Gençlerden Duygu Dolu Program

Gençlerden Duygu Dolu Program
Altındağ Belediyesi, Türk tarihinde önemli bir yer tutan Çanakkale Zaferi’ni unutmadı. Çanakkale Deniz Zaferi’nin 99’uncu yılı Anma Töreni, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleşti, şehitler rahmetle anıldı.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ve eşi Saadet Tiryaki’nin ev sahipliğinde gerçekleşen anma programına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, AK Parti Altındağ İlçe Başkanı Ahmet Karaca da katıldı. Yaklaşık 1000 Altındağlı vatandaşın yer aldığı anma etkinliklerinde duygu dolu anlar yaşandı.

Bağımsızlığa giden yol

Başkan Tiryaki, yaptığı konuşmada Çanakkale Zaferi’nin önemine değindi. Çanakkale Zaferi’nin Türk Tarihi’nde bir dönüm noktası olduğunu belirten Tiryaki, bu savaşın kazanılmasında Türk birlik ve beraberliğinin büyük rol oynadığını söyledi. Başkan Tiryaki, Çanakkale Savaşları’nın çok zor şartlar altında kazanıldığını hatırlatarak “Askerlerimizin ayaklarında çarık yoktu, yiyecek ekmekleri yoktu, mühimmatları yoktu. Fakat iman duygularını asla kaybetmediler. Hep inandılar ve isimlerini tarihe altın harfle yazdırdılar.” diye konuştu.

Çanakkale Destanı’nı “Bağımsızlığa açılan kapı” olarak yorumlayan Tiryaki, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan uğruna gözünü kırpmadan canını veren Türk askerlerini rahmetle andı. Başkan Tiryaki, Altındağ Belediyesi’ne bağlı gençlik merkezleri tarafından hazırlanan ‘Çanakkale ile Gelen İstiklal Sergisi’ni de gezdi.

cnkkl_7.jpg

Altındağlı çocuklar Çanakkale ruhunu ortaya koydu

Doğantepe Cemil Meriç Gençlik Merkezi öğrencileri, ‘İstiklal’ adlı tiyatro gösterimiyle büyük beğeni topladı. Altındağlı çocuklar, Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nı yazdığı dönemi konu alan tiyatro gösterimiyle profesyonel sanatçılara taş çıkardı. Ali Ersoy, Osman Yüksel Serdengeçti, Abdürrahim Karakoç, Zübeyde Hanım ve Ulubey Gençlik Merkezi öğrencileri ise Çanakkale Destanı’nı anlatan şiirlerle katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

cnkkl_8.jpg

Altındağlı çocuklar ney dinletisiyle kulakların pasını silerken Karapürçek 1 ve Sezai Karakoç Gençlik Merkezi’ne üye öğrenciler de ortaya koydukları tiyatro performansıyla gözleri yaşarttı. Özkent Akbilek, Nuri Pakdil, Rasim Özdenören, Aktaş ve Doğantepe Gençlik Merkezi öğrencileri ise İstiklal Marşı’nı hep bir ağızdan okudu. Altındağ Belediyesi’nin düzenlediği anma töreninde, Çanakkale Zaferi sanata da yansıdı. Kum sanatıyla ortaya konan Gazi Mustafa Kemal Atatürk silueti ve Çanakkale Zaferi’ne giden yol katılımcılar tarafından büyük alkış aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.