketlerden öte gitmiyorsa, namazda okunan ayetlerin manası namaz kılan kişiye bir şey ifade etmiyorsa, dudakları ayet okurken, kalbi dünya ile ilgiliyse, bu namaz, namaz mıdır?

Namazın disipline edemediği, ahlak aşılayamadığı, dedikodudan, fitneden fesattan, yalandan uzaklaştıramadığı, ikiyüzlülükten, riyakârlıktan vazgeçiremediği, dünyalık menfaatleri uğruna emek harcamadan kazanç elde edebilmek için, her türlü dini meseleyi, nefsi uğruna kullanmaktan men edemediği, çok daha da önemlisi; ahiret gününde hesap vermekten korkutamadığı insanlara, hiçbir kurtuluş ilacı yoktur.

……………..

Ensar Vakfı’ndaki istişarede hazirunun vaktini almamak için bunları söylememiştim. Bari buradan paylaşayım dedim.  

Evet, Ensar Vakfı’ndaki Namaz platformunun katılımcıları, Kur’an’ın her bir harfine her bir kelimesine her bir ayetine harfiyyen iman eden, Peygamberimiz (s.a.v.)’i Allah’ın kulu ve Rasulü olduğuna iman eden “amentüsü sağlam” insanlardandı.

Sadece “Allah’a kul olma” ve “Peygamberimize ümmet olma” bilinciyle hareket eden dostlar, ayetlerin ve hadislerin dışına çıkmadan, özellikle gençlere namazı sevdirebilmek için neler yapılması gerektiği üzerinde durdular.

…………………

İşte bu haftaki kitaplarımız da aynı mevzudaki eserlerdir. Derdi ahiret olanların, namazı Allah için kılanlara tavsiye ettiği eserler şöyle:

İlk kitabımız, Pınar Yayınları’ndan çıkan ve Abdullah Yıldız’ın; kaleme aldığı; “Namaz Bir Tevhid Eylemi” ismini taşıyor. Bilgi için: 0212- 520 98 900212- 520 98 90

Diğer kitaplarımız ise Ensar Yayınları’ndan çıkmış.

Ahmet Bulut’un, “Namaza Başlatan Kırmızı Kitap” üst başlığıyla, “Namaz Dirilişe Çağrı” ismini taşıyor.

Ahmet Altun’un kaleme aldığı kitabın adı ise; “Namazın Sırları” adını taşıyor.

“Namaz Gerçeği” isimli eseri de; Ramazan Işık yazmış. Bilgi için: 0212 491 19 030212 491 19 03

……………….

Bu arada Namaz Gönüllülerin hazırladığı bir de hemen okunabilecek bir broşür var. Bu broşür de ücretsiz istenebiliyor.

Bilgi için: 0212- 523 08 140212- 523 08 14. Faks: 0212- 438 42 04. Elektronik posta: [email protected]

………..

Sözü özü:

Namazın elinden tutalım ki, o da hesap gününde bizim elimizden tutsun. Namazı sevelim ki, Allah ve Rasulü de bizi sevsin. Haydi Namazla gerçek kurtuluşa! 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Öztürk Arşivi