Hüseyin Öztürk

Hüseyin Öztürk

Merhametsizler

Merhametsizler

Merhameti olmayanın kutsalı yoktur.” Yaktılar, yıktılar, öldürdüler! Kimler?

Yoksulluktan ve haksızlıktan dem vurarak, zenginliklerinin ve haklarının sınırı bulunmayan tuzu kuru HDP’lilerle, doksan yıldır memleketin ve milletin hakları üzerinde halkın burnundan fitil fitil getiren CHP’liler.

Bir de bunlardan değilmiş gibi gözüken ama gazeteleriyle, televizyonlarıyla, sosyal medyasıyla kıs kıs gülen ve şimdiye kadar hiç yaşamadıkları mutluluk hormonlarını milletin acısı üzerinde yükseltenler.

Hatta onların desteği; yakanları, yıkanları ve öldürenleri bile şaşırttı zaman zaman. Mesela olaylara karışan bazı kişiler, bu destekçilerin kendilerinden yana tavır almalarına bir anlam veremedi ve “yarın bunlar bizi de satar” diyerek geri durdular.

………………..

Rabbim kimseyi merhametten yoksun etmesin. Rahman, insanoğlunu yaratırken fıtratına yüklediği en büyük zenginlik ve güç, merhamet sıfatındandır.

Bir de bunun üzerine bizi aydınlatsın ve doğru yola iletsin diye rahmet Peygamberini göndermiştir. Efendimiz (s.a.v.) de bir merhamet Peygamberidir.

Allah’ın Rahman, yani sonsuz merhamet sahibi oluşu, bütün varlıklar için bir güven kaynağı ve yaşama ümididir.

Çünkü O’nun sayesinde hayat bulmuş ve varlıklarını devam ettirmektedirler. Müminler açısından ise durum çok daha farklı bir çehre kazanmaktadır.

Müminler, Allah’ın katmerlenmiş rahmetine nail olmaktadırlar. (Ahzâb, 43.) İman edip muhabbetle O’na bağlananlar, adeta O’nun rahmetine gark olmuşlardır.

Onlar ümitsizlik nedir bilmezler; sonsuz bir iyimserlik duygusuna sahiptirler. Zira sonuç, günahlardan sakınan muttakilerin olacaktır. (Kasas, 83.)

……………

HDP ve CHP’li şirretler bu milletin böyle bir mayaya sahip olduğunu bilmeyecek kadar habersiz ve ilgisiz olamazlar.

Tahrik, tahrif ve tahribat yapabilmek için tüm şartları zorlamaktadırlar. Güçleri ise milletin ve devletin malıyla üzerlerinde hiçbir hakları olmayan insanların canına kıymaya yetmektedir. Yeri geldi Mehmed Akif’le seslenelim.

“Ne irfandır veren ahlâka yükseklik, ne vicdandır;

Fazilet hissi insanlarda Allah korkusundandır.

Yüreklerden çekilmiş farz edilsin havfi Yezdân’ın

Ne irfanın kalır tesiri katiyen, ne vicdanın.”

Yakıp yıkanlarla birlikte gözükmemek için beddualarıyla destek verenlere de yine Akif’le seslenelim.

“Merhametin yok diyelim nefsine 
Merhamet etmez misin evladına.” 

Şu iki mısra da memleket üzerinde fitne, fesat, kargaşa ve kaos sergileyen çatıcı ittifaklara karşı, samimi şekilde Müslümanca bir tavır sergileyen müminlere gelsin.

“Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez 
Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez.”

…………..

Sözün özü ey merhametsizler! Merhametsizlerin merhametlilere karşı olan bu tür kirli ve çirkin oyunlarına cevap vermemesinin sebebi nedir bilir misiniz?

Şudur; Müslüman bölücü olmaz, Müslüman tefrika çıkarmaz, Müslüman ‘ben’ demez!Vatan ve din sevgisini, Akif’in mısralarıyla mayalamıştır;

“Enbiya yurdu bu toprak; şüheda burcu bu yer  Bir yıkık türbesinin üstüne, Mevla titrer.”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Hüseyin Öztürk Arşivi