Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Her şey silbaştan!

Her şey silbaştan!

Ya Erdoğan bu işi bitirir, ya da bu iş Erdoğan'ı..
Ergenekon derinleştikçe derinleşiyor..
TSK'da durum hiç de iç açıcı değil. İş geldi muvazzaflara dayandı..
Generallerin bu kirli yapıdan bilgisi olmadığını düşünüyorum.
Peki o zaman niye kimse bu işin üzerine gidemedi.. Korku mu, yoksa bilmediğimiz başka bir şey mi vardı?
Bu iş bu şekilde daha fazla devam edemez..
ABD'den sonra AB'den gelen mesaj da bu işin bitirilmesi gerektiği yönünde..
Biliyorum, başka çözüm yolu yok, ama artık bu bitirilmeli..
Terör, yolsuzluklar, yoksulluk, hepsi bu derin çetenin işi..
Hâlâ darbe yapma ümitlerini koruyorlar.. Hâlâ hesap soracaklarını, yeniden ipleri ellerine geçireceklerini sanıyorlar. Oysa artık geri dönüş mümkün değil..
Dökülmeye başladılar. Artık arkası arkasına itiraflar geliyor..
Bunun son örneğinin ayrıntıları şu haberin satır aralarında gizli.. “1997 yılında başlayan ve sadece 5 ay süren Köstebek davasında, Bülent Orakoğlu ile Onbaşı Kadir Sarmusak yargılamanın ardından serbest kalmışlardı. 28 Şubat sürecinde yaşanan köstebek davasında beraat kararı veren askeri hakim binbaşı Mesut Kurşun, şok açıklamalarda bulundu. Hakim Binbaşı Kurşun, mahkûmiyet kararı için baskıya maruz kaldıklarını ve Tuğgeneral Şenel'den fırça yediğini söyledi.”
Güneydoğu'da faili meçhullerin asit kuyularına atıldığı iddiası araştırılıyor, Ankara'da gizli silah deposu aranıyor..
Bu gizli karargâh ve silah depolarının birçok il ve ilçede olduğu iddiaları yıllardır hep yazıldı çizildi..
Aylardır toplum “1 Numara kim?” sorusunun cevabını arıyor..
Gazze ve Ergenekon tartışmaları, Erdoğan ve AK Parti'yi köşeye sıkıştıracak derken, Erdoğan yeniden toparladı. İslâm dünyasından Arap ülkelerinden, Şam'dan gelen tebrik mesajları ile moral bulan Erdoğan, öte yandan Ergenekon davasındaki yeni gelişmelerin ardından yeniden ipleri eline geçirdi.. Özellikle de Erdoğan ve AK Parti karşıtı emekli askerler, birtakım emekli yüksek yargı mensupları ve CHP çevresinden gelen tepkiler artık toplumda pek yankı bulmadığı gibi, bu tepkiler meydan okumadan çok bir panik havasını yansıtıyor..
Derin devlet maskeli derin çete, bir kez daha suçüstü oldu..
Darbe yapmayı, hak ve bir vatanseverlik olarak görenlerin kirli çamaşırları, karanlık ilişkileri bir kere daha deşifre edildi..
Henüz daha Sarıkız ve Ayışığı darbe planları ile ilgili ek iddianame hazırlanmadan, MİT raporu ile ilgili belgeler mahkemeye intikal etmeden, sanıkların sorguları bitmeden, Tuncay Güney’in daha önceki ifade kayıtları mahkemeye yeni intikal etmişken ve İNTERPOL aracılığı ile alınması planlanan ifadesi mahkemeye intikal etmeden son operasyonla Ergenekon davası yeni cinayet planları, 28 Şubat darbesi ve Susurluk'a uzandı.. Yener Yermez davası, Hrant Dink, Danıştay saldırıları hepsi Ergenekon'la birleştirildi..
Göreceksiniz; İstanbul'daki bu dava yoluna girdiği zaman, Güneydoğu'daki terör de sona erecektir. Zaten bu işin bir adım sonrası Türk Ergenekonu ile Kürt Ergenekonunun birleşmesidir..
Bugün dağdan kaçarak ailesine dönmek isteyen çok sayıda PKK'lının PKK'dan kaçarken askerlerin ateşine yakalanma korkusundan kaçamadıkları ileri sürülüyor..
Bana göre TSK, Emniyet İstihbaratı, MİT bu derin yapı ve gelişmelerden habersiz olamaz.. Dahası Demirel de, Baykal da, Sezer de, Cindoruk da, mesela hatta Doğramacı da bu yapıyı biliyordu. Koç da biliyordu, Doğan da.. Daha başkaları da..
Eğer bu iş Dalan'a kadar uzanmışsa, daha içeri alınacak çok sayıda kişi var demektir. Bakarsınız bir gün Koman'ın da kapısı çalınmış, Çevik Bir'in de Özkasnak'ın da, Doğu Paşa, Özbek Paşa ve daha birçok ismin kapısı çalınmış.. Ergenekon sanıkları için Silivri cezaevini tümü ile boşaltsalar yine yetmez..
Sanki MHP'de, DSP'de, AK Parti'de yoklar mı?
Olmadıkları yer mi var?.. Şeyhinden fahişesine kadar herkes var.. Sanatçısı, STK'cısı, işadamı, profesörü, Hacısı, hocası.. Alevisi, Sünnisi, sağcısı, solcusu, milliyetçisi, liberali, bürokratı, sporcusu, gazetecisi, olmayan yokki bu çatının altında..
Ergenekoncular bu işin bittiğini, bitmesi gerektiğini, bunun kendileri için de, ülke için de iyi ve doğru bir şey olduğunu, geçmiş dönemin bir daha geri gelmeyeceğini, ülkenin o karanlık günlere geri dönmemesi gerektiğini akletmiyorlar..
Bu iş ne kadar uzarsa, sonu herkes için o kadar acı verici olacak.. Dilerim artık bu iş burada biter.. En çok da bu kirli oyuna alet olanlar için kaçınılmaz son daha dramatik bir hal alır.. Keşke bu kirli oyuna alet olanlar, özür dileyip, itiraf etseler, aile, arkadaş çevreleri onları ikna etse de, hiç olmazsa affedilmeyi umut edebilseler..
Yarın bazı şeyler için çok geç olabilir.. Akılsızca işler yüzünden kendileri ile birlikte, ülkeye de zarar verebilirler.. Tetikçiler de artık şunu görmeli, güvendikleri dağlara karlar yağdı.. Güvendikleri güçlü kişiler kendi başlarının çaresini arıyorlar. Kendileri himmete muhtaç bir dede, nerdeki gayrıya himmet ede! Hatta emir verip cinayet işledikleri adamlar konuşursa, başım yanar diye sizlerden kurtulmayı bile düşünüyor olabilirler. Bunu ilk defa da yapmıyorlardır.. Dilerim artık, içeridekiler ve dışarıdakiler, bazı askerler ve yargıçlar, CHP'liler bu işin bittiğini anlar ve toplumun vicdanını daha fazla kanatmadan, toplumun vicdanında bir yer bulabilmek için meydan okuma yerine, başlarını öne eğip bir kere daha düşünürler..
Oyun bitti..
Selâm ve dua ile..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi