Mustafa Özcan

Mustafa Özcan

Salahaddin’in Ruhu Diriliyor

Salahaddin’in Ruhu Diriliyor

Sün­ni dün­ya­da Sa­la­had­di­n’­in ru­hu esi­yor, di­ri­li­yor. Bu­nun iki aya­ğı var. Bi­rin­ci­si o gün Fa­ti­mi­le­r’­e kar­şı es­ti­ği gi­bi bu­gün de çağ­daş İra­n’­a ve ek­se­ni­ne kar­şı es­mek­te­dir. Di­ğer aya­ğı da Haç­lı­la­rın de­va­mı olan Si­yo­niz­me kar­şı­dır.  Sa­la­had­di­n’­in ru­hu Sa­fe­vi-Si­yo­nizm or­tak­lı­ğı­na kar­şı Ye­me­n’­de ye­ni­den ha­re­ke­te geç­miş­tir. İra­n’­ın bek­le­me­di­ği bir şey ol­du. Sün­ni dev­let­le­rin üze­ri­ne ölü top­ra­ğı ser­pil­di­ği­ni zan­ne­di­yor ve Arap Do­ğu­su­nu ka­sıp ka­vu­ru­yor­du. Bu­nun­la bir­lik­te Ye­me­n’­de bek­le­me­di­ği bir atak­la kar­şı kar­şı­ya kal­dı ve oyu­nu bo­zul­du. Şaş­kın ve tit­rek bir va­zi­ye­te düş­tü. Sün­ni dün­ya­da çağ­daş Fa­ti­mi-Sa­fe­vi kır­ma­sı­na kar­şı ini­si­ya­ti­fin ele ge­çi­ril­me­si­ne hiz­met et­ti. Sün­ni li­der­ler Ye­me­n’­de­ki ope­ras­yon sa­ye­sin­de Sa­la­had­di­n’­in ru­hu­nun di­ril­di­ği­ni dü­şü­nü­yor­lar. Sin­miş­lik ha­li­ni üzer­le­rin­den atı­yor­lar. Bu hu­sus­ta iki önem­li işa­ret ta­şı­na te­mas et­mek is­ti­yo­rum. Ye­me­n’­de­ki Ka­rar­lı­lık Fır­tı­na­sı ha­re­ke­ti Sün­ni dün­ya­da ka­rar­lı­lık rüz­gar­la­rı­nın es­me­si­ne ne­den ol­du.  Şi­i tan­ta­na­sı ile IŞİD tan­ta­na­sı göl­ge­de kal­dı.  İra­n’­da ezi­len Sün­ni kit­le­ler­den olan Be­lu­ci­ler Ka­rar­lı­lık Fır­tı­na­sı ope­ras­yo­nun­dan son­ra umu­da ka­pıl­dı­lar. Bu umu­du yük­sek ses­le di­le ge­ti­ren­ler­den bi­ri­si İran­lı mu­ha­lif ve ba­riz Sün­ni alim Ebu Mun­ta­sır el Be­lu­ci ol­muş­tur.  Su­ud Kra­lı Sel­ma­n’­ın Ye­me­n’­e kar­şı baş­lat­tı­ğı ope­ras­yo­nun Sa­la­had­di­n’­in ru­hu­nu di­rilt­ti­ği­ni ifa­de et­mek­te­dir. El hak doğ­ru­dur.   

*

Sün­nil­ler­de Sa­la­had­din ru­hu ye­ni­den di­ril­mek­te­dir.  Fevr­şe­bab ad­lı uy­du ka­na­lın­da Hi­rak prog­ra­mın­da ko­nu­şan Ebu Mun­ta­sır el Be­lu­şi ha­re­ke­te geç­mek için 100 bin ka­dar pür si­lah­lı Be­lu­ci gen­cin Suu­di Ara­bis­ta­n’­ın işa­re­ti­ni bek­le­di­ği­ni ifa­de et­miş­tir.  Pür si­lah­lı genç­le­rin Suu­di Ara­bis­ta­n’­ın Ye­me­n’­de baş­lat­mış ol­du­ğu Ka­rar­lı­lık Fır­tı­na­sı Ope­ras­yo­nu­nun İra­n’­ın kur­tu­lu­şu­na gi­den yol­da ilk ba­sa­ma­ğı teş­kil ede­ce­ği­ne inan­dık­la­rı­nı di­le ge­tir­miş­tir.   Hu­mey­ni ve mol­la­la­rı her ne ka­dar Sa­fe­vi­le­ri ve on­dan öte Sa­sa­ni­le­ri de mo­del ol­mak­la bir­lik­te Fa­ti­mi­le­re ben­ze­yen yön­le­re de sa­hip­tir­ler. Bu ne­den­le çağ­daş Sa­fe­vi­le­re kar­şı  Sa­la­had­di­n’­in Fa­ti­mi­le­re kar­şı mo­de­li esas alın­ma­lı­dır.  Me­se­le ya­rım bı­ra­kıl­ma­ma­lı şer cep­he­si sö­kül­me­li­dir.  Os­man­lı mo­de­li de­ğil Sel­çuk­lu mo­de­li ve­ya Sa­la­had­din mo­de­li Fa­ti­mi­le­ri kö­kün­den sök­me­ğe ve İs­lam ale­mi­ni İran pen­çe­sin­den kur­tar­ma­ğa ama­de­dir.    Ebu Mun­ta­sır el Be­lu­şi İra­n’­da­ki Sün­ni azın­lık­la­rın teş­ki­lat­lan­mak ve si­lah­lan­mak için mad­di des­te­ğe ih­ti­yaç duy­du­ğu­nu ve ön­ce­li­ğin bu­na ve­ril­me­si ge­rek­ti­ği­ni ifa­de et­mek­te­dir.  Sün­ni kit­le­ler­le bir­lik­te Ah­va­z’­da­ki Arap­lar ve onun öte­sin­de Aze­ri­ler de kol­lan­ma­lı, yü­rek­len­di­ril­me­li ve des­tek­len­me­li­dir.  İran ken­di­si­ni ve İs­lam dün­ya­sı­nı çık­ma­za sok­muş­tur. İs­lam ale­mi açı­sın­dan ma­ne­vi bir ve­ba­yı tem­sil eder ha­le gel­miş­tir.

