Necati Özfatura

Necati Özfatura

Tek kelimeyle soykırım!

Tek kelimeyle soykırım!

Gazze enkaz hâlinde

İsrail’in Gazze’de yaptığı tek kelimeyle bir soykırımdır. Bilinen ölü sayısı 1300’dür. Yıkılan binaların altındaki ölü sayısının 2000’i geçeceği tahmin edilmektedir. Bunların neredeyse tamamı sivildir. İşte bu yüzden bu bir soykırımdır. Yaralı sayısı 5 binin çok üstündedir. Ve bunların çoğu ömür boyu sakat yaşayacaktır. Fosfor bombası sebebiyle kör olanların sayısı korkunçtur.
Yıkılan binaların sayısı 20 bin ve kullanılamaz olanların sayısı en az 5 bindir. Mali kayıp en az 5 milyar dolardır. Enkaza dönen Gazze “ceset tarlası” ve “harabe şehir” haline gelmiştir. Gazze’de yalnız binalar değil, hastane, okul, cami, elektrik santrali, belediye binası hepsi yerle bir edilmiştir. Ölenlerin çoğunluğu çocuk, kadın, yaşlıdır. Kısacası Hamas ile ilgisi olmayan kişilerdir.
Bu katliam ve soykırımdan İsrail iktidarı gibi ABD, AB, Birleşmiş Milletler, başta Arap Dünyası olmak üzere İslam Dünyası (birkaçı hariç) suçludur. Filistinlilere Kızılay başta olmak üzere İHH, Deniz Feneri ve diğer Türk vakıf ve dernekleri son derece büyük yardımda bulunmuştur. Bu arada Kızılay, Gazze’ye yardım etmeyen 186 ülkenin Kızılay ve Kızılhaç’ına tepki mektubu göndermiştir. İsrail’in Filistinlilere soykırımı son Gazze katliamı ile sınırlı değildir.
Filistin Ulusal Haber Merkezinin raporuna göre, İsrail ordusunun ikinci intifadadan 29 Eylül 2000’den 27 Aralık 2008’e (son Gazze saldırısına) kadar Filistinlilere yaptığı soykırım şöyledir:
29 Eylül 2000 ile 27 Aralık 2008 arasında 4 bin 32 Filistinli öldürüldü. Aynı tarihlerde 44 bin 666 Filistinli yaralandı. İsrail’in attığı bombalardaki bazı maddeler ve ambargo sebebiyle 8 bin 436 kişi tedavi gördü. Öldürülen 4 bin 32 kişinin 500‘ü çocuk idi. Yukarıda ifade edilen Filistinli ölü sayısına ilaveten İsrail ordusu Filistinlilerin evlerine ateş açarak 732 erkek, 262 kadın öldürdü.
Bu zaman içinde Filistin güvenlik güçlerinden 344 kişi ve 817 öğretmen ve öğrenci öldürüldü. Yargısız infaz neticesi 325 Filistinli suikastla öldürüldü. Aralarında çocukların bulunduğu ve çoğu hamile kadınların maksatlı olarak kontrol noktasında bekletilmesi sonucu 131 kişi öldü. Filistin’e yeni gelen Yahudi göçmenlerce 50 Filistinli öldürüldü. Ayrıca 36 doktor, 36 sivil savunma ekibi, 9 gazeteci İsrail askerlerince öldürüldü. İsrail ordusunun okullara ateş açması ile 4800 öğrenci yaralandı...


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Özfatura Arşivi