“Komşusu açken tok yatan bizden değildir”

“Komşusu açken tok yatan bizden değildir”
Her hafta yaptıkları eylemlerle Türkiye’deki yasaklara dikkat çeken başörtüsüne özgürlük platformları, bu hafta yaptıkları eylemlerde 11 ayın sultanı Ramazan’ın paylaşma ve kardeşliği pekiştirme ayı ol

Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu tarafından bu hafta 307. basın açıklaması yapıldı. Basın açıklaması Platform adına Vahdet Vakfı Sakarya İl Temsilciliği’nden Derda Şanalmış tarafından okundu. 

Şanalmış, Türkiye’de ve dünyada işsizliğin çok olduğuna ve bazı insanların işsiz kalmamak için çok zor şartlar altında çalışmak zorunda kaldığına dikkat çekti. Şanalmış, dünyada açlığın had safhada olduğu bir zamanda Ramazan ayına girdiğimiz şu günlerin lüks tüketim ve şatafatlı iftarlarla geçmemesi gerektiğini dile getirdi.

Şanalmış şöyle konuştu: “Özellikle Kur’an ayı Ramazan’ın tam bir tüketim şöleni ve eğlence festivaline çevrildiği bir süreçte paylaşma, dayanışma gibi erdemlerin önemini vurgulamak istiyoruz. Küresel ifsadın her alanda etkisini hissettirdiği günlerde, mübarek Ramazan ayının hepimiz için Kur’an’la yeniden dirilme ayı olmasını temenni ediyoruz. Dirilişin ve direnişin ise bir ay değil; her an, her ay sürmesi gerektiğine inanıyoruz.”

AFRİKA’DA İNSANLIK ÖLÜYOR

Akyazı Adalet ve Özgürlükler Platformu da bu hafta 234. basın açıklamasını yaptı. Platform adına açıklama yapan MAZLUMDER sözcüsü Burhan Cimşit, Türkiye’de bir milyondan fazla işsiz ve 30 milyondan fazla insanın asgari ücretle veya biraz üstünde bir maaşla çalışmak zorunda kaldığını vurguladı. Cimşit, Peygamberimizin “Komşusu açken tok yatan bizden değildir” hadis-i şerifine dikkat çekerek, mübarek Ramazan ayında yoksul insanlara yardım etmek gerektiğini vurguladı.

Afrika’daki yoksulluk ve zor durumda kalan insanlara da dikkat çeken Cimşit, “Afrika’da insanlık ölüyor! Duyuyor musun? İnsanlar bir damla suya, bir parça ekmeğe muhtaç durumdalar. Ramazan-ı Şerif’e girerken Akyazı Adalet ve Özgürlükler Platformu olarak bir iftar ve fitremizi Afrika’daki kardeşlerimize göndermeyi ümmet şuuru olarak görüyoruz” şeklinde konuştu.

YENİ AKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.