Abdulkadir Özkan

Abdulkadir Özkan

Yenisi olmayan yeni yıl!

Yenisi olmayan yeni yıl!

Yaz Yeni yılın ilk gününe hiç de yeniliklerin olmadığı, hatta iyimser olmak için ufukta belirtinin de görünmediği şartlarda girdik ve bu yılın ilk gününü belirtmek için yazımızın tarihini 01.01.2009 olarak attık.

Belki çoğumuzda yeni umutların ve beklentilerin oluştuğu şu günde maksadım karamsar bir tablo çizmek değil ama ülkemizdeki ve dünyadaki gelişmeleri ve olayları şöyle bir gözümüzün önünden geçirmeye kalkıştığımızda insan, "Adı yeni olan Yeni Yılın nesi yeni?" diye sormadan edemiyor.

Yaklaşık iki yıl öncesinden ayak seslerini duymaya başladığımız ekonomik kriz geçen sene kendisini tam olarak hissettirmeye başlamış ancak, yeni yılda da krizin etkisinin yok olacağı ya da azalacağına dair ortada hiçbir belirti görünmüyor... Yani ekonomide 2009'da da 2008'in devamını yaşayacağız... Hatta daha da kötüye gideceği ihtimali var. Yıl değişmiş olacak ama bizim ekonomik sıkıntımızda bir değişiklik olmayacak.

Sadece 2008 değil Filistinliler için İsrail kuruldu kurulalı hayat acı demek, gözyaşı demek, kan demek... 2008'in son haftasında ise bu kan ve gözyaşı insan yüreğinin dayanmayacağı bir boyuta ulaştı. Buna karşılık insan hakları savunucuları, demokrasi ve özgürlüğü dillerinden düşürmeyen, hatta bu değerleri bahane ederek ülkeleri işgal edenlerin ise İsrail soykırımı karşısında sesleri çıkmıyor... Filistinliler ve İslam dünyası bu çevrelerden boşuna tepki bekliyor.

Demek istediğim o ki, takvim yaprakları yeni bir yılın ilk gününü gösterirken Filistinliler için yeni olan ve değişen bir şey yok.

Yine yeni yılın şu ilk gününde Irak'ta da işgal sürüyor... İnsanlar öldürülüyor... Yani orda da yıllardan beri süren acılar, kan ve gözyaşı bu yılda da akmaya devam edecek.

Afganistan Irak'tan farklı değil. Güya Ladin'i yakalamak için Afganistan'ı işgal edenler uzaydan yerde yürüyen karıncayı tespit ettiklerini ileri sürenler nedense yıllardan beri Ladin'i bulabilmiş değiller... Sanki Afganistan işgal edilirken de maksat Ladin'i bulmak değil, bu ülkeyi işgal etmekti... 2009'da da bu işgalin sona ereceğine dair bir işaret görülmüyor.

Hindistan ve Pakistan'da hava gergin... Sömürgeci güçler bu iki ülkeyi birbiri ile çatıştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar..

Bunun sonucu olarak da İslam dünyasının yer altı ve yerüstü zenginlikleri emperyalist güçler tarafından sömürülüyor... Bu durum 2008'de böyleydi yeni yılda değişeceğine dair bir işaret görülmüyor. Kısacası eski tas eski hamam ama yılın adı yeni...

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Numan Kurtulmuş'un yeni yıl mesajında dile getirdiği gibi, "2008 barış adına, defah adına, demokrasi ve insan hakları adına, insanlık adına kayıp yıl oldu. Bunun en somut örneği İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarıdır... Gazze'li masum ve mazlumların üzerine füze yağarken, yeni yılın hava-i fişek gösterileriyle karşılanması, evrensel değerleri ayaklar altına almanın bir göstergesi olarak tescillenecektir."

Elbette biz de yeni yıla girerken umutlarımız tazelemek isteriz. Umutlarımızı yeşertebilmek için Sayın Kurtulmuş'un ifadesiyle, "Gazze'de yaşananlar bütün dünya ülkelerinin insanlık sınavıdır. Gazze sözün bittiği yerdir. Bu vahşet, cılız tepkiler, sıradan kınamalarla geçiştirilemez. Barışa olan inancımızı geleceğe taşımak istiyorsak, bu vahşeti durdurmak zorundayız".

Yani yeni yılın gerçekten yeni olabilmesi buna bağlıdır. Yoksa adı yeni ama aslında birbirinin tekrarı mahiyetindeki 365 günde bir yılı devirmeye devam edeceğiz.

Son söz olarak yine Sayın Kurtulmuş'un yeni yıl mesajından bir alıntı yapmak istiyorum:

"2008 insanlık adına kayıp bir yıl olarak hatırlanacaktır. Fakat bu tabloya bakarak asla karamsar değiliz. Biliyoruz ki milletimiz, ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacak iddia ve iradeye sahiptir. Bu irade er ya da geç Yeniden Büyük Türkiye'yi kuracaktır."

Yeniden Büyük Türkiye'nin kurulması aynı zamanda insanlık için daha güzel günlerin habercisi ve başlangıcı olacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdulkadir Özkan Arşivi