Karakoç'a Büyük Vefa

Karakoç'a Büyük Vefa
Sanata ve edebiyata verdiği önemle herkesin takdirini toplayan Altındağ Belediyesi, Türk düşünce ve şiir dünyasının değerlerini Altındağ’da ölümsüzleştirdi.

Gençlere sanat ve edebiyat sevgisi aşılamak için açılan Gençlik Merkezleri’ne, Türk edebiyatının ustalarının isimlerini veren Altındağ Belediyesi, düşünce adamlarının isimlerini Altındağ’da yaşatıyor, Altındağlı gençler bu isimleri unutmuyor.

Altındağlı çocuklar bu isimlerle büyüyor

Altındağ Belediyesi Gençlik Merkezi üyesi gençler, Türk Edebiyatı’nın önemli isimleri için “vefa” etkinlikleri düzenliyor. Aydınlıkevler Gençlik Merkezi üyesi öğrenciler, ‘Mihriban’ türküsüyle hafızalara kazınan Abdürrahim Karakoç’u unutmazken, Karapürçek 2 Gençlik Merkezi üyeleri ise Sezai Karakoç’u doğum gününde andı.

Anma programında Abdürrahim Karakoç’un yaşamı slayt gösterisiyle perdeye yansıdı. Şairin hayatını sahneye taşıyan Aydınlıkevler Gençlik Merkezi üyeleri, profesyonel tiyatroculara taş çıkardı. Abdürrahim Karakoç’un en önemli eserlerinden biri olan Mihriban türküsünü bağlama eşliğinde seslendiren, Altındağlı öğrenciler kulakların pasını sildi.

Adını Sezai Karakoç’tan alan Karapürçek 2 Gençlik Merkezi ise Sezai Karakoç’u doğum gününde unutmadı. Sezai Karakoç’un hayatından kesitlerin sunulduğu slayt gösterisi katılımcılardan büyük alkış aldı. Sezai Karakoç’un hayatını sahneye taşıyan Altındağlı öğrenciler, hünerlerini Sezai Karakoç’un hayatını konu alan bilgi yarışmasında da sergiledi.

“Bu tabelalarda yazan isimlerin çocuklarımız tarafından unutulmaması mutluluk verici...”

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, “Dünyadaki önemli pek çok şehre gittiğinizde sokaklarda, caddelerde şairlerin, yazarların, düşünce adamlarının isimlerini ve heykellerini görürsünüz. Biz de yaptığımız tesislere Yunus Emre’nin, Necip Fazıl’ın, Cemil Meriç’in, Mevlana’nın, Mehmet Akif Ersoy’un ve çok değerli edebiyatçılarımızın isimlerini veriyoruz. Bu tabelalarda yazan isimlerin, çocuklarımız tarafından bilindiğini, sevildiğini ve unutulmadığını görmek beni çok mutlu ediyor. Abdürrahim Karakoç, Sezai Karakoç, Rasim Özdenören gibi Türk Edebiyatı’nda iz bırakan sanatçılar Altındağlı çocuklar tarafından artık biliniyor, okunuyor.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum