Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı

Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı
Bugün 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü. İstiklal Marşı’nın kabulünün yıldönümünde Milli Şair Mehmet Akif Ersoy anılıyor…

Türkiye Yazarlar Birliği ile Milli Kütüphane Başkanlığı bugün saat 14:00’de Milli Kütüphane Konferans Salonu’nda Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı düzenliyor.

TYB’den yapılan açıklamada “Asım’ın Neslini, Ömrü Boyunca Medeniyet Havzamızın Birliği ve Dirliği İçin Çırpınan, Ümit ve Azmin İnsanı, Sabır ve Zafer Adamı, İstiklal Marşımızın Şairi, İlim, Kültür ve Fikir İnsanı Mehmet Akif Ersoy’u Anmaya Davet Ediyoruz. Bu yüce milletin asil evladı, doğruluk, azim ve sabırda; nesillerin örnek alacağı insan; Mehmet Akif Ersoy’u anma Programımızda bizi yalnız bırakmayacağınız ümidiyle sizi ve dostlarınızı 12 Mart 2014 Çarşamba günü saat 14.00’de Milli Kütüphane Konferans Salonu’na bekliyoruz” denildi.

İrtibat : M.Vehbi Tekin (0505 384 0278)

 

meh-2.jpg

İŞTE İSTİKLÂL MARŞIMIZIN BELGESELİ – İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

İstiklâl Marşı 93 yaşında!

Öte yandan, İstiklâl Marşı yazıldığı yerde okunacak. Taceddin Dergâhı’nda düzenlenecek anma toplantısına halkın, gönüllü kuruluşlar yanında resmi erkânın da katılması bekleniyor.

İstiklâl Marşı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde millî marş olarak kabulünün 93. yıldönümünde yazıldığı yerde okunacak.

Mehmet Âkif tarafından yazılan İstiklâl Marşı, 12 Mart 1921'de TBMM tarafından "Millî Marş" olarak kabul edildi. Ülkemizin ve milletimizin en zor günlerinde yazılan İstiklâl Marşı halkımızın üzerinde en fazla mutabık kaldığı, aradan geçen bunca yıla rağmen heyecanla okuduğu bir metin.

İstiklâl Marşı’nın kabul yıldönümlerinin resmen kutlanması için Türkiye Yazarlar Birliği öncülüğünde geniş bir gönüllü kuruluşlar topluluğu hükümetler ve Meclis başkanları nezdinde 1990’lardan itibaren teşebbüslerde bulundu. Nihayet TBMM, 4 Mayıs 2007’de güçlü bir adım attı, “İstiklâl Marşı’nın Kabul Edildiği Günü ve Mehmet Âkif Ersoy’u Anma Günü” kanununu kabul etti. Böylece 12 Mart millî günlerimiz arasına girdi.

İstiklâl Marşımızı yazıldığı yerde, Taceddin Dergâhı’da okumak, Millî Şairimiz Mehmed Âkif’i anmak, İstiklâl Marşımızın TBMM’de kabul edilişinin yıldönümünü yâd etmek maksadı ile Türkiye Yazarlar Birliği’nin sorumluluğunda düzenlenecek toplantı, 12 Mart 2014 Çarşamba günü saat 10.00’da Taceddin Dergâhı’nda başlayacak.

Toplantıya Ankara’da bulunan sivil toplum kuruluşları yanında Milli Eğitim Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri ile öğretmen ve öğrenciler katılacak.

12 Mart 2014 “ İstiklâl Marşını Yazıldığı Yerde Okumak, İstiklâl Marşı ve Mehmet Âkif Günü “ Taceddin Dergâhı Kutlama Programı

1.         Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı

2.         Protokol Konuşmaları

3.         İstiklal Marşı’nın Öğrenciler Tarafından Okunması

4.         Mehmet Akif ERSOY ve Şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim Okunması

5.         Mehmet Akif ERSOY Evini Ziyaret, Kitap ve Fotoğraf sergisinin Gezilmesi

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.