Prof. Dr. Orhan Çeker

Prof. Dr. Orhan Çeker

Münafık Tip (III)

Münafık Tip (III)

Münafık tipin iftira eden tip olduğunu, iftira konusunun da mal aşırma ve zina iftirası şeklinde olduğunu söylemiştik. Kur’an’da dört tane namus iftirasından söz edilir. Üç tanesi açıkça, bir tanesi işareten söz konusu edilmektedir. Tarih sırasına göre Hz. Yusuf’a, Hz. Meryem anamıza, Hz. Yahya’ya ve nihayet Hz. Aişe anamıza yapılan iftiralar. Hz. Meryem ve Hz. Yahya için ALLAH TEALA “Kendilerini kale gibi korudular” anlamında ifadeler (Ahsanet ve Hasûr) kullanmaktadır (Al-i İmran:39, Enbiya:91,Tahrim:12). Zamanımızda da en etkin iftiralar bu konularda olmakta ve insanları karalamada, gözden düşürmede birebir etkili olmaktadır. Bunu yapan, münafık tiptir. Münafık tipin de akıl hocası vardır ki akıldan çıkarmamamız gerekir: Yahudi tip. Aişe anamıza yapılan o akıl almaz çirkin iftira 1 ay boyunca sahabe toplumunu fesada maruz bırakmış, Resulullah a.s.ı son derece üzmüştür. Nihayet ilgili ayetler (Nur: 10 vd) inince olay aydınlanmıştır. Kur’an bu konuda “Onu basit bir şey zannediyorsunuz, halbuki ALLAH katında çok büyüktür” (Nur:15), “Mü’min erkek ve kadınlara hakketmedikleri şeyle (günah işlemedikleri halde) eziyet edenler, çok büyük bir bühtan ve günah yüklenmişlerdir” (Ahzab:58) demektedir.

Zamanımızda münafık tipin bu görüntüsünü çokça seyretmekteyiz. Akıl hocalarının talimatıyla ne fitneler çıkardıklarını, çıkarmaya çalıştıklarını hayretle müşahede ediyoruz. Münafık, insanların kusurlarını tesbit etmeye çok heveslidir. Onları not eder, fitne için saklar. Zamanını gözler. Tam vaktinde onları kullanmaya, menfaate çevirmeye çalışır. Bu yolda planlar yapar. Bu tipin ayarı kayarı olmadığından kendilerinden herşey beklenir. Verilen talimata göre fitne çıkarma düşkünü ve hastasıdır. Müslümanlardan özellikle şunu rica ediyoruz: Hiç değilse en kısa zamanda HUCURAT suresini tefsiriyle birlikte okuyun. Kendimizi münafık alametine düşmekten biraz korumuş oluruz. Tabii ki tüm Kur’an’ı talim eylemek ideal olmalıdır. Yanısıra ayetleri Efendimiz (a.s.)ın hadisleri doğrultusunda ve desteğinde anlamak şartıyla. İnsanların kusurlarını araştırmamaya, kusur görsek bile örtmeye, gördüklerimizi iyiye yormaya azami gayret göstermeliyiz. Ahlak sahibi insandan beklenen budur.

8. Münafık tip, menfaati uğruna ALLAHın ayetlerini az bir bahaya bile olsa satar. Kendisine bir miktar para teklif edilse veya bir makama getirilme ümidi verilse ve bunun karşılığında ALLAHa iftira etmesi istense münafık tip hemen isteği yerine getirir. ALLAH birşeyi emrettiyse veya haram kıldıysa böyle bir hükmün olmadığını… rahatlıkla söyler ve bundan da hiç mi hiç yüzü kızarmaz. Geçmişte başörtüsü konusunda bunun çok açık örneklerini esefle gördük. Canbazlık illa ipte yürümekle olmaz maalesef ama bilimde de olabilmektedir. İlimde canbazlık işte böyle olmaktadır. ALLAHın hükmünü yalan dolanla yanlış söylemek ve insanları aldatmak tam tamına münafık tipin yaptığı işlerdendir. Bu konuda toplumda hayli münafık görmek mümkündür. Hem de bunlar büyük alim ve gerçek müslüman görüntüsüyle arz-ı endam etmektedirler. Yaptıkları sunumları ‘gerçek İslam’ adıyla sunmakta, kendileri dışındaki insanların yanlış yolda olduklarını söylemektedirler. Hatta kendilerini modern, diğerlerini çağdışı ve gelenekçi olmakla itham etmektedirler. 

Devamı haftaya inşaallah. Dua ve selam ile

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Prof. Dr. Orhan Çeker Arşivi