*

Ebu Mun­ta­sır el Be­lu­şi ay­rı­ca Sün­ni genç­le­rin eği­ti­me ih­ti­yaç duy­duk­la­rı­nı ve on­la­ra Suu­di Ara­bis­tan ve İs­lam ale­mi­nin üni­ver­si­te­le­rin­de yük­sek eği­tim ve di­ni eği­tim im­ka­nı ve­ril­me­si­ni ta­lep et­mek­te­dir. El Be­lu­ci, İran top­lu­mu­nun dev­ri­min kas­ma­sı ile pat­la­ma nok­ta­sı­na gel­di­ği­ni ifa­de et­miş­tir. Ka­rar­lı­lık Fır­tı­na­sı Ope­ras­yo­nu böl­ge­de­ki den­ge­le­ri ve ruh ik­li­mi­ni de­ğiş­tir­miş­tir. İni­si­ya­tif Şi­i ek­sen­den Sün­ni ek­se­ne geç­miş­tir. Söz­ge­li­mi Ye­me­n’­den son­ra kur­tu­luş sı­ra­sı Su­ri­ye­’ye gel­miş­tir. Üm­me­tin or­tak ru­hu şah­lan­ma­ya baş­la­mış­tır. Bu­nun kar­şı­lı­ğın­da İra­n’­ın im­pa­ra­tor­luk ha­yal­le­ri ye­le ve­ril­miş, ku­ma gö­mül­müş­tür.

Ebu Mun­ta­sır el Be­lu­şi­’ye mu­ka­bil,  Su­ri­ye cep­he­sin­de bir ben­ze­ri ru­hu bi­ze ak­ta­ran da Su­ri­ye­li ga­ze­te­ci Ah­met Ka­mi­l’­dir. O da böl­ge­de Ka­rar­lı­lık Fır­tı­na­sı Ope­ras­yo­nuy­la bir­lik­te si­ya­si ve ma­ne­vi at­mos­fe­rin de­ğiş­ti­ği­ni ve Sün­ni ru­hun, Sa­la­had­din ru­hu­nun aya­ğa kalk­tı­ğı­nı ifa­de et­mek­te­dir. Ka­rar­lı­lık Fır­tı­na­sı sek­te­rizm ve kal­leş­lik­le­re kar­şı bir öf­ke pat­la­ma­sı­dır. Böy­le­ce Su­ri­ye dev­ri­mi de pa­ti­naj dev­re­sin­den son­ra Ka­rar­lı­lık Fır­tı­na­sı Ope­ras­yo­nuy­la bir­lik­te rüz­ga­rı ar­ka­sı­na al­mış­tır. Ye­me­n’­den son­ra sı­ra Su­ri­ye, Irak der­ken so­nun­da İra­n’­a da ge­le­cek­tir. Gel­mek zo­run­da­dır. Fit­ne­yi son­su­za dek böğ­rü­müz­de ba­rın­dı­ra­ma­yız. Ye­me­n’­de esen Sa­la­had­di­n’­in fır­tı­na­sı­dır. Ka­sır­ga­ya dö­nü­şe­rek çağ­daş Fa­ti­mi­le­ri sö­ke­cek, yer­le bir ede­cek­tir. Ar­dın­dan İran gi­bi süt­re­ler ve İs­ra­il’­i kol­la­yan  gar­gad ağaç­la­rı dev­ril­dik­ten son­ra sı­ra biz­zat İs­ra­il’­in ken­di­si­ne ge­le­cek­tir. Sa­la­had­din Fa­ti­mi­le­ri yık­ma­say­dı sı­ra Haç­lı­la­ra gel­me­ye­cek­ti. Bu ne­den­le İran İs­ra­il’­in çe­lik zır­hı ve Su­ri­ye cep­he­si üze­rin­den kal­ka­nı ve ha­mi­si­dir. Dış ka­le­yi yık­ma­dan sı­ra iç ka­le­ye gel­me­ye­cek­tir.  Şii­ler­den de dün­ya vu ah­ret­ten kam ve mu­rat al­mak is­te­yen­ler var­sa der­hal Sa­la­had­din cep­he­si­ni seç­sin­ler, ka­tıl­sın­lar. Kur­tu­luş cep­he­si ve re­çe­te­si ora­da­dır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Mustafa Özcan Arşivi