Menderes’in Yassıada Günleri Sahneye Taşındı

Menderes’in Yassıada Günleri Sahneye Taşındı
9. Başbakan merhum Adnan Menderes’in Yassıada’daki mahkumiyet günleri Küçükçekmece’de tiyatro oyunuyla canlandırıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 9. Başbakanı Adnan Menderes ve Yassıada mahkumiyet günlerini anlatan ‘Yassıada’ isimli tiyatro oyununun galası, Küçükçekmece Belediyesi’nin ev sahipliğinde Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Galaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Küçükçekmece Kaymakamı Orhan Öztürk, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, AK Parti İlçe Başkanı Temel Karadeniz ve Merhum Başbakan Menderes’in geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren avukatı Burhan Apaydın’ın Eşi Beyhan Apaydın katıldı.

Yönetmenliğini Sami Gülbaba ve yazarlığını Fatih Gülbaba’nın yaptığı oyunda Menderes ve arkadaşlarının Yassıada’ daki son 48 saati canlandırılıyor. Yoğun bir katılımla galası gerçekleştirilen oyunda, Seyfullah Kartal, Vahdet Çakar, Alper Türedi, Hüseyin Santur, Eşref Seyitoğlu, Erdem Yılmaz ve Yiğit Kartal oynadı.

Oyunda Adnan Menderes’i canlandıran Seyfullah Kartal, “Bu oyun oyunculuk hayatımın en iyi projesi. Bana çok şey kattı. Vefat etmiş bir yakınımın elbisesini giyer gibi hissederek, oynuyorum.” diye duygularını dile getirdi.

Oyunu çok beğendiğini ifade eden Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, “Filmi izlerken ciddi manada duygulandık. O günleri yaşamak, perdede izlemek bizi farklı dünyalara götürdü. O günü merhum Adnan Beyin de ifade ettiği gibi milletin vicdanlarını mahkum edemezsiniz, ifadesi bugün gerçekten. Milletin vicdanında ne kadar hür olduklarını ama o idam edenlerin 40 defa ölmekten beter olduklarını gördük.” şeklinde konuştu.
 

Kaynak:CHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.