Hüseyin Öztürk

Hüseyin Öztürk

İnsanlık adına

İnsanlık adına

Urfa’nın etrafı dumanlı dağlar

Ciğerim yanıyor aney gözlerim ağlar

Benim zalim derdim cihanı yakar

Gezme ceylan bu dağlarda seni avlarlar

Anadan babadan yardan ayrı koyarlar

Bu Urfa türküsü, sanki bugünler için yazılmış ve söylenmiş.

Peygamberlerimize ev sahipliği yapan Urfa, yine tarihi boyunca pek çok Peygamberimizin nesillerine ev sahipliği yapmıştır.

Bugünlerde de Suriyeli Müslümanlara ev sahipliği yapmakta. Urfa’nın sokakları, caddeleri, evleri, Suriyeli sığınmacılarla dolu.

Sadece Urfa değil, ülkemizin her yanında Suriyeli var. Lakin pek çoğunun uğrak durduğu yer Urfa. Çünkü Urfa bir nevi ilk kurtuluş kapısı gibi.

Urfa’daki Suriyelilerin günde 35 bin ekmeğe ihtiyacı var. Sadece ekmekle karın doymuyor elbet. Yiyeceklere, giyeceklere, barınaklara muhtaçlar.

Gaziantep’in Nizip’i, Hatay’ın Cilvegözü veya ülkemizin diğer şehirlerindeki Suriyelilerin ihtiyacı bitecek gibi değil.

Bir de sınırın öte yakasındaki Suriyeliler var ki, silah ve bombardımanlardan fırsat buldukça oradakilere de yardıma koşuluyor.

Devletimiz başta olmak üzere ehli vicdan sahipleri tarafından kurulan sivil toplum örgütleri, bu insanlara inançlarının gereği sahip çıkıyorlar.

İşte bu hayır koşucularından birisi de “Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu” adı altında faaliyet gösteren insanlar.

Bu ekibin başında da Urfa’da “sevmeyeyenine” hiç rastlamadığım, benim de; “Günah işlemede pek beceriksiz” diye takıldığım ve aynı mahallede 20 yıldır muhtarlık yapan temiz Osman Gerem var.

Osman Gerem “bir insan ama bin insanın yüreğine sahip bir yardım koşucusu.”

Maddi gücü kendisini geçindirmeye yetiyor fakat o Urfa ve sınır ötesindeki tüm Suriyeliler için canını dişine takarak sürekli yürüyor, koşuyor.

Geçenlerde İstanbul’a gelmişlerdi. Bir akşam beraber olduk. Sınır berisindeki ve öte yakasındaki Suriyelileri anlattılar.

Büyük devlet olmanın gereği, hükümetin mültecilerin iğneden ipliğe her derdiyle ilgilendiğini fakat çadırlar dışında kalan sığınmacıların pek çok bölgeye dağıldığını, bunlara yardım ulaştırmada zorluk çekildiğini söylediler.

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu olarak, bu sığınmacılara bir bardak su, bir ekmek, bir elbise, bir paket makarna bulabilmek için Urfa’dan yola çıkıp, İstanbul’a ve diğer şehirlerimize “imdat” ve “medet” seyahati yapmışlardı.

Zekâtlara ve yardımlara köprü olmak için insanlık adına çıktıkları yolun İstanbul molasında bu ekibe Deniz Feneri ev sahipliği yapmış ve yardımlar konusunda ilgilenmişti.

Osman Gerem ve arkadaşlarından Allah razı olsun. Attıkları adımlar, “Ensar olma şuuru” içerisinde vazifeleriniyerine getirmekten ibaretti.

Kısacası dostlar; her birisinin koşuşturması, mahşere yüz akıyla çıkmak içindi.

Urfa merkez olmak üzere yardım bekleyen Müslümanlar var. Yardımlarınız için; Türkiye Finans Şanlıurfa Merkez Şb. Hesap Numarası: 191 50 94  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Öztürk Arşivi