Hüseyin Öztürk

Hüseyin Öztürk

Ayasofya Müze Ya Meyhane Camilerimiz

Ayasofya Müze Ya Meyhane Camilerimiz

İstanbul başta olmak üzere yurdumuzun pek çok şehrinde yüzlerce camiyi, o günleri yaşayan milletimizin gözyaşlarını akıta akıta CHP zihniyeti harap etti.

Şimdi önce Eşref Edib’in “CHP ve Din” kitabından; camileri yıkan, satan, depo yapanların, TBMM kürsüsünden dine bakışını, sonra da bazı camilerin akıbetini aktarayım.

TBMM kürsüsünden yapılan konuşmaların ve camilerin hepsinin bilgisi ve belgesi devletin arşivlerinde var.

¥

“Millet kürsüsünden ‘din zehirdir’ diye bağıran, ‘bu milletin kafasından din fikrini sökmek için bize daha otuz sene lazım, benim dinsizliğim taassup derecesindedir’ diye dine karşı daha büyük suikastlar hazırlayan kimlerdi?

-‘Peygamberin Medine’de koyduğu ayetler devletçiliğe aittir, bizi alâkadar etmez’ diyen Başbakan kimdi?

¥

Park Otelde müzik çalınır ve dans edilirken, Mimar Sinan asarından (eserinden) Ayaz Paşa Camii’nde ezan okunmaya başladığı sırada, öteden beri adet olduğu veçhile, müzik susunca, “ne oldu” diye soran, “Efendim, ezan okunuyor da adet veçhile hürmeten müzik sükût etti” cevabına karşı, ‘haydi devam’ diye müzik ve dansı devam ettiren, ferdası belediye amelesine minareyi yıktıran ve bir daha orada ezan okutmayan, camiyi de Park Otel artistlerinin elbise gardrobu yaptıran kimdi?

¥

Bahçekapı’da Hidayet Camiini, Türk Ticaret Bankası’nın kokmuş deri deposu yapan, Mercan’da Sultanhanım’ın Samani Sani Camii’ni Ermeni ve Yahudilere veren, mihrabında bir Yahudi kızı oturtan, minaresini fabrika bacası haline getiren kimdi?

Unkapanı’ndaki camii, Yahudi lastik tamirhanesi yaptıran, Cerrahpaşa’daki Şemseddin Molla Camii’nin tabanlarını söktüren, odun deposu yaptıran kimlerdi?

Tahtakale’deki Sultan Fatih’in Kumandanlarından Saması Evvel Camii’ni paçavra deposu haline sokturan kimlerdi?

Şehzadebaşı’ndaki Burmalı Mescid denilen ve minaresi dünyada emsali olmayan bir camii, marangozhane yaptıran kimlerdi?

Şehremini’nde halkevinin karşısında Sultan Fatih’in ilk Cuma namazını kıldığı cami karşısındaki CHP binasını ziyaret sırasında, ‘Halk Partisi’nin şerefini ihlal ediyor, kaldırın!’ diyen kimdi?

Göksu Kasrı karşısında Sultan Aziz Camiinin bir akşam keyfi sırasında kaldırılmasını emreden, mihrabını dans salonu haline getiren kimlerdi?

Balat’ta Muhiddin Hamami Camii’nin mihrabını demirci ocağı yaptıran, Çarşıkapı’daki Pirî Camiini kalıpçı İsfahan’a veren kimlerdi?

Kabe-i Muazzama’nın resimlerinin camilerden ve kitapçılardan toplatan, camilerde mihrapların etrafındaki mumların üstünde yazılı ‘Maşallah’ kelimelerini kazıtan kimlerdi?”

¥

Evet, daha böyle nice binlerce kayıp camilerimiz var. Şu ilaveyi yapalım.

Bu camilerin bir kısmı Refah ve AK Partili belediyeler zamanında ve son 12 yıldır da AK Parti iktidarı sayesinde yeniden hayat buldu.

Ayasofya’nın camiye dönüşmesini canhıraş bir şekilde isteyenler, önce yurdumuzun her yanındaki CHP zihniyetinin yok ettiği camileri bulsalar daha iyi olmaz mı?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Öztürk Arşivi