Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Seçime kaç gün kaldı!..

Seçime kaç gün kaldı!..

Cumhuriyet, Ankara’da seçimin Karayalçın’la Gökçek arasında geçtiğini, iki aday arasında 2 puan fark olduğunu yazıyor..
Doğrusu, bu haber en çok Melih Gökçek’in işine yarar. Gökçek para verse bu haberi yaptıramazdı.. Öfkeleri insanların aklını zail ederse böyle oluyor demek ki..
Ankara’da 3. sırada MHP geliyormuş.. Düşünün şimdi, böyle bir durumda MHP’liler ilçelerde kendi adaylarını desteklerken Anakentte Melih’e oy vermez mi? Ülke geneli seçim oranını İl Genel Meclisi belirliyor.. Kimse hangi yerel seçimde kim ne kadar oy aldı diye değil, başkanı alıp almadığına bakıyor. Ondan sonra da Belediye Meclisinde kaç üyeye sahip olduğuna.. Biri çıkmış, Ankara sokaklarına “Melih gidecek, sol gelecek” diye afişler asmış.. Kimin işine yarar bu.. Kim yaparsa yapsın, sonuç belli. Siyaset oyunu bilardo oyunu gibidir. Vurduğun taş kadar, vurduğun taşın vurduğu taş da önemlidir.. Bu işlere Haberal’ın kendi TV’sinin yayın yönetmenine söylediği iddia edilen, “bildiğin ne puştluk varsa yap” öğüdüne benzemez.. Kaş yapayım derken göz çıkarırlar.. Malum kanalların SP’yi niye ekrana taşıdığı da bu şekilde daha iyi anlaşılıyor.. Ergenekoncular, öyle anlaşılıyor ki, CHP’nin kazanmasından çok AK Parti’nin oyunu en aza indirmeye çalışıyorlar.. Ama bu oyun deşifre olunca bana göre şans AK Parti’nin lehine dönüyor.. Haberal adının bu işlerle ilgili bu şekilde gündeme gelmesi de ilginç.. Hani seçimden önce üst düzey birtakım generallerin alınıp alınmayacağı belli değil şimdilik ama, Ek iddianamenin kabulü öncesi Jandarma Albayının gözaltına alınması ve “sivil general” havalarındaki Haberal adının bu şekilde öne çıkması da az bir şey değil hani..
Ergenekonun sivilleri de, paşaları da, sarhoşları da, ayıkları da AK Parti’ye çalışıyor..
Vatan yazarı Oktay Gönensin haklı. “Baykal başarısız bir siyasetçi”, “Ergenekon onu bitirecek”.. Bu siyasi zekaya sahip bir liderle ancak bu elde edilebilirdi.. CHP siyaset yapmayı bilmiyor, bilmediğini de bilmiyor, öğrenemiyor da.. Azıcık siyasetten anlasa Ergenekonun avukatlığına soyunur mu idi? Demokrasi, insan hakları, hukuk devleti savunusunu AK Parti’ye kaptıran bir CHP neyi savunacak daha!
BBP ve İP, belediye kazanmak değil ama, ülke geneli oy oranını yükseltmek için son günlerde seçim kampanyalarını İl Genel Meclisi üzerinde yoğunlaştırmaya başladılar..
Bu seçimden AK Parti birinci parti olarak çıkacak. CHP oyunu biraz artırabilir. MHP oy kaybeder.. AK Parti oy oranı ile, CHP sandalye sayısı ile övünecek..
Her şey AK Parti lehine gelişiyor.. Aslında CHP ülke genelinde oy kaybetmeye başladı.. Yolsuzluk ekonomisi üzerine kurdukları seçim stratejileri çöktü..
Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Bekaroğlu, “Kılıçdaroğlu 150 milyar dolarlık rantı açıklayamıyor çünkü rant dağıtımı ve paylaşımında CHP’liler de işin içindeydi” diyor. Aydın Doğan Mediasına çıkıp, temiz toplum edebiyatı yapacaksınız. Çöplükte temizlik sergisi açmak gibi bir şey bu.. Halksız demokrasi gibi bir şey bu..
Gökçek’in yolsuzluklarını haber yapanlar, aynı gün Eskişehir’de, İzmit’teki yolsuzluk haberlerini es geçerek bu işten zaferle çıkamazlar..
Ergenekonun avukatlığına soyunarak, darbe çığırtkanları ile işbirliği yaparak demokrasi mücadelesi verilemeyeceği gibi.
Son olarak DEP eski Başkanı Yaşar Kaya’nın şok iddiaları gündeme bomba gibi düştü.. “PKK’nın merkez yönetim kadrosunun Ergenekoncuların oluşturduğunu” söyleyen Kaya, Abdullah Öcalan’ın İmralı’ya gelişiyle birlikte Ergenekonun Kürt ayağının da ortaya çıktığını dile getirdi. “Kürt siyasi tarihinde karanlık noktaların ortaya çıkması için PKK arşivinin açılması ve Öcalan’ın ilişkilerinin deşifre edilmesi gerekir” diye konuşan Kaya, Öcalan’ın Ergenekon sanıkları Yalçın Küçük ve Doğu Perinçek ile bağlantılı olduğunu söyledi ve “Bunlar her zaman Ergenekonun adamıydı” dedi. Küçük’ün Öcalan’a suikast düzenleneceği haberini bizzat bildirdiğini aktaran Kaya, bölücübaşının yakalanmasından sonra ‘görevini tamamlayan’ Küçük’ün de Türkiye’ye döndüğünü kaydetti.
Göreceksiniz Kürt Ergenekonu da deşifre edilecek. Apo’nun gerçek kimliği, DTP içindeki muvazzaf kadrolara da gelecek sıra..
AKP’nin Kürt açılımı Güneydoğudaki seçim hesaplarını altüst etti..
Seçimden sonra anayasa değişikliği ile birlikte yeni Kürt açılımı ve Genel Af konusu da gündeme gelecek.. Dağdakiler silahlarını bırakıp gelirken, Ergenekonculara da eğer cinayet ve darbe planlarına, uyuşturucu ve silah kaçakçılığı, Mafia ilişkilerine doğrudan katılmamışlarsa şartlı af konusu gündeme gelebilecek gibi sanki..
Hele bir Obama gelsin, daha neler konuşulacak..
CHP’deki hızlı erime, son saate kadar etkisini sürdürecek gibi.. SP kesinlikle oyunu artıracak.. MHP’den kaçan oylar BBP’ye giderse BBP de oyunu artırabilir..
CHP’ye giden oylar; öfke patlaması ile tercihte bulunanlar. AK Parti ise, talep patlaması ile oy kullananan bir seçmen tabanına sahip. İnanç Özgürlüğü, Kürt sorunu ve Demokratikleşme konusunda yoğun bir talep var.. SP, Numan Kurtulmuş’la atağa kalktı, her şeye rağmen başarılı ama çok daha iyi bir yerde olabilirdi..
Rüzgar AK Parti’den yana.
Bakalım sonuç nasıl tecelli edecek.. Şimdi söz milletin. Olanca nakısalarına rağmen, sonunda sandığın ortaya konuyor olması da önemli..
Seçime 2 gün kaldı! Cuma, Cumartesi veee..
Görelim Mevlam neyler, neylerse güzel eyler.
Selâm ve dua ile..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi