Mustafa Çelik

Mustafa Çelik

Ebu Leheb nesli /2

Ebu Leheb nesli /2

Gerek kanunlar, gerek kurumlar ve gerekse propaganda vasıtalarıyla insanları Allah’ın dininden, Allah’ın yolundan alıkoymaya çalışmak, Ebu Leheb neslinin vazgeçilmez karakteridir. Bugün de Ebu Leheb’in nesli bu karakterini sürdürmektedir. İslâm fıtratı üzere doğmuş insanlara din eğitimini yasaklamaya çalışıyorlar. Allah’ın kullarının Allah kitabını duymalarına engel olmaya çalışıyorlar. Aman bu insanlar dinle tanışmasınlar, aman bu insanlar Kur’an ile, kitaplarıyla tanışmasınlar diye insanlarla kitapları arasına engeller koyu-yorlar. Allah’ın dininin açıkça ortaya konulmasına izin vermiyorlar. Allah’ın dinini anlatanları susturmaya çalışıyorlar. O gün de, bugün de Ebu Leheb neslinin yaptığı şey budur.
Ebu Leheb nesli, halka rağmen bir sistem oluşturmuş ve bu sistemin sürüp gitmesi için de tüm imkânları merkezde toplamıştıır. Merkezdeki imkânları cahili sistemin ayakta kalması karşılığında bir "lütuf" olarak vermek üzere bir de havuz oluşturmuştur. Politika, bu havuza girip o lütuftan pay kapma yarışının adır. Daha doğrusu sömürüden pay alma kavgasının adıdır.
Sömürüden pay alma kavgasına katılanları Hakk’a, hukuka, Allah’ın indirdiği hükümlere uymaya çağırsanız, atalarının izini, geleneklerini, göreneklerini, kaidelerini gerekçe göstererek çağrınızı reddederler. Allahû Teâla buyuruyor:
“Onlara: ‘Allah’ın indirdiğine uyun’ denildiği zaman, onlar: ‘Hayır, biz atalarımızı üzerinde bulduğumuz şeye uyarız’ derler. Ya ataları bir şeye akıl erdirememiş ve doğruyu bulamamış idiyseler?” (Bakara Sûresi/ 170)
Atalar adına, gelenek ve görenekler adına Allah’ın hükümlerine karşı ayak diretmek, Allah’ın hükümlerini görmemezlikten gelmek, Ebu Leheb neslinden olmanın açık belirtisidir. Ebu Leheb nesli, Hakk’ın münkiri, batılın ise mü’mini olan bir neslidir. Bu neslin hayatı leş, geçimi ise beleştir.
Ebu Leheb nesli, kendi halklarının ensesine binip kanını emen azgın putçu azınlıklardan meydana gelmiş bir nesildir. Toplumun kavram ve değerlerini kendi saltanatlarını sürdürmek için istismar eden yabancılaşmış putçu azınlıklar, Ebu Leheb’in yolunda olanlardır. İdeolojik yobazlık bu neslin varlık sebebidir. İdeolojik yobazlık tarihin her döneminde vardı ve bundan böyle de var olmayı sürdürecek. Dünyanın her tarafında önbilgi olan olan imanın zıddına beynini önyargılarına ipotek etmiş hastalıklı tipler vardır. Fakat yaşadığımız ülkedeki kadar katı, bizdeki kadar anut, bizdeki kadar ceberrüt olanına sanırım bir başka toprakta bir başka ülkede rastlamak mümkün değildir. Şair bize bunları şöyle hatırlatır:
Şarkı görmez garbı bilmez görgüden yok payesi
Bir utanmaz yüz yaşarmaz göz bütün sermayesi
Firavun olmaya, Tağut olmaya aday her akıl Allahû Teâla’ya layık görmediği vasıfları kendine layık görmeye başlar. Bunlara göre insanların nasıl düşünecekleri, neyi düşünecekleri, ne giyecekleri konusunda onları yaratan, besleyen, yaşatan ve dolayısıyla insanın zaaflarını çok iyi bilen Allah’nın kural koyma yetkisi yoktur. Ama Allahû Teâla’ya çok gördükleri bu yetkiyi kendilerine asla çok görmezler. Onların insanların ne giyeceği konusunda kural ve kaide koyma ve bu kuralı ve kaideyi zorla uygulama yetkileri vardır. ölçü, herkesin kendileri gibi olmasını sağlamaktır. çünkü herkes onlar gibi olmaya mecburdur. Kendileri ölçüdür asla ölçü kabul etmezler. Ortaya koydukları her kural onların çıkarınadır. Kendilerini diğer insanlarla eşit tutan kuralları, kaideleri, uygulamaları asla kabul etmezler. Her hak sahibine hakkını vermeyi asla kabul etmezler.
Netice olarak Ebu Leheb nesli, hakkı inkâr edip hukuku hafife alan ve her şeyi kendi keyfine göre hükme bağlamaya çalışan keyfî, küfrî ve cebrî bir nesildir. İnsanların doğrularla, gerçeklerle tanışmasına, buluşmasına engel olanlar, engel olmayı yasa haline getirenler, şeksiz şüphesiz Ebu Leheb neslinden olanlardır. Bu nesil, genelde insanlığa, özelde ise İslâm’a ve Müslümanlara düşman olan, zararlı olan bir nesildir. Bu karanlık nesle karşı hukuk zemininde kalarak mücadele etmek “Ben insanım” diyen herkesin azad kabul etmez vazifesidir. Mahiyeti izah edilen günümüzün Ebu Leheb nesline velev ki yarım kelime ile olsun yardım edenler, Ebu Leheb’in akıbetine uğramaya mahkûmdurlar. Bu böyle biline!..


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Çelik Arşivi