Prof. Dr. Namık Açıkgöz

Prof. Dr. Namık Açıkgöz

Ahmed-İ Hani’nin Kabesi, Demirtaş’ın Kabesi

Ahmed-İ Hani’nin Kabesi, Demirtaş’ın Kabesi

HDP’­nin mü­zek­ker eş baş­ka­nı De­mir­taş haz­ret­le­ri “Müs­lü­man­lar için Ka­be ney­se, iş­çi sı­nı­fı için de, bi­zim için de Tak­sim ay­nı­dır.” di­yor.

On se­ne ön­ce, mü’­min ve mu­’te­kid Ale­vi­le­ri in­ci­ten bir zih­ni­yet, Ha­cı Bek­taş Tür­be­si ile Ka­be­’yi bir­bi­ri­ne ben­zet­miş­ti de en bü­yük tep­ki ge­ne ter­te­miz Ale­vi­ler­den gel­miş­ti; De­mir­ta­ş’­ın bu her­ze­si de en faz­la mü’­min-mu­’te­kid Kürt­le­ri in­cit­miş­tir.

Tür­ki­ye üze­ri­ne oy­na­nan oyun­lar­da fi­gü­ran olan­lar, ni­yey­se, bu mil­le­tin kut­sal­la­rıy­la oy­na­ya­rak, top­lum­sal bir­li­ği ya­ra­la­ma­ya ça­lı­şır­lar.

De­mek ki her den­siz gru­bun den­siz tem­sil­ci­le­ri var ki, ipe-sa­pa gel­mez laf­lar­la ta­raf­tar top­la­ya­ma ça­lı­şı­yor­lar.

Biz za­ten PKK’­nın ko­mü­nist-Sta­li­nist bir ör­güt ol­du­ğu­nu; onun 1970’li yıl­lar­da, ön­ce or­ta­nın so­lun­da bir ku­luç­ka dev­re­si ge­çir­di­ği­ni; ikin­ci ku­luç­ka dev­re­si­nin mar­ji­nal sol grup­lar ol­du­ğu­nu çok iyi bi­li­yo­ruz. PKK’­nın 1977’den iti­ba­ren de kı­zıl bay­rak­lı bir ko­mü­nist te­rör ör­gü­tü ol­du­ğu­nu; böl­ge­de gü­cü­nü art­tır­mak için pek çok Kürt­çü ör­güt men­sup­la­rı­nı kat­let­ti­ği­ni bi­li­yo­ruz.

Bir­kaç se­ne­dir di­ni söy­lem­ler­le ken­di­le­ri­ni di­ne say­gı­lı gös­ter­me­le­ri­ne; al­ter­na­tif na­maz­lar kıl­dır­ma­la­rı­na; te­le­viz­yon­la­rın­da Ra­ma­zan prog­ram­la­rı yap­tık­la­rı­na bak­ma­yı­n… Bun­lar işin rek­lam ta­ra­fı...  Asıl PKK bun­la­rın ar­ka­sın­da giz­li. PKK’­nın bü­tün me­tin­le­ri, İs­la­mi­yet düş­man­lı­ğıy­la dop­do­lu­dur. İs­la­mi­ye­t’­e düş­man ama Ye­zi­di­li­ğe öv­gü­ler­le do­lu me­tin­ler­dir PKK’­nın me­tin­le­ri. 

Mark­sist ve sol bir ge­le­nek­ten ge­le­cek­sin, ko­mü­nist-Sta­li­nist bir te­rör ör­gü­tü­nün des­te­ğiy­le si­ya­set ya­pa­cak­sın, Al­la­h’­ın evi Ka­be du­rur­ken, ona şirk ko­şa­rak, al­ter­na­tif bir Ka­be di­ye­rek Tak­si­m’­i yu­murt­la­ya­cak­sın ve on­dan son­ra dö­nüp Ah­med-i Ha­ni­’nin to­run­la­rın­dan oy is­te­ye­cek­sin. Aki­de-i İs­lam, Aki­de-i İman  ad­lı eser­le­ri ya­zan, ço­cuk­la­rın için Nu­bi­har-ı Bı­çu­kan ad­lı di­ni ki­ta­bı te­lif eden  ve hep­sin­den önem­li bir şe­kil­de fe­na fil­lah ve be­ka bil­lah için Mem u Zin ad­lı ki­ta­bı ka­le­me alan Ah­med-i Ha­ni­’nin to­run­la­rı­nın din duy­gu­la­rıy­la alay eder­ce­si­ne,  Tak­si­m’­e (ha­şa) Ka­be di­ye­cek­sin!...

La­fı et­me­den ön­ce öl­çe­cek­sin ve bo­yu­na uyup uy­ma­dı­ğı­na ba­ka­cak­sın efen­di!... Ley­lek bi­le yu­ta­ca­ğı ke­mi­ği ön­ce bo­yu­na gö­re öl­çer; yu­ka­rı­dan ve­ya aşa­ğı­dan çık­ma­ya­cak­sa yu­tar­mış. Sen ley­lek ka­dar da mı bir ak­la sa­hip de­ğil­sin efen­di?...  İri­ce bir kuş olan ley­lek bey­niy­le bey­ni­ni mu­ka­ye­se et­tir­me bi­ze!... Sen Ka­be ile Tak­sim mu­ka­ye­se­si­ni yap­ma den­si­zi­li­ğin­de bu­lu­nur­sun ama biz se­nin bey­ni­ni, ley­lek bey­niy­le mu­ka­ye­se et­me­yiz.

Adı her za­man ölüm­ler­le anı­lan ve ze­mi­ni kan ko­kan Tak­si­m’­i, Bey­tul­la­h’­la bir tu­tan bir zih­ni­yet, an­cak sa­de­ce kan­dan bes­le­nen PKK pa­ra­le­lin­de si­ya­set ya­pan bir söz­de si­ya­set­çi­de gö­rü­lür.

Kürt hal­kı, De­mir­taş efen­di gi­bi si­ya­set­çi­le­re mah­kum de­ğil­dir. Kut­lu Do­ğum Haf­ta­sı­’n­da Di­yar­ba­kır mey­da­nı­nı dol­du­ran mil­yon­lar, 17. asır­dan be­ri Kürt ir­fa­nı­nın te­me­li­ni oluş­tu­ran şah­si­yet­ler­den bi­ri olan Ah­med-i Ha­ni­’nin to­run­la­rı, 7 Ha­zi­ran gü­nü, De­mir­taş efen­di­nin bu çar­pık ve sa­pık­ça ben­zet­me­si­nin he­sa­bı­nı san­dık­ta so­ra­cak ve yu­murt­la­dı­ğı her­ze­yi ya­la­ta­cak­tır.

Ah­med-i Ha­ni­’nin to­run­la­rı­nın Ka­be­si, Mek­ke­’de­ki Bey­tul­la­h’­tır; Tak­sim de­ğil De­mir­taş efen­di.

Se­la­had­din Ey­yü­bi­’nin, Fe­qi­ye Tey­ra­n’­ın, Ba­ba Ta­hi­r’­in, He­ri­ri­’nin, Me­le Ce­ze­ri­’nin, Ah­med-i Ha­ni­’nin to­run­la­rı için 7 Ha­zi­ran gü­nü çok önem­li­dir. O gün, bu şid­det, te­rör ve şirk eh­li­ni san­dı­ğa göm­mek, Ah­med-i Ha­ni­’nin to­run­la­rı­nın şa­nı­na şan ka­ta­cak­tır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Prof. Dr. Namık Açıkgöz Arşivi