Diyarbakır'da ilk kez çöp kutusu gören çocuklar

Diyarbakır'da ilk kez çöp kutusu gören çocuklar
Hani Belediyesine atanan kayyum tarafından ilk defa bir köye yerleştirilen çöp kutuları çocukların ilgisini çekti.

Terör örgütüne destek vermek suçundan görevinden alınan Hani Belediye Başkanı yerine İçişleri Bakanlığı tarafından kayyum olarak atanan İlçe Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı hizmete susamış ve yıllarca mağdur edilip hizmet görmeyen ilçe halkına en iyi imkanları sunmak için çalışıyor.

İLK DEFA KÖYLERE ÇÖP KUTUSU YERLEŞTİRİLDİ

Belediyeye kayyum olarak atanan Yazıcı, ilçe merkezi, mahalle ve köylere çöp kutsu ve çöp konteynırı yerleştirme kararı aldı.

Kaymakamın talimatı doğrultusunda harekete geçen belediye ekipleri ilk çöp kutularını Süslü Mahallesi’ne yerleştirdi. Süslü İlkokulu önüne belediye ekipleri tarafından çöp kutuları monte edildi.

İLK DEFA ÇÖP KUTUSU GÖREN ÇOCUKLAR NE OLDUĞUNU ANLAMAYA ÇALIŞTI

Belediye ekiplerinin monte ettiği çöp kutularını ilk defa gören bazı çocuklar uzun uzun kutuları inceledi. İlk defa çöp kutusu gören bir çocuk, dikkatli bir şekilde kutuyu inceleyerek ne olduğunu anlamaya çalıştı.

3_705_1.jpg

“BAŞKANIMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ”

Çöp kutularının ilk olarak yerleştirildiği Süslü İlkokulu öğrencileri öğretmenlerinin desteği ile belediye başkanına yaptığı hizmetten dolayı teşekkür etmek üzere dövizler hazırladı. Öğrenciler tarafından hazırlanan dövizlerde ‘Başkanımıza çok teşekkür ederiz’, ‘Hani Belediyesi’ne çok teşekkür ederiz’ yazıldı. Öğrenciler yazdıkları dövizleri kaldırıp hep birlikte poz verdi.

Süslü İlkokulu önüne monte edilen çöp kutuları ile birlikte artık çocuklar çöplerini okul bahçesi yerine çöp kutularına atma imkanına kavuştu.

İLÇE MERKEZİ VE MAHALLELERİN TAMAMINA YERLEŞTİRİLECEK

Çöp kutularından sonra ilçe merkezi ve mahallerin tamamına çöp konteynırlarının da yerleştirileceği belirtildi.

Kaymakam Şaban Arda Yazıcı’nın talimatları doğrultusunda çalışmalarını sürdüren belediye ekiplerinin, çöp kutularını yerleştirdikten sonra konteynırları da belirlenecek yerlere koyup vatandaşların çöp sorununu çözeceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum