Yılmaz Öztuna

Yılmaz Öztuna

Davos’ta toplandılar

Davos’ta toplandılar

Davos’ta (Kriz Sonrası Dünyayı Nasıl Şekillendirebiliriz?) konusu konuşuluyor. Türkiye çok ilgileniyor. Güçlü bir ekiple katılıyoruz. Başta Başbakan Sayın Tayyip Erdoğan...
World Economic Forum= Dünya İktisat Forumu, 1971’den beri her yıl İsviçre’nin Davos kasabasında yapılıyor. 39. toplantı başladı. 1 Şubat Pazar günü kapanacak. 96 ülkeden 2.500 saygın kişi buluşacak, konuşacak, dinleyecek, ikili üçlü temaslarda bulunacak. Bu bilgilerle yurduna dönecek. 41 devlet ve hükûmet başkanı, 1.400 önemli iş adamı ve hayli medya mensubu katıldı.
Konu: Kriz Sonrası Nasıl Bir Dünya Doğacak?.. Süper ekonomistler, deneyimli devlet adamları politikacılar, görüşlerini bildiriyor. Krizin kısa zamanda atlatılabilmesi çareleri söyleniyor. Fütürologlar, nasıl bir dünya oluşacağı üzerinde öngörülerini dile getiriyor.
G-8 denen Sekiz Zenginler, Türkiye’nin de içinde bulunduğu 20 önemli devlet gibi yıllık bir araya gelişler var. Her ikisine de Davos’tan çok daha az kişi katılıyor. Fakat bu iki teşekkül, ekonomik kararlar alıyor, bazılarını uygulayabiliyorlar.
Davos’ta fikir üretiliyor. Tanışmalar, buluşmalar gerçekleştiriliyor. Davos daha çok aristokratik bir resepsiyona benziyor. Yıldızı, şüphesiz ABD Başkanı. Dünyanın 1. adamı sayılıyor. Pek çok katılımcı, Başkan’dan randevu alıp birkaç dakika konuşmak istiyor. 1970’den önce Davos, İsviçre’nin küçük bir kış sporları kasabası idi.
Başbakan Erdoğan, Başbakan Putin’le iki defa görüştü. Kazakistan ve Azerbaycan başkanları Nazarbayev ve Aliyev dostlarımızla bir araya geldi. Yapılan birçok temas arasında, Türk ve Ermeni devlet adamlarının buluşmaları, dünyanın dikkatini çekiyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yılmaz Öztuna Arşivi