Mevlüt Özcan

Mevlüt Özcan

Günah işleme yetkimiz var mı?

Günah işleme yetkimiz var mı?

Günah işleme yetkimiz yok

İçinde yaşadığımız toplumda "Ben Müslüman değilim" diyenlerin miktarı resmî istatistiklere göre yüzde on'dur. Yüzde doksan, şartlar ne olursa olsun "BenMüslümanım" diyor. Yüzde doksanının Müslüman olduğu toplum (istisnalar hariç) günahkâr bir toplum. Akıllara hayret verecek derecede günahların icra edildiği/işlendiği bir toplum.

Allah (CC) hiçbir ferde günah işleme yetkisi vermemiştir. Kimsenin böyle bir hakkı yok. Peki Müslümanlar işledikeri akıl almaz bunca günahları işleme yetkisini nereden alıyorlar? Şeytanlarından mı dersiniz. Evet, şeytan kendisine uyanları sapıklaştırır. Günah işleme yetkisi verir. Allah'a isyan bayrağı açtırır. Kimileri bu isyan bayrağını yetki belgesi zanneder. Sonra da helâke gidişini farkedemez.

Kur'ân-ı Kerîm'de Allah (CC):

"Ey iman edenler! Nefislerinizi günah işlemekten koruyunuz..." (Maide S. A.:105) buyurmaktadır.

Tefsirlerde bu ayete mânâ verirken 'Günah işlemeyiniz" buyurulmaktadır diye kaydediliyor. (Kurtubi Tefsiri)

Toplumu meydana getiren Müslümanlar Müslümanca yaşamıyorlarsa o toplum günahkâr bir toplum olur. Günahkâr toplumda hiç kimse günahlardan kurtulamaz. Kimse günahlardan ve isyanlardan nefsini ve neslini koruyamaz.

Kur'ân-ı Kerîm'in etrafında toplanamayan toplum günahkâr bir toplumdur. Günahlardan paçamızı kurtarabilmemiz için kimsenin günah işleme yetkisinin olmadığı inancını ve anlayışını topluma inandırma ve anlama firasetini yerliştirmeye çalışmamız gerekir. Bu, Kur'ân-ı Kerîm'i ön planda tutmakla mümkündür.Kur'ân'ın dikkate alındığı bir toplum oluşturmak. Hiç olmazsa bunun hasretini çekiniz. "Ah Kur'ân-ı Kerîm'e göre kurulan bir cemiyette yaşasam" diye özlem duyunuz.

Adam yaşadığı toplumu İslâm toplumu zannediyor. Böyle insanları islah etmek çok zor.

Günahta ısrar eden bir Müslüman o günahı işlerken Allah'ın rahmetinden mahrumdur. Günah işleyen Müslümana günah işlediği esnada selâm verilmez. Kumar oynayanlara o oyunu oynarken selâm verilmez.Onları seyredenlere de selam verilmez. Onlar da o oyunu oynayanlar gibi günahkârdırlar.

Nereden çıkarıyoruz bunu?

Delilimiz Nisa Suresi 140'ıncı ayetidir.

Nerede Allah'a ve Rasulü'ne muhalif hareket ediliyorsa "Allah'a isyan edenlerin yanında ve yakınında oturmayın..." Kumar oynanan kahvehanelere girmeyin, orada çay içmeyin.

"Ne olur?" demeyiniz. "Siz de onlar gibi isyankâr olmuş olursunuz" buyuruyor Allah (CC)

İçki satılan yerde bulunanlara selâm verilmez. Âsiler, günahkârlar selâma ehil değildir.

Allah (CC): "Nefsinizi koruyunuz" (Maide: 105) Nefis, İslâm ile, Kur'ân ile muhafaza olunur. Her Müslüman avret sayılan yerlerini örtmekle mükelleftir. Buralarını açan Müslümana açık olduğu esnada selâm verilmez. Çünkü bu esnada o kişi (erkek-kadın) isyan halindedir. Masiyetler (günahlar) iyi amelleri bitirir. Buna fırsat vermeyiniz.

Unutmayın her günahta küfre giden bir yol vardır. Bu yolu tevbe ederek ve uzaklaşarak kapamak lazım.

Şu hususu da harkes bilsin: Allah'ın hidayet verdiği kişiler yeryüzünde işlenen bütün suçların mesulüdürler.Ellerinden gelen çalışmayı yapmakla bu suçlardan arınmış olurlar. Bakara sûresinin son ayetinde bu husus çok net ifade edilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mevlüt Özcan Arşivi