Cemal Nar Hoca'nın ”İslam’da Irkçılık Ulusculuk Milliyetçilik” isimli kitabı çıktı

Cemal Nar Hoca'nın ”İslam’da Irkçılık Ulusculuk Milliyetçilik” isimli kitabı çıktı
Habervaktim.com yazarlarından Cemal Nar Hoca’nın”İslam’da Irkçılık Ulusculuk Milliyetçilik” isimli kitabı çıktı.

ART kitapları yayın evinden çıkan Cemal Nar Hoca’nın yeni kitabında,”Biz bu kitabımızda ırkçılığın tanımı, kaynakları, tarihi, hükmü, zararları ve çareleri gibi konuları İslam açısından, Kur’an ve Sünnet çerçevesinde işlemeye çalıştık.”dedi.

Cemal Nar Hoca yeni kitabında neler anlatıyor?

“Rabbimizin bizi “insan” olarak eşit yaratmasına rağmenIrkçılık,belli bir ırkın, belli bir sosyal grubun doğuştan ve kalıtımla gelen özellikler sebebiyle farklılaştığını ve bu farklılıkların statü, konum ve ilişkilerin belirleyicisi olması gerektiğini iddia eder. Yani, bir ırkın doğuştan gelen tabiî üstünlüğünü savunur.

Tespitimiz şudur: Irkçılık dinden ve maneviyattan uzak yönetimlerin çıkardığı bir sorundur ve ancak İslam ile tedavi edilebilir. Eşitlik,adaletve özgürlük kavramlarını, ehliyet ve kabiliyeti hiçe sayan ırkçılık, yönetilmeye mahkûmolanların, üstün yönetici ırkların emrinde zillet içinde yaşamasına ve hakareteuğramasına sebep olur. Toplumda birlik, beraberlik, sevgi, kardeşlik, hukukun üstünlüğü, adalet, eşitlik, barış, huzur, ahlak ve erdem gibi haslet ve güzelliklerin en büyük düşmanıdır. Irkçılığın olduğu yerde emeğin istismarı, alınterinin sömürülmesi, kan ve gözyaşı vardır.Bu da dünya barışına vurulan büyük bir darbedir.

Son birkaç yüzyılda ırkçılık belası ve fitnesi yüzündenbüyük savaşlar ve küresel yıkımlar yaşandı. Osmanlı Devleti de bu yüzden yıkılarak parçalandı. Ümmet dağıldı. Hâlâbu yüzden canımız yanıyor, malımız gidiyor, emeğimiz ve enerjimiz heder oluyor, toplumda derin yaralar açılıyor, insanımız dininden, imanından, birlik ve beraberlik duygularından, sevgiden, saygıdan, komşuluk ve yurttaşlık bağlarındankopuyor.

Kitap bu haliyle, Kur’an ve sünnet açısından konuyu araştıran en kapsamlı çalışmalardan biridir. Bu yüzden Rabbimize şükreder ve bunuherkes için faydalı kılmasını dileriz.”

Cemal Nar Hoca’nın”İslam’da Irkçılık Ulusculuk Milliyetçilik” isimli kitabı 822 sayfa olup, ART Kitapları’tan çıktı.

Daha detaylı bilgi için  www.arkkitap.com’u ziyaret edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.