Necati Özfatura

Necati Özfatura

Türkiye’nin geleceği

Türkiye’nin geleceği

Türkiye Gazetesinde yazı hayatına başladığım 14 Ağustos 1974 yılından bu yana defalarca “21. Asır, Türk ve İslam Dünyasının asrı olacak ve Türkiye dünyanın sayılı güçleri arasında yer alacaktır” görüşüm bazılarınca şüphe ile karşılandı.
Batı’da fütüroloji ilmine değer verilir. Fütüroloji geleceğin hesaplanması yani tahminidir. Bu hesap bazı bilgilerin ışığı altında yapılır. Bilgiler değişince netice de değişir. Sovyetler Birliği Afganistan’ı işgal ettiği 1979’da, Sovyetler Birliği 2000 yılına varmaz dağılır görüşüm fütüroloji ilmine göre tahminim idi. Gerçekten de Sovyetler Birliği 1991 yılında dağıldı.
Friedman ABD Savunma Bakanlığının görevli personelidir. George Friedman’ın “Önümüzdeki 100 Yıl” (2009- 2109) eseri fütüroloji eseridir. Bu ilimde gerek tarih gerekse jeopolitik, ekonomik, sosyal veriler ve uzun yılların istatistikleri temel unsurlardır.
Bu esere göre Türkiye’de iç savaş olmaz ve Osmanlının yetenekleri ile hareket edilirse; şu anda dünyanın 17. ekonomik gücü 30 yıl içinde dünyanın 10 büyük gücü arasında yer alır. Hatta 2052’de dünyanın 4 büyük gücü arasına girer. Friedman dünya kamuoyuna Türkçe öğrenmelerini tavsiye etmektedir.
Türkiye’nin süper güç olmasını önlemek için ülkemizi karıştırmak isteyen iç ve dış güçler vardır. Kara ve denizde 10 milyar varil petrol ve 1.5 trilyon metreküp doğalgaz rezervi tespit edilmiştir. Sadece bu rezerv Türkiye’nin 40 yıllık ihtiyacını karşılayacaktır. Devletin ilgili makamlarına göre Türkiye 15 yıl sonra 2024 yılında petrol ve doğalgaz bakımından dışa bağımlı olmaktan kurtulacak ve ihtiyaçlarını kendi imkanları ile sağlayacaktır. Karadeniz gibi Diyarbakır’da da petrol bulunmuştur.
Friedman “Gelecek Yüzyıl” adlı kitabında 2052’den sonra Karadeniz ve Akdeniz Türk Gölü, Kuzey Afrika ve Orta Doğu ülkeleri Türkiye’nin müttefiki olacaktır. Dünyada havayolları yüzde 10 küçülürken THY yüzde 21 büyüdü. İçeride ve dışarıda THY düşmanlığı maksatlıdır. 1923 yılında 50 milyon olan ihracat 2008 yılında 136 milyar dolar oldu. Dış ticarette artış 2 bin misli, 1923’ten bu yana milli gelir 1000 (bin) misli arttı. Avrupa’da 120 bin Türk, işverendir...
.....
Not: Sevgili okuyucularım, kıymetli dostum Rahim Er’in oğlu Cüneyd için dualarınızı beklerim.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Özfatura Arşivi