Mevlüt Özcan

Mevlüt Özcan

Şehidimizden mektup var

Şehidimizden mektup var

2 Haziran 1916 tarihinde Yüzbaşı (Kolağası) Mehmet Tevfik,Çanakkale harbinde bir İngiliz mermisiyle yaralanmış ve şehid olmadan önce şu mektubu yazmıştır:

"Sebeb-i hayatım,

Sevgili babacığım ve valideciğim!

Arıburnu'nda ilk girdiğim müthiş muharebede sağ yanımdan müthiş bir İngiliz kurşunu geçti. Hamdolsun kurtuldum. Fakat bundan sonra gireceğim muharebelerden kurtulacağıma ümidim olmadığından bir hatıra olmak üzere, şu satırları yazıyorum.

Hamd-ü senalar olsun Cenâb-ı Hakk'a ki, beni bu rütbeye kadar ulaştırdı. Yine mukadderat-ı ilahiye olarak beni asker yaptı. Siz de ebeveynim olmak dolayısıyla, beni vatan ve millete hizmet etmek için nasıl yetiştirmek lazımsa öyle yetiştirdiniz...Sizlere çok teşekkür ederim.

Şimdiye kadar milletin bana verdiği parayı bugün haketmek zamanıdır. Vatanıma olan mukaddes vazifemi yerine getirmeye çalışıyorum. Şehidlik rütbesine kavuşursam, Cenâb-ı Hakk'ın en sevimli kulu olduğuma kanaat edeceğim. Asker olduğum için, bu her zaman bana pek yakındır.

Sevgili babacağım ve valideciğim, göz bebeğim olan zevcem Münevver ve oğlum Nezihciğimi önce Cenâb-ı Hakk'ın sonra sizin himayenize bırakıyorum... Bana hakkınızı helâl ediniz. Ruhumu şad ediniz. Refikama yardımcı olunuz.

Hepiniz hergün beş vakit kılınız...Ruhuma Fatiha okuyarak beni sevindiriniz...

Elvedâ, elvedâ, cümlenizi Cenâb-ı Hakk'a tevdi ve emânet ediyorum. Ebediyyen Allah'a ısmarladık.Sevgili babacığım ve valideciğim.

Oğlunuz

Mehmed Tevfik

19 Mayıs 1331 (1915)

Çanakkale Savaşı böylesine mübarek, böylesine mukaddes, böylesine muazzez bir muharebedir. Bu muharebeyi taşıdığı ruhu şu yukarıdaki mektup bütün açıklığıyla ortaya koyuyor.

Ayrıca millî şairimiz Mehmet Akif Ersoy "Çanakkale Şehidleri" başlıklı şiirinde her yönüyle izah ediyor ve ifade ediyor.

Ayrıca Medine-i Münevvere'de Efendimizi ziyaret eden bir zat Peygamberimizin Çanakkale Savaşlarında Müslümanlara destek verdiğine dair bilgi verdiği de bilinmektedir.

Mustafa KemalAtatürk'ün Çanakkale savaşlarında Müslümanların ölüme nasıl gittiklerinin ifadesi de son derece dikkate değer olduğu görülmektedir. Bu ifadeleri dünkü yazımda sizlere arz etmiştim.

Bütün bunlar Çanakkale Savaşlarının kudsiyetini ve önemini ortaya koymaktadır. Hepimiz ecdadımıza layık olmak durumundayız. Allah (CC) hepimizi muvaffakiyete ulaştırsın. Dua ve gayret hepimizden olsun...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mevlüt Özcan Arşivi