Hüseyin Öztürk

Hüseyin Öztürk

Hem silahları var, hem köpeği hem de milletvekili

Hem silahları var, hem köpeği hem de milletvekili

“Ne anormallik var bu işte” denilebilir. “Silahları ve ısırgan köpeği olanlar milletvekili olamaz” diye bir kaide yok. Ben de zaten bir anormallik var demiyorum. 
Sadece sayın vekili tanımayanlar için biraz tanıyalım istedim.
Malum şahıs, CHP İzmir vekili Canan Arıtman’dır. Bu hafta içinde TBMM’de “kuaför baskınıyla” gündeme geldi. Acilen manikür pedikür yaptırması gerekiyormuş, kuaför salonlarında boş yer bulamamış ama salonun birinde milletvekillerinden birinin eşi kuafördeymiş, bakmış ilgili bayanın koltuğunun yanında bir başörtüsü var. Tabii Canan’da şafak atmış ve ortalığı karıştırmış. İyi ki yanında silahları ve köpeği yokmuş.
Silah dediysem sıradan silahlar değil, medyadan öğrendiğim kadarıyla acayip silahlarmış. Köpeği de öyle sıradan değilmiş, bahçe çitlerini kırıp gelene gidene saldıran bir köpekmiş, hatta bu yüzden epey yüklü tazminatlar ödemiş, hâlâ da devam eden davası varmış.
Zaten CHP’li vekillerden kimse memlekete ve millete hizmet beklemez. Bugüne kadar yaptıkları, bundan sonra yapacaklarının teminatıdır. Yalnız bu arada milletin diniyle uğraşmaktan başka yaptıkları işler varsa onları da yazmak isterim.
Sayın vekili tanımak için hakkında çıkan haberler ve yorumlara bir göz attım. Meğer bir hayli ünlüymüş. Bugüne kadar tanıyamadığıma hayıflanıp kendimi kınadım. O yüzden yazacaklarımdan vazgeçip, hakkında yazılanlara yer vermek istedim.
Yazılanlar şöyle:
“Bayanlar için mescit açılması tartışılırken TBMM Başkanlığı’na başvurarak TBMM kampüsü içinde ya hiç ibadethane olmamasını ya da tüm inançlar için eşit şekilde ibadethane açılmasını isteyen milletvekili, ne de olsa İzmir Milletvekili, zamanında bu kişinin köpeği birilerini ısırmıştı da birkaç milyar tazminat ödemişti. Daha sonra televizyonda şuna benzer bir şey söylediğine şahit olup tüylerim diken diken olmuştu:
‘Bir ısırma için o kadar para verilir mi, trafikte adam öldürseniz bile bunun cezası daha az. Temyize gidip itiraz edeceğim.’ Bire hanım, sen ki milletvekilisin, en önemlisi insansın. Nasıl bir canın değerini parayla ölçüyorsun? Madem adam öldürmek o kadar ucuz, bir insan ve milletvekili olarak neden bunun karşısında bir şeyler yapmıyorsun?”
“Gazetelerde poligonda atış yaparken çekilmiş fotoğraflarının yayınlanmasına ses çıkarmamış bir milletvekilidir kendileri. Keza; ‘Benim üç tane silahım var, bunlardan biri suikast silahı, gece dışarı çıkarken yanıma aldığım küçücük çantama bile sığıyor, çok seviyorum; bir de Smith Wesson'um var ki tadından yenmiyor, çünkü emniyeti yok, kodum mu oturtur’ tadında demeçler vermiştir.”
“Kadın doğum uzmanlığı beş kuruş etmeyen bir hekimdir. çeyrek yüzyılı aşkın zaman önce, annemi yalıdaki muayenehanesinde muayene etmiş ve ‘Hamile kalsan da çocuğun olmaz senin, rahmin çok küçük ve zayıf, bebeği taşımaz’ deyip zavallıyı acılara gark etmişti.”
“CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman ve doktor eşi Yetkin Arıtman'ın Rotweiller cinsi 'Bileyki' adlı köpeğinin saldırısına uğrayıp yaralandığını öne süren 3 lise öğrencisinden Elif Erbak'ın açtığı tazminat davası sonuçlandı. Mahkeme Yetkin Arıtman'ı, yasal faiziyle birlikte 3.6 milyar lira ödemeye mahkûm etti. Arıtman çifti tazminatı öderken, çift hakkında açılan bir tazminat ve bir ceza davası henüz sonuçlanmadı.”
Evet dostlar, sayın vekil, bir hayli hızlı kabadayıymış. Silahları ve herkesi ısıran bir köpeği varmış. Korktuğum için kendi düşüncelerimi yazamadım da başkalarının yazdıklarını alıntıladım. Neme lazım şu üç günlük dünyada kendi halimde yaşamak isterim. Hele CHP zihniyetine hiç bulaşmak istemem.
Ayrıca hanımefendinin kocası da hanımların üye olamadığı Mason locasına kayıtlıymış. Onu da yarına bıraktım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Öztürk Arşivi