Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Bir garip ölmüş diyeler..

Bir garip ölmüş diyeler..

Alperenlerin reisi için artık duadan başka yapacak bir şey yok..
Onunla son görüştüğümüzde, “Bildiklerini rüyamda görsem, dudaklarım uçuklardı herhalde” demiştim. Sadece gülmüştü. İstanbul’a gelecekti ve görüşmek istiyordu, ama ben İstanbul’da olmayacaktım. Özel kalemine ayrıca bir buluşma düzenlemesini söylemiştim.. Bir de herkes Ergenekon üzerinde konuşurken Muhsin Yazıcıoğlu’nun susmasının doğru olmadığını söylemiştim..
İlk kez helikopter kiralamıştı. O da hayatına maloldu..
İlk haberler çelişkiliydi.. Daha sonra gelen haberler ise felaketti.. Bir partinin genel başkanına saatler sonra bile ulaşılamamıştı.
Tamam hava şartları kötüydü, ama, bu kadar zaman.. Havadan komando birlikleri indirilir, uydudan izleme yapılabilirdi. Ne bileyim ben, araç takip sistemine benzer, hava navigasyonu da olması gerekirdi aslında helikopterde.. Ama yokmuş. Biz bisikletlerin, çocukların bile artık izlenebileceğini söylerken, sana, kocaman bir helikoptere saatlerdir ulaşamıyoruz..
Bu gruptaki helikopterlerle ilgili üretici firma yakın geçmişte bir uyarı yazısı göndermiş müşterilerine. Bu konuda bir ihmal var mıydı, onun da soruşturulması gerek..
Bu olay çok tartışılacak.
O bölgede terör timlerinin olduğu biliniyor.. Aşağıdan ateş açılmış olabileceği gibi, helikopterin içine de patlayıcı yerleştirilmiş olabilir.
NOTAM sebebi ile Türkiye’nin büyük bir bölümünün askeri saha ilan edilerek uçuşa kapatıldığı, onun için sivil havacılık açısından Türkiye’nin dünyanın en kötü ülkelerinden biri olduğu da söyleniyor.. Yıllarca askeri havaalanları sivillere açılmadığı için birçok yere uçamıyorduk..
Hâlâ askeri alanlarda dışarıdan fotoğraf çekmek bile yasak.
Sahiden uydudan göremiyor muyuz o bölgeyi?.. Uzaydaki gözlerimize ne oldu?
Eğer bir arıza varsa, o durumda herhalde merkeze bilgi verilirdi. Aniden bir düşme varsa, hangi yükseklikten düştüler, nereye düştüler, niçin düştüler, daha sonra neler yaşandı?..
Helikopterdeki İHA muhabirinin yaralı olarak kurtulduktan sonraki ilk mesajı neden kesildi, neler söyledi.. Kendisinin ayağının kırıldığını, diğer herkesin öldüğünü söylemişti, ama ardından yaralılara ulaşıldı, hastaneye getiriliyor, ölü yok, yaralı var haberini kim, niçin uydurdu?.. Saatler sonra bile helikopterde kimlerin olduğu net olarak öğrenilemedi..
Muhsin Yazıcıoğlu artık konuşamayacak ama, o her ihtimale karşı bu bilgilerini bazı dostları ile paylaşmış olabilir mi?
Onlar konuşacaklar ya da bu bilgileri, belgeleri kamuoyu ile paylaşacaklar mı, bunu zaman gösterecek..
BBP seçim boyunca medyanın gündemine gelmedi.. Medyanın gündemine gelmesi için helikopterinin düşmesi gerekiyormuş.. BBP’liler, akıllı bir strateji ile, seçimde oy oranlarını yükseltmek için BBP’ye oy vermeyecek olanların il genel meclisinde kendilerine oy vermesini istiyorlardı..
Gördüğüm kadarı ile BBP, SP’ye hep yakın durdu, sıcak baktı, ama bir kucaklaşma olmadı.. Ben seçimlerden sonra Numan Kurtulmuş’un, daha önce partisinin ittifak yaptığı Muhsin Yazıcıoğlu ile bir araya gelip, şimdiden gelecek seçim için kalıcı işbirliği imkanlarını araştıracaklarını düşünüyordum.. Ben Muhsin Yazıcıoğlu’nu, arkasının güçlü olması halinde bildiklerini konuşacak, daha etkili ve farklı politikalar için sorumluluk üslenebilecek bir insan olarak gördüm.. Partisi yeterli temsil kabiliyetine sahip değildi ve parası yoktu!
Engizek platosunda, iki tepe arasında bir vadinin yamacında 6 ceset.. Maraş-Malatya-Adıyaman arasında çok geniş dağlık bir arazide gecenin karanlığında, zor şartlarda sürdürülen operasyon sözkonusu. Soğuk ve kar fırtınası kazanın olduğu yere ulaşılmasını engellerken, enkazı da örtmeye devam ediyor.
Şimdi geriye dönüş olarak gün gün, saat saat, dakika dakika yaşananları gözden geçirmek gerek.. Bu işin içinde bir iş varsa mutlaka ortaya çıkartılmalı..
Seçimlere birkaç gün kala bir partinin liderinin helikopteri düşüyor! Hayatını kaybediyor.. Cesetlere ulaşıldıktan sonra otopsi yapılacaktır herhalde.. Sonra cenazelerin Ankara’ya getirilmesi gerek.. Devlet töreni yapılacaktır.. Bir yandan cenaze ile uğraşılırken partinin toparlanması lazım, seçim çalışmalarının sürdürülmesi gerek. Seçim sonrası için hazırlık yapılması lazım.. Eş zamanlı olarak konuyla ilgili hukuki sürecin sıkı bir şekilde takibi gerekli..
Muhsin Başkan’a Allah’tan (cc) rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.
İnna lillah ve inna ileyhi raciun..
O gerçek ve mutlak iktidar sahibinin yanına gitti.. Dünya sürgünü bitti onun için.. Hepimizin gideceği yere, bizden önce gitti..
“Ben sonsuzluğu düşünüyorum/Ey sonsuzluğun sahibi, sana ulaşmak istiyorum..” Güle güle git! Biz ahir zaman peygamberinin ümmetiyiz.. Çoğu gitti, azı kaldı.. Selametle.. Selam söyle bizden, bizden önce gidenlere.. Halimizi arz eyle, Resulü Kibriyaya.. Yaşarken söyleyemediklerini ise belki dostların söylerler bir gün bizlere.. Çünkü önümüzü göremiyoruz.. Dünün bilgilerine muhtacız..
Selâm ve dua ile..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi